Jinak je pravda, že na to kombo se nedá hrát potichu... Musí se osolit, minimálně lehce před půlku, jinak to nemá cenu ani zapínat, protože potichu to hraje prostě na h***o. Čistej se mi zdá obstojnej a zkreslenej - když si s tím pohrajete, myslím si opravdu pohrajete, tak z toho člověk dostane slušenej zvouček - doporučuju přidat basy, středy a trošku ubrat vejšky, protože kombo samo o sobě hraje dost středově a vejškově. (zkoušeno na Epi LP Custom). Já jsem ten správnej zvuk hledal opravdu dlouho, ale teď jsem s ním spokojenej a plně mi dostačuje k tomu, co hraju
aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
Pravidla fóra
-
LesPaulik
- Bandzone: www.bandzone.cz/stormess
- Kontaktovat uživatele:
Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
Zdrc. Mám doma MA50 C a nepříjde mi tak tragický, jak tady o něm hodně lidí píše. Je jasný, že pokud na to přecházíte z něčeho "lepšího" a dražšího, tak vás to nenadchne, ale ve svý cenový kategorii hraje obstojně. Je velká škoda toho repráku, co tam dávaj z továrny, páč si myslím, že lepší reprák by to kombo taky posunul někam jinam.
Jinak je pravda, že na to kombo se nedá hrát potichu... Musí se osolit, minimálně lehce před půlku, jinak to nemá cenu ani zapínat, protože potichu to hraje prostě na h***o. Čistej se mi zdá obstojnej a zkreslenej - když si s tím pohrajete, myslím si opravdu pohrajete, tak z toho člověk dostane slušenej zvouček - doporučuju přidat basy, středy a trošku ubrat vejšky, protože kombo samo o sobě hraje dost středově a vejškově. (zkoušeno na Epi LP Custom). Já jsem ten správnej zvuk hledal opravdu dlouho, ale teď jsem s ním spokojenej a plně mi dostačuje k tomu, co hraju
Nojo, ale zvukově jsou lepší. Asi ne díky tomu většímu rozsahu, ale jsoummjuz píše:Což samozřejmě ničemu nepomůže, páč už z toho zesilovače pod 150Hz nic nepoleze.citizen.one píše:cimz podtrhnou uz tak dost ubzucenej zvuk
do tohohle bych vrazil G12M/G12H nejlepe v 55Hz verzich
EDIT. Nebo vlastně, líbili se mi oba (teď je mám v jednom 212 boxu), jenom byl každý trochu jiný. Oproti normálním čínským G12M25 oba mnohem lepší.
souhlasím. přesuňme raději toto téma na hlavní rozcestník - komba, zesilovače, reproboxyMilanT píše:Modové, není tohle spíš na samostatné téma? Je škoda tady rozjíždět debatu, která pohřbí zkušenosti jednotlivých lidí s marshally...
- citizen.one
mmjuz píše:Což samozřejmě ničemu nepomůže, páč už z toho zesilovače pod 150Hz nic nepoleze. Ale fakt je, že V30 situaci jen zhorší. Ale na pořádnou cirkulárku to musí být pošušňáníčko...citizen.one píše:cimz podtrhnou uz tak dost ubzucenej zvuk
do tohohle bych vrazil G12M/G12H nejlepe v 55Hz verzich
Možná i zubní vrtačka by tím šla napodobit.
- citizen.one
tak ty heritage v 55Hz verzi delaji az ted co znovuuvedli G12H ne? Pred casem jsem koupil Mko v 20w verzi to umele zestareny a i kdyz hraje fakt pekne, tak i ty roly jsou jeste o kus prirozenejsi...Latam píše:Nojo, ale zvukově jsou lepší. Asi ne díky tomu většímu rozsahu, ale jsoummjuz píše:Což samozřejmě ničemu nepomůže, páč už z toho zesilovače pod 150Hz nic nepoleze.citizen.one píše:cimz podtrhnou uz tak dost ubzucenej zvuk
do tohohle bych vrazil G12M/G12H nejlepe v 55Hz verzichOzkoušeno - klasický greenback (MIE) vs ten harritage.
