M-Audio Axiom PRO 49

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
FLAMING.RECORDS

M-Audio Axiom PRO 49

Příspěvek od FLAMING.RECORDS »

Zdar lidi nevím jak je to tu v oblasti MIDI a syntentyzátorů a jestli je zde něco o něm napsané. Rád bych pro svoji holku koupil tyto klávesy k narozeninám. Kdo je máte popřípadě, zda je to dobrá volba a jestli se s tím dá čarovat. Tvoříme spolu všichni hudbu a máme kapelu, takže nepište prosím komentáře jako. Není to divný? Zbytečný atd.. Zajímá mě čistě názor na produkt. Díky všem čau
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: M-Audio Axiom PRO 49

Příspěvek od pavlii »

No a má tvoje holka nějaký zvukový modul nebo chce hrát přes VSTi? Jinak si totiž moc nebrnkne (jedná se pouze o MIDI kontroler). Takže čarovat se s tím dá - pakliže to připojíš k něčemu, co umí vydávat zvuky a různě je modifikovat.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jsi si jisty spravnym vyberem druhu/typu? z tohohle totiz neleze zadny zvuk, je to JEN kontroler.

edit: tentokrat Pavlii rychlejsi ;)
FLAMING.RECORDS

JIstý si jsem, akorát by to chtělo tedy ještě alespoň noťas s VSTčkama :D což není problém, ale záleží na ní ještě to prokonzultujem, ale jinak výběr, značka kvalita, zvuk. Je to dobrá volba?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zvuk? jaky zvuk?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a "notas s VSTckama" neni tak docela vsechno. jeste to chce napriklad solidni zvukovou kartu.

edit: krome toho se mi zda 49 klaves malo (vzhledem k pouziti).

edit2: zkusim trochu extrapolace:
1) Vyber je spravny, ale doslo k zamene nazvu modelu a "M-AUDIO Axiom PRO 49" je chybne. Nemels na mysli spis M-AUDIO Venom?

2) Je to (Venom) uz moc drahy? Levnejsich syntaku moc nebude (a kdyz, bude to jen specializovany nastroj, ne nastroj se sirokyma moznostma vyuziti, to neni ani moc ten Venom). Mozna bych pouvazoval o nejakem "lepsim klasickem" keyboardu, napriklad o tomhle, ktery ma aspon nejakou tu (i kdyz hodne omezenou) moznost prace se zvukem v realnem case jako syntaky. Ale neco se s tim delat da, mrtvy to nebude...

3) Nebo mas na to vic penez a chces opravdu syntak? Kdyz si (jako priklad) prohlidnes treba jen nabidku tady (myslim kytary.cz), je tam par dalsich nastroju, co by mohly +- vyhovovat. A maji vic, nez 49 klaves ... zacina to touhle Yamahou, ktera cenove akorat tak vychazi, kdyz sectes cenu puvodne uvazovaneho kontroleru a solidni zvukovky, syntak to je ale (je, ale...) jen o neco vic, nez vyse zminovany keyboard. Pak je tam jeste (porad jako priklad) Roland a Korg ... kazdy z tech nastroju ma neco, ted ovsem neni jasne, co je pro tebe podstatne ... a tak dale...

4) Opravdu uvazujes ten puvodni kontroler (Axiom) a k tomu pak neco (cokoliv), z ceho poleze zvuk. K tomu se kdyztak muzeme vratit.

Ktera cesta (pripadne modifikovana tvoji cenovou rozvahou) je tedy ta spravna?

( 5) Bazarovou vec sem prozatim vynechal, imho se to vetsinou nehodi, kdyz je to jako darek...)
FLAMING.RECORDS

Díky za zajimavý komentář, moc mě těší snaha pomoci, je to lepší než zkritizovat, že tomu člověk nerozumí a chovat se arogantně, že já ano. Ale jsem moc rád, že na takovémto super fóru jsem to zatím nenašel, žádné takové projevy.

K tématu:

To co jsi říkal s tím názvem nesmysl není a ani překlep, synťák jsem zvažoval protože máme oba rádi hudbu ať už je tvořená z čehokoli a hlavně rádi nahráváme a zkoušíme nové možnosti. O zvukovku se zatím nebojím, používam mix ZED 24 a plánuji R.M.E (PCI) HDSPE AIO bo něco takového do 15 tis. A na ten synth nebo jakýkoli jiný produkt mám v plánu vynaložit MAX 25tis. Omlouvám se možná se vyskytla chyba u mne, jsou to údajně MIDI kontrolery, no posuďte sami http://www.audiotek.cz/product-34022-m- ... iom-pro-61 A druhá varianta s čím by šlo něco dělat byla toto http://www.audiotek.cz/product-40766-yamaha-dgx640-c !! Jinak se tedy můžete kdokoli znovu rozepsat, budu rád za názory a posudky, či návrhy. :)
Předem díky všem za komenty.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja tomu, co pises, moc nerozumim... rikas, ze to neni preklep, pak mluvis o syntaku, a pak o chybe a o tom kontroleru. takze vyjasneni zadne. a pak nalinkujes keyboard krizeny s digitalnim pianem, kterym se to jeste vic zamichalo. :)

