MARSHALL MG30DFX / MG30CFX

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bejk
Moderátor

MARSHALL MG30DFX / MG30CFX

Příspěvek od Bejk »

Dobrý den,

našel jsem toto kombo na bazaru: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order=

A přijde mi podezřele levné na to, kolik stálo původně a na jiném bazaru ho taky někdo prodával a chtěl za něj dvojnásobek.

Co o tom soudíte?
Neví majitel, jakou cenu si říct?
Je to pracháč a je mu fuk za kolik ho prodá? :D
Nějakej podvodník?
Kombo je nějakej křáp a větší cenu ani nemá?

Nevím co přesně od toho mám čekat, protože za tu cenu si myslím, že je to kombo pěkný nebo ne?
Děkuji za názory.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: MARSHALL MG30DFX

Příspěvek od Stanley06 »

nebuď z toho zas tak nadšenej, je to tranzistorák s 10kou repro a 30W výkonu, má to nějaký dva kanály, jeden lepší než druhej a pár efektů. Cena bych řek odpovídá zvuku, na nějaký to domácí brnkání do začátku to asi bude stačit ale pak už nic, jednou jsem na to hrál u kámoše a na něco to jde, ale nic extra, myslim že Roland by byla na doma lepší volba.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já bych za to ty dvě tisícovky nedal. Zkreslení stojí za prd a kamarádovi to po vytočení na plno shořelo. Což se mi u Rolanda nestalo.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ok, tím se to vyřešilo :).
Buď toto rolanda cube a nebo Crate FW15R ten má 12"repro, hráli jste někdo na něj?
Mě se ten jeho zvuk i líbil a k němu pak sehnat někde na bazaru nějakej mulťák kolem 1000.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bejk píše: Co o tom soudíte?
Viz níže
On to ví moc dobře, proč tak málo. Zkus mu napsat a zeptat se přímo jeho.
Pracháč by si nekupoval zrovna tohle kombo
Nějakej podvodník?
Nemusí nutně být. Chce se ho rychle zbavit.
Asi tak. Navíc tam nedal fotky skutečně prodávaného, ale stažené fotky z nějakého eshopu.
Nevím co přesně od toho mám čekat, protože za tu cenu si myslím, že je to kombo pěkný nebo ne?
Fotka je pěkná, což o to :D , ale jinak souhlas se Stanley06.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

MilanT píše:
Bejk píše: Co o tom soudíte?
Viz níže
On to ví moc dobře, proč tak málo. Zkus mu napsat a zeptat se přímo jeho.
Když bych to udělal, určitě neřekne, že to je křáp, proto se ptám na to kombo tady a ne jeho.
Pracháč by si nekupoval zrovna tohle kombo
Mohl bejt chudej jak kostelní myš, ale i tak chtěl hrát, tak si koupil tohle, pak vyhrál ve sportce a tohle už je mu k ničemu :D
Nějakej podvodník?
Nemusí nutně být. Chce se ho rychle zbavit.
Nemyšleno tak doslova.
Asi tak. Navíc tam nedal fotky skutečně prodávaného, ale stažené fotky z nějakého eshopu.
O to jsem mu psal jako první, jestli nějaký pošle, odpověď ještě ani nepřišla.
Fotka je pěkná, což o to :D , ale jinak souhlas se Stanley06.
Nehodnotil jsem podle fotky, ale kombo co normálně stojí 5000 a je za 2000 a kdyby i slušně hrálo, což jsem předem nevěděl a proto se tu ptal, může bejt slušná koupě ne?

Jinak dík :D, netušil jsem, že se toho někdo tak chytne a vyplní to jako dotazník :lol:
kissakmira

Příspěvek od kissakmira »

ahoj chlapi, tak jsem i přez špatné reference a různé odkazy koupil starší marshallmg30dlx a myslím že jsem udělal dobře.na domácí hraní je to perfektní a do zkušebny -když to vohulím tak taky. 30-tka stačí na ten rambajz bicích je to akorát. hudba není o tom aby jsme se přesilovaly o nejhlasitější zvuk. dobrá. je to tranzistor a nemá tak pěknej zvuk jako lampák ale na to naše odreagování od práce u pivka to bohatě stačí. je to slušný, a nebál bych se tim vyskočit na podium před lidi. :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já jo, ono to rádo hoří.

EDIT: Koukám, že už jsem to sem jednou psal. Tak to asi bude pravda. :D Ve skutečnosti se to asi fakt děje častěji, protože tady jsem na to taky narazil. Ale hlavní je, že jsi spokojený, i v těch ohníčcích má Marshall kousek své tradice. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Mně kupříkladu MGčko shořet nestihlo... neb od jistý doby, když jsem dal hlasitost jak zkreslenýho, tak čistýho kanálu na víc jak čtvrtinu, tak v kombu prásklo a začalo hrát děsně potichu... Asi pojistka proti odpálení :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
kissakmira

jo kluci akorát mě štve - (ale to je u úplně každýho zesiku nebo komba ) Jak přidáš gain -tak to bzučí. njn co naděláme že? ale jinak maká pěkně. zkoušel jse hrát přez booster a velmi dobrý zvuk z toho lezl.čus bus autobus :-)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Každý máme představu o jiném pěkném zvuku, ale bzučení, teda zkreslení se mi absolutně nelíbilo a to ani na domácí podmínky :(
Johny_Hard

Příspěvek od Johny_Hard »

já hrál na MG15CFX nakopnutý ibanez TS a dalo se na to hrát, na takový styl trash to nebylo špatné, na ostatní styly nevim jestli by se to dalo použít :roll:
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

kissakmira píše:jo kluci akorát mě štve - (ale to je u úplně každýho zesiku nebo komba ) Jak přidáš gain -tak to bzučí. njn co naděláme že? ale jinak maká pěkně. zkoušel jse hrát přez booster a velmi dobrý zvuk z toho lezl.čus bus autobus :-)
Záleží na tom, kolik gainu tam dáš. V základu tohle kombo mělo gainu až moc, takže jsem ho dával jen na minimální hodnoty. Asi podobně, jako teď s DSLkem :D . Nicméně to MGčko je v základu fakt bzučák, když jsem k tomu zkoušel AMT M1 (něco jako preamp JCM800), tak se z toho dal vytáhnout podstatně lepší zvuk. Byla to asi jediná slušná možnost, jak z komba dostat pořádný středový zkreslení, jinak to byl spíš vejškovej ječák.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
kissakmira

díky za přízpěvky
Hejdus

Marshall MG30CFX

Příspěvek od Hejdus »

Zdarec, chtěl sem se zeptat zda někdo nemá zkušenost z kombem Marshall MG30CFX Carbon fibre. Díky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: MARSHALL MG30DFX / MG30CFX

Příspěvek od Nero »

Sloučeno se starším threadem. CF oproti přechozí variantě nenabízí žádný kvalitativní pokrok, největší změnu představuje ten podivný povrch.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kissakmira

Re: MARSHALL MG30DFX / MG30CFX

Tak jsem koupil jinou šňůru a je po bzučení...... je to dobrý kombo.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“