EDIT. Nebo vlastně, líbili se mi oba (teď je mám v jednom 212 boxu), jenom byl každý trochu jiný. Oproti normálním čínským G12M25 oba mnohem lepší.
pravda potreboval bych aspon dve stejny bedny, aby se to dalo uplne objektivne posoudit...k cemuz taky dojde, kamarad si v nejakem rozmaru koupil 4x112 boxy, takze se to celkem dobre da srovnavat...
dneska jsem hral na bluesbreaker z devadesatych, hergot to je aparat. umim si predstavit ze s krabickama bych to klidne pouzival, i kdyz to proste neni lampovy zkresleni. uz pri normalni hlasitosti nadhera, to jsem si zas na neco zahral) btw mark I + BB = pekna kombinace na cistsi a nakraply zvuky. jsem zvedavej jak si to sedne ve studiu.
Jo, prostě ten harritage G12H. U toho G12M20 (harritage greenback) nevím, jestli jsou 55Hz, ale srovnával jsem ho s anglickým greenbackem z 90. a líbili se mi oba, v otevřeném 212 spolu hrají super. Staré rola budou asi ještě jiná ligacitizen.one píše: tak ty heritage v 55Hz verzi delaji az ted co znovuuvedli G12H ne? Pred casem jsem koupil Mko v 20w verzi to umele zestareny a i kdyz hraje fakt pekne, tak i ty roly jsou jeste o kus prirozenejsi...
pravda potreboval bych aspon dve stejny bedny, aby se to dalo uplne objektivne posoudit...k cemuz taky dojde, kamarad si v nejakem rozmaru koupil 4x112 boxy, takze se to celkem dobre da srovnavat...
Jinak ať jsem trochu k tématu, kombinace greenback v openbacku a G12T75 (konec 70. nebo začátek 80.) v zavřeném boxu, se mi s marshallem neuvěřitelně líbí. Vyzkoušel bych i ty Hčka, ale 100dB repro by s mým 100w jmp asi zabíjelo.
Čau,absolutně nesouhlasím s vašemi pomluvami,zvlášť na Marshall MA 100H,na tuhle hlavu jsem hral (Gibson Les Paul studio) a musím jen doporučit čistý zvuk bomba a zkreslený taky,i při nejvyšším zkreslení si zanechalo kvalitu a preciznot až na trošku šumění,ale je to 100w takže někde na pódiu s kvalitnim kabelem to nikde nemá šanci slyšet ani ve zkušebně a také mi přijde,že všichni kdo tu tuto hlavu pomlouvali,asi žádnou opravdovou zkušenost nemají!Zdar a sílu!
Ten aparát sám o sebe vôbec nemusí hrať zle, ale tu sa porovnával z predchádzajúcou produkciou marshallu. Preto ta kritika. Zahraj si na 8kilo s poriadnym boxom a potom to porovnaj.v.cerny4 píše:Čau,absolutně nesouhlasím s vašemi pomluvami,zvlášť na Marshall MA 100H,na tuhle hlavu jsem hral (Gibson Les Paul studio) a musím jen doporučit čistý zvuk bomba a zkreslený taky,i při nejvyšším zkreslení si zanechalo kvalitu a preciznot až na trošku šumění,ale je to 100w takže někde na pódiu s kvalitnim kabelem to nikde nemá šanci slyšet ani ve zkušebně a také mi přijde,že všichni kdo tu tuto hlavu pomlouvali,asi žádnou opravdovou zkušenost nemají!Zdar a sílu!
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
teda zacinam u sebe sledovat nastup plexi obdobi
ted jsem parkrat hral na bluesbreaker (i ve studiu) a vzdy super, predevcirem jsem zas byl z osmikila mirne zklamanej. hral jsem na nej mockrat (na tu konkretni hlavu) a nejak se to vcera hltilo, bud to bylo nerozcvicenejma pazourama nebo jsem to omylem spatne nastavil nebo nevim. majiteli ktery hral po me se nehltilo nic, ale on zas nema tak silne snimace na kytarach.
- marshall_slp
Zdravim
ja mam JCM2000 DSL 100W.Doporocujem ho kazdemu,je to univerzalny aparat.Da sa z toho vystavit hoci aky zvuk.Pri kúpe som sa rozhodoval medzi JCM900 a DSL-kom a vybral som si DSL lebo co som cital v inych forach,pisali ze s tym nic nestratim ked si to kupim
.Jedine co mi trosku vadi,ze sa neda vypinat efektova smicka na FS.
