Dynamický mikrofon pro kytaru?
Pravidla fóra
Dynamický mikrofon pro kytaru?
Zdravím muzikanti, v oblasti nahrávání se pořád rozhlížím a mám takový dotaz. Koukal jsem na nějáký "guide" o tom jak nahrávat kytaru + zpěv na můj SW. Chtěl bych to nahrávat ve stereu jenže vlastním jen jeden mikrofon kondenzátor RODE NT1, zkoušel jsem to nahrát ale hraje mi jen jeden monitor, tak mi došlo že bude třeba druhý majk pro snímání sterea
A chci se zeptat jaký bych měl použít? Nebo jestli má cenu vůbec kupovat nějáký druhý. Přemýšlel jsem že si prostě nahraji kytaru a pak zpěv a hodím to dohromady. Ale nevím co by bylo co se celkové nahrávky týče lepší. Co vím tak se nahrává většinou stylem, že to jde všechno zvlášť a pak se to hodí dohromady. Tak poprosím o Vaše rady, děkuju.
Re: Dynamický mikrofon pro kytaru?
to je vtip, ze jo?LukaSulc píše:zkoušel jsem to nahrát ale hraje mi jen jeden monitor
co je tvym cilem teda?LukaSulc píše:tak mi došlo že bude třeba druhý majk pro snímání sterea
a) nahrat kytaru a zpev najednou?
b) nahrat kytaru stereofonne?
a? zkusils? nevyhovuje ti to?LukaSulc píše:Přemýšlel jsem že si prostě nahraji kytaru a pak zpěv a hodím to dohromady.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Paris píše:to je vtip, ze jo?LukaSulc píše:zkoušel jsem to nahrát ale hraje mi jen jeden monitor
Takže základní dotazy položil Paris, pak můžeme pokračovat (až budeme vědět, na čem jsme).
P.
Díky Pavli
Tak na to se ptám já, zkoušel jsem to nahrát bylo to v pohodě a ptám se jestli to není lepší přes dva mikrofony. Tudíž to nahrát kytaru a zpěv dohromady. Pokud to není výrazný rozdíl není co řešit a já děkuju 
je to vyrazny rozdil. kdyz budes nahravat kytaru a zpev najednou (predpokladam, ze zpiva ten, kdo taky hraje), bude se ti to pak hur zpracovavat kvuli preslechum ve stopach.
hodila by se odpoved na ty dotazy (stacilo a nebo b) ... ale jestli nechces kytaru nahravat stereofonne (nebo nahravat neco jako "autenticky" zaznam zpivajiciho kytaristy), tak asi zatim druhy mikrofon nepotrebujes.
hodila by se odpoved na ty dotazy (stacilo a nebo b) ... ale jestli nechces kytaru nahravat stereofonne (nebo nahravat neco jako "autenticky" zaznam zpivajiciho kytaristy), tak asi zatim druhy mikrofon nepotrebujes.
Aspon ušetřím a bude na dárky. Fajn tak já jdu vesele pokračovat v tom, že nedělám nic špatně. Díky hoši.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no jestli ti to hraje z jedné strany, tak to špatně děláš, tak v tom vesele dál nepokračuj.
Nahrávej do MONO stopy, jelikož máš MONO signál. Pak Ti to bude hrát uprostřed. Stereo pak bude výsledný mix se zpěvem.
Tu MONO stopu můžeš v panoramě dávat kam chceš
nebo ji můžeš zduplikovat, jednu dát uplně vlevo s nižší hlasitostí a třeba větším reverbem a o pár milisekund ji posunout myší, druhou kousek za střed směrem v pravo a zpěv nech uprostřed
třeba..
Nahrávej do MONO stopy, jelikož máš MONO signál. Pak Ti to bude hrát uprostřed. Stereo pak bude výsledný mix se zpěvem.
Tu MONO stopu můžeš v panoramě dávat kam chceš
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge