A co tohle?: http://www.zcatpedals.com/?dir=view&id= ... 001738HIY0timy1123 píše:Nejradši bych tam viděl EHX oktáver nejlíp mikropoga ..ale ta cena![]()
Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
To vypadá zajímavě..oktáver/chorus/reverb v jedný krabce
sice nejsem příznivcem moc čudlíků, ale tyhle čudle maj smysl a je to menší než pog, levnější, podle ukázky to vůbec nezní špatně a vypadá to že se daj ty tři efekty použít i solo a ostatní ztlumit....
koukám na stránkách má i verze jen s reverbem nebo jen s chorusem...
ten odkaz si uložím...dík..
sice nejsem příznivcem moc čudlíků, ale tyhle čudle maj smysl a je to menší než pog, levnější, podle ukázky to vůbec nezní špatně a vypadá to že se daj ty tři efekty použít i solo a ostatní ztlumit....
koukám na stránkách má i verze jen s reverbem nebo jen s chorusem...
ten odkaz si uložím...dík..
Další zajímavost, vypadá to na kopii t-rax fuel tank junior od thomanna za neceých 800. Píšou, že jsou jednotlivé vstupy izolované. Myslíte, že by bylo možné u tohohle modelu spojovat dva výstupy na 18V?
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_ ... junior.htm
Latam píše:Další zajímavost, vypadá to na kopii t-rax fuel tank junior od thomanna za neceých 800. Píšou, že jsou jednotlivé vstupy izolované. Myslíte, že by bylo možné u tohohle modelu spojovat dva výstupy na 18V?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V pátek jsem dokončil svůj pedalboard. O stavbě jsem napsal článek: http://goo.gl/WkvGZ
Boss TU-2 → Digitech Whammy → Michalík (PMT) Wah/Volume → Digitech XSW Synth Wah → Electronic Orange Scrambled Eggs (kopie Ampeg Scrambler) → Hoax Electronics Fuzz Factory (kopie Zvex Fuzz Factory) → MXR MicroAmp
Efektová smyčka: Boss TR-2 → Ibanez TC7 → Boss DD-5 (+ FS-5U na tap-tempo)
Boss TU-2 → Digitech Whammy → Michalík (PMT) Wah/Volume → Digitech XSW Synth Wah → Electronic Orange Scrambled Eggs (kopie Ampeg Scrambler) → Hoax Electronics Fuzz Factory (kopie Zvex Fuzz Factory) → MXR MicroAmp
Efektová smyčka: Boss TR-2 → Ibanez TC7 → Boss DD-5 (+ FS-5U na tap-tempo)
Hraju na kytary a mašinky
a dalsi dil serialu z PremierGuitar
http://www.premierguitar.com/Magazine/I ... s_III.aspx
muj akusticky board se tentokrat do výběru nedostal

muj akusticky board se tentokrat do výběru nedostal

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, pěkné. Krásná ukázka toho, co vlastně ví každý. Že zatímco profíci používají spoustu prachobyčejných velkosériových efektů typu Boss, Ibanez apod. bez true bypass a nijak to neřeší, tak nicky (myslím nulyhyenik píše:a dalsi dil serialu z PremierGuitar
Někdo hraje - někdo nehraje tak honi ego a pedalboard.
Skorem vždycky když se dělal konkurs na kytaristu tak sem podle cajku věděl kerá bije kdo zahraje a kdo bude mastit stupnice a 3 sola od někoho slavneho a povi že stejně chce hrat s kapelou jineho stylu
Skorem vždycky když se dělal konkurs na kytaristu tak sem podle cajku věděl kerá bije kdo zahraje a kdo bude mastit stupnice a 3 sola od někoho slavneho a povi že stejně chce hrat s kapelou jineho stylu
Je to pravda, bohužel patřím do skupiny druhých a honím si ego s krabičkamarain píše:Hmm, pěkné. Krásná ukázka toho, co vlastně ví každý. Že zatímco profíci používají spoustu prachobyčejných velkosériových efektů typu Boss, Ibanez apod. bez true bypass a nijak to neřeší, tak nicky (myslím nulyhyenik píše:a dalsi dil serialu z PremierGuitar
http://www.premierguitar.com/Magazine/I ... s_III.aspx) co brázdí všemožná fóra napříč internetem si na tom zas hooodně zakládají a chtějí (a taky mají) jen to nejlepší
... (autocenzůra)...
tady hraju teď KOSMONOPOL
Já jsem po prohlédnutí toho odkazu na Pedalboardy III nějak neusoudil, že tam jsou levné efekty, často tam vidím kusy, které jsou drahé jako jeden průměrný pedalboard o třech až pěti krabičkách...