Čo iné ako Fender a Marshall 
Čau,už mi prošlo rukama pár zesilovačů a aparátů z těch lepších to byli http://www.thomann.de/cz/marshall_jmd100.htm ,, http://www.audiotek.cz/product-14607-ma ... our-mf-350 ,, a zde již častokrát kritizovaně omílaný Marshall MA-100H. Kdybych měl tyto zesilovače porovnat vyhrál by zřejmě Marshall MA-100H.Jestli hledáte aparát cenově dostupný nejlepší volbou je právě MA-100H.V čistém zvuku a zvuku se slabým zkreslením nevidím rozdíl s již jmenovanými ostatními aparáty.Pravda silné zkreslení je o trochu lepší a harmoničtější v JMD a MFF 350,ale zesilovač MA.... stojí přibližně okolo 15tisíc (já ho sehnal dokonce nový za 12) a ostatní oba zesilovače okolo 20,25 tisíc.A na to o trošku lepší hutné silné zkreslení mi přijdou velice předražené.A prosil bych odproštění od zbytečných řečí o šetření na součástkách atd. k tomu se vyjádřím jasně- NENÍ TO PRAVDA!
Pak by mě tedy zajímalo, čím je způsobena ta nízká cena.v.cerny4 píše:A prosil bych odproštění od zbytečných řečí o šetření na součástkách atd. k tomu se vyjádřím jasně- NENÍ TO PRAVDA!

Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Nechcem spochybňovať, ale nejde práve o to že ten aparát má práve hrať hutne, podať tón najlepšie ako len to ide? Nie sú o tom celé tie debaty súvisiace s aparátmi? Podľa mňa ak by to tak nebolo tak, bežný muzikanti potom nemusia hrať na dual rectrifiery alebo 5150, VHT alebo podobných mašinách ale spokoja sa s valvekingom alebo podobným low end aparátom. NEtvrdím, že MA hrá zle, nepočul som tak nehodnotím. Ak chce niekto UK sound a hladá hutné skreslenie potom sú tu úvahy, či je to dobrý aparát, alebo nie.v.cerny4 píše:Čau,už mi prošlo rukama pár zesilovačů a aparátů z těch lepších to byli http://www.thomann.de/cz/marshall_jmd100.htm ,, http://www.audiotek.cz/product-14607-ma ... our-mf-350 ,, a zde již častokrát kritizovaně omílaný Marshall MA-100H. Kdybych měl tyto zesilovače porovnat vyhrál by zřejmě Marshall MA-100H.Jestli hledáte aparát cenově dostupný nejlepší volbou je právě MA-100H.V čistém zvuku a zvuku se slabým zkreslením nevidím rozdíl s již jmenovanými ostatními aparáty.Pravda silné zkreslení je o trochu lepší a harmoničtější v JMD a MFF 350,ale zesilovač MA.... stojí přibližně okolo 15tisíc (já ho sehnal dokonce nový za 12) a ostatní oba zesilovače okolo 20,25 tisíc.A na to o trošku lepší hutné silné zkreslení mi přijdou velice předražené.A prosil bych odproštění od zbytečných řečí o šetření na součástkách atd. k tomu se vyjádřím jasně- NENÍ TO PRAVDA!
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
Lacná pracovná sila. Aplikovanie staršieho know how, ale samozrejme nie všetko ?Bummer píše:Pak by mě tedy zajímalo, čím je způsobena ta nízká cena.v.cerny4 píše:A prosil bych odproštění od zbytečných řečí o šetření na součástkách atd. k tomu se vyjádřím jasně- NENÍ TO PRAVDA!
Schodou okolností jsem se dnes zastavil za kolegou ve studiu, kde jeden kytarista měl Marshall MA kombo s jednou 12". Zvuk, co z toho lezl, mi připoměl Valvestate 8040, co jsem v roce ´91 nebo ´92 přivezl z Frankfurtského veletrhu. Za asi 20 minut, co jsem tam byl, nevylezl z MA kloudný, použitelný zvuk. Ale vkus každého z nás je jiný a taky jsem do nastavování nezasahoval - o schopnosti toho kytaristy najít si zvuk nic nevím.
ještě k tomu MA... podle mě jde o to, že celý dnešní marshall je nevýhodný kup co se týká poměru cena : zvuk. tohle vidím jako zásadní problém. příjde mi, že podvědomě od TOP značek očekáváme, že když je na ampu jejich logo, tak to musí hrát jako tomu, co ho poslouchám...
za pár šupů nám bohužel nikdo neposkládalá aparáty na úrovni diezlu.
v případu marshall je na pytel to, že některé modely (jcm 2000, jvm, jcm 800 reissue) sahají na hranici 30 tis. a pak předvedou to, co předvádí... pak se nedivme, že za takových podmínek stojí nejlevnější celolampová palice tolik kolik stojí a hraje tak jak hraje. samotného mě to štve protože se mi marshall sound moc líbí (soudím podle jcm 800). podle mě dnešní firma marshall nabízí kupujícímu hlavně pocit z prodaného loga a naději na to dosáhnout zvuku jaký mají jeho hudební ikony užívající tuto značku. příjde mi smutné to, že si koupím fungl novou hlavu a poletím s tím na tuning k HOTovi nebo do ESHáčka, aby to získalo. nejvíc těm novým řadám vytýkám ztrátu dynamiky, čitelnosti a dřevitost projevu. jinak barva zvuku u HI-gain marshallů je perfektní, ale jak víme, to samo o sobě nestačí. bohužel nevěřím tomu, že se to někdy zlepší.
kdyby ta MA hlava stála např. 8 tis., viděli bychom to podle mě jinak a mohli bysme o ní psát něco jako o starém valvestatu - za málo peněz hodně muziky
paradoxně jako nejlepší hodnotím MG sérii. měl jsem MG15fx a blbec jsem ho prodal, nutno podotknout, že hlavně kvůli tvrdé web kritice. poté, co jsem naklusal do několika hudebnin, abych si teda odzkoušel jiné šmidlátka na domácí hraní, jsem začínal být čím dál víc překvapenější a nespokojenější s kvalitou zvuku u nabízených 10-15w tranzistorových kombíček. dnes je to asi 2 měsíce, co jsem kombíčko poslal do světa a doma hraju nasucho
vypadá to, že k utžené částce přidám 1500,- a znovu naběhnu pro mg15fx
a to sem žil v domění o kolik toho s mg 15fx přicházím 
JIM VÁM DODÁ LOGO, STYL, BARVU ZVUKU - TO VŠE V PŘIJATELNÉM BALENÍ, ALE ZBYTEK SI DODĚLEJ SÁM

v případu marshall je na pytel to, že některé modely (jcm 2000, jvm, jcm 800 reissue) sahají na hranici 30 tis. a pak předvedou to, co předvádí... pak se nedivme, že za takových podmínek stojí nejlevnější celolampová palice tolik kolik stojí a hraje tak jak hraje. samotného mě to štve protože se mi marshall sound moc líbí (soudím podle jcm 800). podle mě dnešní firma marshall nabízí kupujícímu hlavně pocit z prodaného loga a naději na to dosáhnout zvuku jaký mají jeho hudební ikony užívající tuto značku. příjde mi smutné to, že si koupím fungl novou hlavu a poletím s tím na tuning k HOTovi nebo do ESHáčka, aby to získalo. nejvíc těm novým řadám vytýkám ztrátu dynamiky, čitelnosti a dřevitost projevu. jinak barva zvuku u HI-gain marshallů je perfektní, ale jak víme, to samo o sobě nestačí. bohužel nevěřím tomu, že se to někdy zlepší.
kdyby ta MA hlava stála např. 8 tis., viděli bychom to podle mě jinak a mohli bysme o ní psát něco jako o starém valvestatu - za málo peněz hodně muziky
paradoxně jako nejlepší hodnotím MG sérii. měl jsem MG15fx a blbec jsem ho prodal, nutno podotknout, že hlavně kvůli tvrdé web kritice. poté, co jsem naklusal do několika hudebnin, abych si teda odzkoušel jiné šmidlátka na domácí hraní, jsem začínal být čím dál víc překvapenější a nespokojenější s kvalitou zvuku u nabízených 10-15w tranzistorových kombíček. dnes je to asi 2 měsíce, co jsem kombíčko poslal do světa a doma hraju nasucho
JIM VÁM DODÁ LOGO, STYL, BARVU ZVUKU - TO VŠE V PŘIJATELNÉM BALENÍ, ALE ZBYTEK SI DODĚLEJ SÁM
Ono hlavně porovánávat MA s "s lepším" marshally MF a JMD
JMD je věc, co se vůbec nechytla, nepoužívá to snad nikdo. MF jsem slyšel a je to hnus (navíc je to pololampa).
souhlasím, ale o tom to právě z marketingového hlediska je. proč budu prodávat něco za nižší cenu, když to lidi kupují za nejvyšší možnou hodnotu, kterou jako legendární výrobce aparátů nastavím. laická veřejnost nezná MB,soldano, diesel, peavey atd. všichni znají jen marshall (i baby). takhle se dostat do podvědomí veřejnosti není p***l. je jasné, že staré modely měly a mají něco do sebe. mají v sobě tolik, že je možné na jejich jménu prodávat dodnes... NETVRDÍM, ŽE JSOU TO VYLOŽENĚ ŠPATNÉ ZESÁKY (JCM 2000, JVM). PODLE MĚ JSOU JEN TRAPNĚ PŘEDRAŽENÉ. ZA 30TIS. SI PŘEDSTAVUJI PRUŽNĚJŠÍ A PŘIROZENĚJŠÍ PROJEV PŘI HŘE. NAVÍC MI PŘÍJDE, ŽE NA BAZARU JE SUVERÉNNĚ PŘEMARŠÁLOVÁNO. MOŽNÁ JE TO TÍM, ŽE NA TO HRAJE HODNĚ LIDÍ, TAK SE TO TOČÍ, ALE MOŽNÁ TAKY NE... CO MŮŽU OD MARSHALLA JSOU JEJICH BOXY. ZA TY PRACHY HRAJÍ PERFEKTNĚ. TADY JEN CHVÁLÍM.Latam píše:Ono hlavně porovánávat MA s "s lepším" marshally MF a JMDJMD je věc, co se vůbec nechytla, nepoužívá to snad nikdo. MF jsem slyšel a je to hnus (navíc je to pololampa).
mně by třeba vyhovoval sound ala vintage modern. myslím, že se dá sehnat za slušné peníze. akorát bych dnes 2 kanály. já to nějak na těch poťákách u kytary nestíhám natočit. kdybych nebyl gramlavý, tak bych si ho snad i koupil. ony ty jednokanály hrají velmi slušně. sl-x bych zas doporučil na velmi tvrdou hudbu (tam by se perfektně uživil). trochu mě mrzí DSL. ty nové HG marshally jsou krapet učesanější než předchůdci, v tomhle bych ale viděl potřebu reagovat na současnou hudební produkci, takže teoreticky jsou otočený spíš na modernější rockové / metalové pojetí
me prijde ze DSL je proste dobrej zesak se vsim vsudy, jediny ceho bych se na nem obaval je asi spolehlivost. znamy jej nedavno koupil NOVY na krame neco pres 20, coz je super cena. jedinou vadou na krase zustava fakt, ze jej po dvou mesicich reklamoval protoze prestal hrat
podle me ale jinak za ty prachy ten zvuk stoji. nenapada me zesilovac ve stejne cenovce ktery by hral "pruzneji" nebo nejak celkove lepe
jinak ty boxy jsou takovy "prumyslovy standard", nejsou nejlepsi ale taky to neni spatne. doposud je pouziva az prekvapive mnozstvi svetovych profiku (kteri by si vetsinou mohli dovolit vagony vic adidas beden). me teda ani moc premarshallovano neprijde, to bylo tak pred dvanacti lety kdy kazdy prahnul po mesa boogie
jestli neco na bazaru potkavam porad tak to jsou spis ty low-end rady a kramy typu AVT.
jinak ty boxy jsou takovy "prumyslovy standard", nejsou nejlepsi ale taky to neni spatne. doposud je pouziva az prekvapive mnozstvi svetovych profiku (kteri by si vetsinou mohli dovolit vagony vic adidas beden). me teda ani moc premarshallovano neprijde, to bylo tak pred dvanacti lety kdy kazdy prahnul po mesa boogie