Ladění oktáv

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Míra

Re: Ladění oktáv

Příspěvek od Míra »

NO je nadladěný ale přece když je nadladěný tak musím Zkrátit strunu nebo se mílím ?

dobře skusim to opačným směrem

JO měl si pravdu, očividně tomu nerozumím tak jak sem myslel, díky. Jo ještě jedna věc je nějaká ideální ladička na ladění kytar nebo aspoň jaké by měla mít parametry npř: na 1 cent
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sloučeny 3 posty - je opravdu nutné spamovat, když je tu tlačítko Upravit?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
PatrikSonyHeinrich

Příspěvek od PatrikSonyHeinrich »

Slazoval jsem E6 a když už je oktáva sladěná tak mi něco drnčí (spíše chrastí) u kobylky. Nevíte, co by to mohlo být?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Slaďoval nebo ladil, slazoval fakt ne...

Tipoval bych staré struny nebo strunu drnčící o snímač kvůli nízkému dohmatu. Případně špatně usazený kamen kobylky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Ahoj,mám kytaru AXL Marquee SRO,struny d´addario 10ky staré cca měsíc a snažil jsem se ladit oktávy( ve standartním ladění) ,na E6 při 12. pražci mi ladička ukazovala vyšší tón,takže(podle návodu tady) jsem prodloužil strunu,ale na ladičce to pořád ukazovalo vyšší tón a někdy dokonce i vyšší než předtím.Čím by to mohlo být způsobeno ? díky za rady
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Přeladil jsi po posunutí kamene strunu na správný tón?

PetrPeter 1975 - 2008
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Jojo,přeladil.Když jsem prodloužil strunu,tak jsem místo E měl D# (+- pár centů ),tak jsem doladil do E,zmáčknul na 12. pražci a stejně to pořád ukazovalo vyšší tón.Někdy i vyšší než před posunováním kamene.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Musíš to mačkat jen lehce, tak aby to nedrnčelo, ale abys tu strunu za pražcem nijak nepromačkával. Když to zmáčkneš víc, tak ji vlastně lehce benduješ.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Jo nad tim jsem už taky přemejšlel,protože když jí zmáčku lehce,tak drnčí,ale když jí zmáčknu víc,tak cejtim,že už to je moc.Potřebuju tlustší struny,teď mám 10ky.Ale drnčí jen E6,ostatní nedrnčej a problém mám stejnej.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tak trochu zvedni kámen, aby ta jedna nedrnčela. Tlustší struny ne. Ani devítky nemusí drnčet.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nemusí, jen vyžadují více lásky a pochopení, aby se chovaly jak mají.
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

Zdravím. Mám kytaru Cort Evl K2 http://www.music-city.cz/evl-k2-bks-ele ... 13688.html
Neladí mi oktáva na tenkém E. Posuvník určující délku struny je maximálně zkrácený a stejně oktáva neladí. Pomůže zvednutí tremola(strun).?
Díky za odpověď
Dean Icon ftw.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

A je to pod tónem nebo nad tónem? Co máš za struny? Jak jsou starý? Nepromačkáváš tu strunu, když seřizuješ oktávy?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

nad tónem. Struny Ernie Ball 10 v dobrém stavu. Nepromačkávám víc, než ostatní struny.
Dean Icon ftw.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Když je v oktávě nad tónem, musí jít kámen dál od krku. Když píšeš zkrácený, tak to asi posouváš naopak. U tenkého e musí být dost místa na posun dál od krku.
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

Ne, posunul jsem to dobře...při opačným pohybu toho jezdce to neladilo ještě víc.

EDIT: taky jsem si myslel, že je potřeba strunu víc natáhnout, posunout kámen směrem od krku...ale bylo to rozladěný ještě víc a když jsem ho naopak posunul co nejblíž, tak už je to rozladěný jen lehce, ale já o tam slyším, vadí mi to. Takže dotaz zní, jestli pomůže zvednout celý tremolo :?: Nemám tu kytaru teď po ruce, tkaže to nemůžu zkusit a i tak by se mi asi nechtělo to zkusit bez nějakýho důvodu, páč zvednutím tremola se to celý jaksi rozjebe, jsem rád, že jsem si to konečně nějak rozumně seřídil.

Díky za rady přátelé :)
Dean Icon ftw.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pokud jsi nad tónem, znamená to, že vzdálenost mezi 12. pražcem a kamenem je kratší, než by měla být, tedy musíš kamen posunout dál od krku, jak píše kmensik.

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Vždyť je to přeci tak triviální.
Stačí si uvědomit jednu věc, kterou kytarista při hře dělá - zkracuje a prodlužuje aktivní délku struny.
A čím kratší struna, tím vyšší tón.
A tohle platí i u ladění oktáv - pokud je oktáva nadladěná (vyšší), tak musím logicky strunu prodloužit a tudíž kamenem jet směrem ke struníku.
Jan Becher

Příspěvek od Jan Becher »

Zdravím,

řeším taky problém s oktávou v 12. pražci (o 24. radši ani nemluvím :D). Mám kytaru Ibanez RG270B. Problém je u e1. Kamínek mám posunutý na doraz směrem ke struníku a struna je stále podladěná, a to celkem drasticky, asi o čtvrt tónu. Když kamínek posunu obráceně, v oktávě zní až o půl tónu dole :/ Ostatní struny ladí pěkně! Struny mám nové http://kytary.cz/dunlop-electric-nickel ... /HN101705/ Kytaru jsem si sám seřizoval :? Je možné, že tento problém je kvůli tremolu? Je tam Floyd Rose. Zkoušel jsem se hrát i s dohmatem, ale problém to nevyřešilo, spíše ještě zhoršilo. Co s tím?

Díky za odpovědi :)

S pozdravem Becher
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Jan Becher píše:na doraz směrem ke struníku
nepises to obracene? nechtels napsat "na doraz směrem od struníku"? (i kdyz tezko rict, jestli je na FR vubec neco, cemu by se tak dalo rikat...)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“