aspon, ze mame jasno v te cenove hladine, "max 25 tis" je relativne dobry prostor na uvahy. takze bych k bodum 1) - 4) (btw, jak to dopadlo s odpovedi tam?) pridal par dalsich otazek:

otazka A) Varianta "kontroler-pocitac-software-zvukovka": je ta tvoje holka dostatecne technicky zdatna, aby se vyporadala se vsim tim nastavovanim, ktere ji ceka, kdyz pujdete timhle smerem? rozumi vsem soucastem toho uvazovaneho retezce? zkousels uz nejaky software (treba stahnuty freeware) tohoto typu ve svem pocitaci (treba jen s virtualni klaviaturou)?

otazka B) Varianta "syntetizer" (nastroj): mas nejakou ramcovou predstavu o tom, co by to melo vsechno umet? jake to ma mit funkce? jake zvuky od toho ocekavas? jak editovatelne? ma v tom byt i nejaky zaznam? je "zkoušíme nové možnosti" to, proc o nem (spravne, ale to i v otazce A) mluvis?

otazka C) Varianta "keyboard": k tomu zatim nic (trochu mi chybi cas). kdyztak pozdeji, pokud to bude aktualni...
FLAMING.RECORDS

Omlouvám se za můj slohový útvar kámo, máš pravdu ve věci, že jsem to domíchal.

Takže stručně.

Technicky zdatná je a se softwerem už jsem pracoval. Varianta a) by mi vyhovovala

A to že jsem to smíchal s tím ele. pianem. To byla druhá varianta pro nás. Buď jsme chtěli to první nebo to druhé, záleží s čím uděláme více hudby, ale tak si myslím že s tím M-audio uděláme více, že je tam přece jenom více možností.

No a se všemi parametry, to ji postupně vyškolím já, čemu nebude rozumět. Mě se jednalo jenom o to v tomto foru, jestli je volba správná a jestli je náhodou někdo odsud nemá ty M-audio a jak je s nimi spokojen.

Omlouvám se za nepřesný přístup k těmto věcem ohledně psaní, na fóru jsem poprvé v životě. Snad se to časem zlepší. Díky za rady.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

FLAMING.RECORDS píše:tak si myslím že s tím M-audio uděláme více, že je tam přece jenom více možností.
To ale prece vubec nezalezi na tom M-Audiu (jestli je rec porad o Axiomu), takze takhle dedukce nema smysl.
FLAMING.RECORDS

To ale prece vubec nezalezi na tom M-Audiu (jestli je rec porad o Axiomu), takze takhle dedukce nema smysl.
Nechápu co tím myslíš? M-audio je značka a Axiom PRO 49 / 69 je produkt. Jen mne zajímá jestli s tímto produktem má někdo zkušenosti, zase tak těžké na chápání to myslím není. 8)

Jinak díky za odpovědi od tebe za všechny :wink:

Pište dál prosím, ale spíše co se produktu týče a né mého slohu :-)

Např. Jestli k tomu mohu připojit VST v cubase?

Někde jsem četl, že u zvukových karet některých typů M-audia a jiných produktů této značky se dá používat pouze pro tools, ale osobně to pokládám za nesmysl, co si o tom myslíte?

Dík. :D
FLAMING.RECORDS

V podstatě už jsem se rozhodl, že do toho jdu. :mrgreen:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

FLAMING.RECORDS píše:Někde jsem četl, že u zvukových karet některých typů M-audia a jiných produktů této značky se dá používat pouze pro tools, ale osobně to pokládám za nesmysl, co si o tom myslíte?
neni to tak (tedy je to nesmysl. ne ale uplny, s protools to bude fungovat asi "nejlip" (nebo "nejjednoduseji"), bude to trochu prednastaveny). neco vzdalene takoveho existuje, ale obracene (nektery verze protools bez m-audio hardware nefungujou). ale proc se na to ptas? planujes snad jeste nejakou m-audio zvukovou kartu?

a co budes pouzivat za nastroje? uz mas nejaky vybrany? a muzes pripadne nejaky doporucit? (pokud je to free nebo ma slusne demo)
FLAMING.RECORDS

TO ne m-audio ne, spíše kdyby byli peníze tak bych valil přímo do větší třídy AVID-Pro tools , ale zatím, už výše zmiňovaná RME (pci) zvukovka by měla stačit a co budu používat? No už mám zakoupený HALION 4 a jako max. spokojenost, opravdu moc, ještě jsem ani nevyzkoušel všechno :D !!

Jinak freeware? S tím mám tak trošku problém, většinou mám špatné zdroje, pokaždé když něco takového stáhu tak to nefunguje jak by mělo :-D !! Až na multitrack softwary jsem zatím nic jiného nerozjel, ať už třeba cracknutého. :shock: !!
Ale ty AXIOM se nám moc líbí a ta práce s vytvářením stop bude určitě rychlejší a kvalitnější, než ručně.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“