a eště... nejvíc se mě líbila nahrávka vod timi(y)ho takovej správnej rokenrol...Chmelař píše:a sem trošku opilej ... tak uvidíme zitra co z toho budeChmelař píše:zítra tu bude další... sice v mojem špatným a blbým podání ale budu rád za každou radu...sem tak přemejšlel že jsem trošku ovlnivněnej plastikama tam to všechno zní mimo ale sedí ale tim to nebude....dobrou zítra něco dohodimasi se nehodí ale nevodpustim si písničku kdo chce at poslechne
http://www.youtube.com/watch?v=9aLMuCxR0kUdobrou
Jam Session
Pravidla fóra
Re: Jam Session
tak ještě k tomu taptasticu...
to: JohnyWM
mě to přijde v pohodě, oceňuju čistotu neslyšel jsem snad žádný falešný tony a přehmaty
..to je základní nejdůležitější věc bez který nemá cenu pokračovat a pouštět se dál.
takže podle mě na tom se dá stavět a furt hrát, hrát , hrát a poslouchat se při tom...
a bude to furt lepší..
a jestli sem tam já hrál stupnice... no spíš nějakej mix pentatoniky a stupnice ..čert ví já se v tom moc nevyznám mám naučený nějaký boxíky pentatoniky jednu stupnici a z toho vycházím..a více měně hraju na ucho
takže sem si ten taptastic pustil zkusil si k tomu kde mám přibližně šmátrat na krku
našel nějakej vhodnej zvuk
a šup nato hned z první zmáčk rec a hrál jsem ..prostě čistě improvizace ..
naštěstí sem se výraznějc přehmát až teprve kolem 4minuty tak sem to v cca3.40 šmik a dal do fadeoutu...
to: tele.kom
ta tvoje verze je moc zajímavá má to atmosféru, máš osobitej projev
připomíná mi to místama takový ty starý černý bluesmeny
a zvuk je jak z nějaký lubovky....
je to přesně příklad kdy na první poslech je to takový normální, ale na druhej třetí tě to teprve chytne....takový věci bejvaj nejlepší
pouštěl jsem si to několikrát ...a pěkný fakt pěkný..
to:mtmccox
řek bych že máš určitou představu o tom co a jak by si chtěl hrát ...jsou tam samozřejmě slyšet nějaký přehmaty, přijde mi že i nedomačknutí levý ruky, ale to všechno se dá zlepšit hraním, hraním a hraním...
to Chmelař
musíš poslouchat co hraješ, nejjednodušší asi zkusit nějakej ten boxík s pentatonikou a až si budeš jistej a budeš to hrát čistě...postupně přidávat další tony...
to: JohnyWM
mě to přijde v pohodě, oceňuju čistotu neslyšel jsem snad žádný falešný tony a přehmaty
..to je základní nejdůležitější věc bez který nemá cenu pokračovat a pouštět se dál.
takže podle mě na tom se dá stavět a furt hrát, hrát , hrát a poslouchat se při tom...
a bude to furt lepší..
a jestli sem tam já hrál stupnice... no spíš nějakej mix pentatoniky a stupnice ..čert ví já se v tom moc nevyznám mám naučený nějaký boxíky pentatoniky jednu stupnici a z toho vycházím..a více měně hraju na ucho
takže sem si ten taptastic pustil zkusil si k tomu kde mám přibližně šmátrat na krku
našel nějakej vhodnej zvuk
a šup nato hned z první zmáčk rec a hrál jsem ..prostě čistě improvizace ..
naštěstí sem se výraznějc přehmát až teprve kolem 4minuty tak sem to v cca3.40 šmik a dal do fadeoutu...
to: tele.kom
ta tvoje verze je moc zajímavá má to atmosféru, máš osobitej projev
připomíná mi to místama takový ty starý černý bluesmeny
a zvuk je jak z nějaký lubovky....
je to přesně příklad kdy na první poslech je to takový normální, ale na druhej třetí tě to teprve chytne....takový věci bejvaj nejlepší
pouštěl jsem si to několikrát ...a pěkný fakt pěkný..
to:mtmccox
řek bych že máš určitou představu o tom co a jak by si chtěl hrát ...jsou tam samozřejmě slyšet nějaký přehmaty, přijde mi že i nedomačknutí levý ruky, ale to všechno se dá zlepšit hraním, hraním a hraním...
to Chmelař
musíš poslouchat co hraješ, nejjednodušší asi zkusit nějakej ten boxík s pentatonikou a až si budeš jistej a budeš to hrát čistě...postupně přidávat další tony...
JWM: Simulace akustiky na Digitechu.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
na výzvu výzvou?pupack píše:kdyby někdo měl zajímavý backing, hned sem s ním![]()
vse potrebne, vcetne uz hotovych ukazek zde:
http://www.instrumento.cz/clanky-clanek ... ntest.html
podklad je ve stopach, takze je navic mozne libovolne kombinovani, dodelavani, predelavani, remixovani.... jak je ctěná libost.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
dík, mě totiž zajímalo jakým způsobem si docílil tak vypilované rychlé techniky, asi se budu muset nějaký stupnice konečně naučit, a pentatoniku oprášit jakbysmet ... Já si totiž dokážu představit pod kterým pražcem se ukrývá jaký tón, a podle toho hrajutimy1123 píše:...
timy, johny, pupack: dík za reakce.. ve skutečnosti se divím, že se to někomu líbí
nicméně sem rád. Improvizace a sólování nepovažuju za svojí silnou stránku, ale pokud to tu v jam session pojede stejně i nadále, tak se budu snažit svejma pokusama přispívat a snad časem v tom získám nějakou jistotu
ad pupack: já tě v odběrech mám taky, ale od tý doby co youtube změnil tu úvodní stránku, tak mi příjde, že mě to na ty tvoje nový videa vůbec neupozorňuje a vždycky na to narazím v podstatě náhodou
nevím jestli tam nefunguje nějakej způsob prioritních odběrů, tak, že by mi to některý zobrazovalo víc a některý míň... ale to sem mimo, jen mě to napadlo, když si o tom začal mluvit 
ad pupack: já tě v odběrech mám taky, ale od tý doby co youtube změnil tu úvodní stránku, tak mi příjde, že mě to na ty tvoje nový videa vůbec neupozorňuje a vždycky na to narazím v podstatě náhodou
Tak jsem se rozhodl jít taky s kůží na trh, chtělo by to ještě vypilovat a zpřesnit, ale zaprvé to má být jam a za druhé už tu na mě mrčí, že mám být ticho a jít spát, takže jdu 
http://www.box.net/shared/qenlbld7b9go9nrtgae1
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Zatiaľ asi najpresnejšie zahraté ako som tu doteraz počul. Výborná práca s tónom. Páči sa mi to, má to hlavu aj pätu...filo01 píše:Tak jsem se rozhodl jít taky s kůží na trh, chtělo by to ještě vypilovat a zpřesnit, ale zaprvé to má být jam a za druhé už tu na mě mrčí, že mám být ticho a jít spát, takže jdu
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
filo01 - teda opravdu, po stránce melodie se mi to moc líbí, uplně diametrálně jinak než my ostatní. Paráda. Jediné co mi trošku vadilo je pro mě moc těžký zvuk vůči "stylu" backingu ale to je čistě subjektivní. Jinak motiv, nápad a zahrání naprosto super, pro mě
hodně dobré
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Díky, díky! Po uploadu jsem to po sobě poslouchal asi 3x a nejradši bych to smazal a nahrál znovu, našel jsem tam tolik věcí, co by se tak dalo změnit a opravit .... škoda, že takhle nefunguju v realtime 
Pupack: máš pravdu, asi by to opravdu chtělo něco méně "těžkého", nebylo to cílené, dal jsem tam první přijatelný tovární preset, co mi přišel pod ruku.
PS: Máte někdo v hlavě, kde hledat ostatní nahrávky toho samého backingu? Stačí nějaké vodítko kdy nebo kdo je nahrál, docela rád bych si je poslechl a nerad bych projížděl songy ve všech zbývajících 49 stránek threadu, tolik času nemám
Pupack: máš pravdu, asi by to opravdu chtělo něco méně "těžkého", nebylo to cílené, dal jsem tam první přijatelný tovární preset, co mi přišel pod ruku.
PS: Máte někdo v hlavě, kde hledat ostatní nahrávky toho samého backingu? Stačí nějaké vodítko kdy nebo kdo je nahrál, docela rád bych si je poslechl a nerad bych projížděl songy ve všech zbývajících 49 stránek threadu, tolik času nemám
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Tuš jako basák musím říct že pěkné, slušně zahrané,
a abych byl trošku konstruktivní, uč se hudební teorii, všiml jsem si, že skoro všechno hraješ v pentatonikách, zkus zapojit klasické stupnice, bude to ještě lepší
Jinak, pěkný zvuk kytary
a abych byl trošku konstruktivní, uč se hudební teorii, všiml jsem si, že skoro všechno hraješ v pentatonikách, zkus zapojit klasické stupnice, bude to ještě lepší
Jinak, pěkný zvuk kytary
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Teorie: Vím o tom, jel jsem "na jistotu" a samozřejmě s tím vůbec nejsem spokojen. Budu na to muset zase šlápnout, nedávno jsem měl zahrát nějakou banalitu z not a s hrůzou jsem zjistil, že se mi to po 15 letech nicnedělání úplně vykouřilo z hlavy
Zvuk: Díky, vyřídím u Rolandů, nemám na tom žádnou zásluhu, jen jsem si vybral preset
Zvuk: Díky, vyřídím u Rolandů, nemám na tom žádnou zásluhu, jen jsem si vybral preset
Tož já se ještě přidám s tím Taptasticem. Vybrnkával jsem to prstama pravačky, protože mě z trsátka ukrutně bolej šlachy. http://www.box.net/shared/xdxlb3p1ddd9gg0cjljk
Abych hodnotil všechny to po mně nemůžete chtít. Poslechl jsem si je všechny a vypíchl bych Pupackovo a Timyho dílko. Ale chválím všechny za odvahu a celkově to nebylo vůbec špatný.
Jinak Filo, taky moc pěkný, ale je to jinej backing, tak aspoň nahoď, kterej to je, ať se můžou ostatní přidat.
Ten Hyenikův backing je taky dost dobrej, ale když jsem slyšel ty pokusy, těch šílenců, který jsou na úrovni Satrianiho a Vaie, tak se mi vážně nechce se ztrapňovat s tím mým šmrdláním.
Abych hodnotil všechny to po mně nemůžete chtít. Poslechl jsem si je všechny a vypíchl bych Pupackovo a Timyho dílko. Ale chválím všechny za odvahu a celkově to nebylo vůbec špatný.
Jinak Filo, taky moc pěkný, ale je to jinej backing, tak aspoň nahoď, kterej to je, ať se můžou ostatní přidat.
Ten Hyenikův backing je taky dost dobrej, ale když jsem slyšel ty pokusy, těch šílenců, který jsou na úrovni Satrianiho a Vaie, tak se mi vážně nechce se ztrapňovat s tím mým šmrdláním.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Teda J.J. pro mě paráda a osobně zatím favorit. Zvuk je totálně moje krevní skupina, jen tak nakřáplý a přitom akorát. Nápady hlavně ze začátku super, pár opakovaček (to není na škodu, je to jam). Celkově se mi to moc líbilo, je to takový ten styl co mám rád, trošku mimo takovéto klasické solové hraní dlouhých bendů a táhlých tónů a to já rád. Ještě poslechnu ráno 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
http://www.guitarbackingtrack.com/play/ ... cks_17.htmJ.J. píše:.... je to jinej backing, tak aspoň nahoď, kterej to je, ať se můžou ostatní přidat.
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Tubular: Nádhera
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Tubular: Vlado, goood, velice přirozené, u tebe no .... jako vždycky
Moc se mi líbí ty tvoje "kudrlinky", přesně víš, co kde nasázet, aby to neznělo fádně a stereotypně, tleskám!
Tubular: ...začátkem třetí minuty jak to šlo hezky do klidu jsem potom tak nějak byl v očekávání že to ke konci ještě víc rozbalíš...
že ses moc hlídal ?
..ale i tak je to zajímavé, pohodička a moc pěknej zvuk.
že ses moc hlídal ?
..ale i tak je to zajímavé, pohodička a moc pěknej zvuk.
No dobre, taky sem si teda na ten Taptastic zahral. Ale protoze umim pekny ho.no, zadny zazraky necekejte (snad jedine, ze se vsichni ostatni budou citit jako lepsi muzikanti
). A trochu sem premejslel na tim, jak to pojmout jinak (aby to nebylo jen neumely hledani tonu), a nakonec mi pomohl nazev backtracku. Takze je to takovy tap-tap-tap-tap trsatkem (teda melo byt... taktu, kde sem se trefil, neni moc... trochu jeste hledam struny
).
http://soundcloud.com/armadan/taptastic ... ov15-22-17
http://soundcloud.com/armadan/taptastic ... ov15-22-17