Ono to bude tím, že to jsou pedalboardy "pisálků z fóra".wikxzen píše:Já jsem po prohlédnutí toho odkazu na Pedalboardy III nějak neusoudil, že tam jsou levné efekty, často tam vidím kusy, které jsou drahé jako jeden průměrný pedalboard o třech až pěti krabičkách...
Jinak nicka je evidentně třeba Gilmour, Edge, Fripp a spousta dalších, nehrající pouze punk. To není, raine, že se ozvala potrefená nicka
Jester: aha! Takže moje krevní skupina! 
-
Teorge
Rain: Souhlasím s tím, že kolikrát stačí levné efekty a že lidi vymýšlí blbosti, ale rozdělovat takhle lidi na nicky a hráče, jen podle toho, jaké pedály používají, mi přijde trochu předpojaté. Přiznám se, že z hráčského hlediska nicka jsem, ale nespojoval bych to vůbec se svým pedalboardem. Přijde mi to takové divné, když má nicka pedály za pár stovek, tak nikdo nic nepoví. Ale, když si koupí nějakou dražší věc, tak je to pro hodně lidí hned nějaký egohunter, který si tím kompenzuje svoji neschopnost.
Wixzen: jak jsem tam viděl ty Moogy, tak jsem se hned díval jestli to není tvůj pedalboard
Wixzen: jak jsem tam viděl ty Moogy, tak jsem se hned díval jestli to není tvůj pedalboard
Teorge: nebýt jiných věcí, které řeším mimo svůj koníček momentálně, tak by tam můj pedalboard (stále "in progress") nepochybně byl. 
-
Teorge
No já mám výrobu pedalboardu momentálně taky ve statusu "Work in-progress, jen mám bohužel taky jiné věci k vyřizování, kterým se bohužel nevyhnu
Momentálně jsem zaseknutý u toho, abych zajel koupit hliníkové L lišty
A protože jsem dělal ve zkušebně bordel, tak jsem osekal pedalboard jen na to, co skutečně k učení využívám a vypadá to nějak takhle

ja to vnimam tak ze profik to ma jako zamestnani a nema cas resit voloviny, proto casto jdou jenom po funkcnosti, klidne "nudne" seriovky.
amateri zas tolik nehrajou (i kdyz si muzou myslet ze ano), a tim padem maji cas resit blbosti. nejlepsi OD, nejlepsi kabely, nejlepsi lampy a proste vsechno nejlepsi, protoze je to jejich konicek a oni si prece zaslouzi to nejlepsi
vyjimky jsou samozrejme v obou taborech, tak me nechytejte za slovo
Porovnani tri serialu amateru a dvou profiku ale imho ukazuje zajimavy paradox, ze proficke jsou obvykle mene zajimave, obycejne a levnejsi nez amaterske. Ja bych to cekal tedy obracene.
Nicmene je to kazdeho osobni boj, nekomu proste dela dobre, mit efekty o kterych se nejvic mluvi na forech, nejdrazsi nebo takove co nikdo jiny nema. Pristupu je vic a zadny neni spravny nebo spatny.... problem je pouze kdyz snobove (bohuzel to nejde rict jinak) zacnou valit kliny do hlavy nezkusenym kolegum o tom jak jenom to nebo tamto je nejlepsi a bez toho nikdy dobre hrat nebude, navic casto kombinovane s neznalosti pozadi a terminologie. .... aneb typicky "fórový život"
Pro ilustraci dobreho prikladu bych pouzil Jestera, ktery sice ma ty nejdrazsi a nejkultovnejsi efekty (ktere ani nahodou nepotrebuje a samozrejme nevyuzije),... ale nikomu to nenuti, jenom komentuje a popisuje svoje dojmy.... a dela si tim zrejme radost.
amateri zas tolik nehrajou (i kdyz si muzou myslet ze ano), a tim padem maji cas resit blbosti. nejlepsi OD, nejlepsi kabely, nejlepsi lampy a proste vsechno nejlepsi, protoze je to jejich konicek a oni si prece zaslouzi to nejlepsi
vyjimky jsou samozrejme v obou taborech, tak me nechytejte za slovo
Porovnani tri serialu amateru a dvou profiku ale imho ukazuje zajimavy paradox, ze proficke jsou obvykle mene zajimave, obycejne a levnejsi nez amaterske. Ja bych to cekal tedy obracene.
Nicmene je to kazdeho osobni boj, nekomu proste dela dobre, mit efekty o kterych se nejvic mluvi na forech, nejdrazsi nebo takove co nikdo jiny nema. Pristupu je vic a zadny neni spravny nebo spatny.... problem je pouze kdyz snobove (bohuzel to nejde rict jinak) zacnou valit kliny do hlavy nezkusenym kolegum o tom jak jenom to nebo tamto je nejlepsi a bez toho nikdy dobre hrat nebude, navic casto kombinovane s neznalosti pozadi a terminologie. .... aneb typicky "fórový život"
Pro ilustraci dobreho prikladu bych pouzil Jestera, ktery sice ma ty nejdrazsi a nejkultovnejsi efekty (ktere ani nahodou nepotrebuje a samozrejme nevyuzije),... ale nikomu to nenuti, jenom komentuje a popisuje svoje dojmy.... a dela si tim zrejme radost.
-
Teorge
hyenik: navíc u sériovky proti málo rozšířeným efektům mají více informací o jejich spolehlivosti a případných problémech.
Děkuji.hyenik píše: Pro ilustraci dobreho prikladu bych pouzil Jestera, ktery sice ma ty nejdrazsi a nejkultovnejsi efekty (ktere ani nahodou nepotrebuje a samozrejme nevyuzije),... ale nikomu to nenuti, jenom komentuje a popisuje svoje dojmy.... a dela si tim zrejme radost.
Jsem rád, že to aspoň na někoho působí takto - mimochodem správně. Strašně špatně se odhaduje, co si vlastně ostatní o tom myslí.
EDIT:
Ještě si dovolím takovou malou perličku z dnešního dne. Jeden kluk (má dnes v Brně koncert se svou kapelou) měl zájem o prodej některého z pedálů, které nabízím na bazaru. Nakonec jsme se domluvili, že vezmu všechny OD na prodej a když jsem se bavili, přes co hraju já, slíbil jsem mu, že vezmu i svůj Screwdriver. O něm ani o Skreddym ten kluk v životě nic neslyšel. Vyzkoušel všechny čtyři, tj. DrivenByTao od TombTones, Mighty Red Distortion a Sky Blue od Mad Professor a Screwdriver od Skreddyho. Nakonec si vzal Sky Blue, ale prý kdybych chtěl prodat Screwdrivera, tak že by si vzal ho (jen tak pro zajímavost, ještě mi před chvilkou volal, jak se vlastně ten pedál jmenoval - takže se určitě nerozhodoval pod dojmem velkého jména). Takže zvukovou kvalitu kupodivu řeší i profesionální nebo poloprofesionální kytaristé a nejenom pokojíčkoví hráči. A ta perlička na závěr - poslouchal jsem to z hlediště, neviděl jsem mu na nohy a podle zvuku jsem nebyl schopen ty OD od sebe rozeznat. A to mají dost rozdílný zvukový charakter! Aspoň u mě v pokoji.
Naposledy upravil(a) Jester dne 11.11.2011 6:02, celkem upraveno 1 x.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem to teď nějakou dobu stejně...Teorge píše:No já mám výrobu pedalboardu momentálně taky ve statusu "Work in-progress, jen mám bohužel taky jiné věci k vyřizování, kterým se bohužel nevyhnuMomentálně jsem zaseknutý u toho, abych zajel koupit hliníkové L lišty
A protože jsem dělal ve zkušebně bordel, tak jsem osekal pedalboard jen na to, co skutečně k učení využívám a vypadá to nějak takhle
![]()

ale už se mi to zase začíná hromadit
Presne tak, rozdily jsou typicky spis ve vnimani hrace nez v samotnem zvuku...Jester píše:...poslouchal jsem to z jeviště, neviděl jsem mu na nohy a podle zvuku jsem nebyl schopen ty OD od sebe rozeznat. A to mají dost rozdílný zvukový charakter! Aspoň u mě v pokoji.
Pak uz zbyva krucek do muzikantske dospelosti - pochopit jestli hraju jenom pro sebe nebo ....
Kdo tento zenovy koan vyresi, pak ho najednou prestanou zajimat blbosti, a zacne se venovat dulezitejsim vecem (napr. cviceni
PS: Screwdriver (od yeeshkula) mam taky