Prosím o radu jsou kytary typu sg uječené ???

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu jsou kytary typu sg uječené ???

Příspěvek od DL »

Vojťas píše:Já mám Gibson SG a je fakt že má opravdu příděl Gainu
Můžeš to nějak rozvést?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Já mám SG od Gibsona, a na hlavu stopro nepadá. Zvuk není vůbec uječený. Spíš bych řekl, že díky humbáčům mírně "zahuhlaný" ve srovnání třeba se singlovým stratem. Je tam dost středů a hodně záleží na tom, jak si nastavíš tónovou clonu. Nechá se z něj vytáhnout sametový zvuk pro blues, i ostrý zvuk AC/DC. Je to jen jak si to nastavíš. :wink:
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Jo, je to taky částečně o tom, jak si člověk nastaví tónovou clonu nebo hlasitost, já třeba hraju pořád s volume i tone na max, protože chci, aby mi všechno hrálo na plné pecky :D SG (Standard Gibson) je určitě uřvaná kytara v tom, že ji stačí fakt málo gainu na to, aby svým mocným zvukem převálcovala všechny ostatní hráče ve zkušebně / na koncertě. S tímto nástrojem se rozhodně nemusíte bát, že půjdete málo slyšet
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Buldokill píše:Já mám SG od Gibsona, a na hlavu stopro nepadá.
Ale asi máš kožený pás, ne?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Nero píše:
To mám, ale vybral jsem si u ORX pás, krerej má lesklou hladkou kůži z obou stran, takže na oblečení klouže jako čert. Přesto SG od gibsona na kebuli nepadá. Na rozdíl od Vipera, co mám jako záložni kytaru. Ten padá jako mrcha. 8)
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Nero píše:
Nepadá ani s koženým, ani s látkovým pásem. Asi by sis to měl sám vyzkoušet :wink:
i když tobě možná vyskočí po gibsonu vyrážka :twisted:
I´m wheels... movin´wheels
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Toníku, Toníku, tohle je fakt zbytečné... Viz tenhle post, reakce na SG 61 Reissue :wink: Zrovna ta s nylonovým přepadala fakt děsivě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Hm, třeba je to náhoda, ale padání na hlavu u Sg (gibsona) jsem -zatím- nezažil.
Vzdor tomu že se to traduje.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no treba ty dve posledni co jsem mel v ruce padaly na hlavu brutalne. napriklad to SG junior 60s tribute co je v music city :) ale zas SG ktere jsem mel neprepadavalo (i kdyz kamos ktery ho mel pujcene zas tvrdi ze jo!), je to proste kus od kusu.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše:... ale zas SG ktere jsem mel neprepadavalo (i kdyz kamos ktery ho mel pujcene zas tvrdi ze jo!) ...
no vida :lol:
každopádně když to moje vezmu za šroub na krku tak se poslušně stočí tělem dolů
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

njo ja na nej hral 95% casu ve stoje s obyc (nylon?) popruhem a nikdy nic. v kozenych remenech ani hadrech si nelibuju :) toho juniora v pmc jsem treba fakt musel podpirat levackou coz bylo dost nepohodlny.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tonda píše:každopádně když to moje vezmu za šroub na krku tak se poslušně stočí tělem dolů
No tak to dá rozum, že se stočí tělem dolů :D
On ten "šroub" na krku není těžiště kytary, ale kytara je zavěšena dvou bodech.
Těžiště mojí Gibson SG je přesně na hraně krkového snímače (ta hrana nejblíž ke kobylkovému).
A nebo jinak - 9 cm od krkového knoflíku na popruh směrem k tělu kytary.
A absolutně se nepřevažuje.

Edit: abych nebyl OT, tak k té uječenosti - jaký si to uděláš, takový to máš.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

MilanT píše:k té uječenosti - jaký si to uděláš, takový to máš.
Pod to se podepisuji. Jen jednosnímačové jedopoťákové metalovky tu možnost nenabízejí, jinak má každá normální kytara dostatečně široký rozsah barvy tónu.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ale nabizeji. i takova jednosnimacova "metalovka" jako LP junior s jednou p90 prece neumi jen jeden zvuk (diky tonovce minimalne dva :D ), je to hlavne o tom jak se na to hraje.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

LP Jr. má clonu, ale jsou i metalovky, které mají jen volume a ven. To není příliš variabilní řešení. Ale jiné opravdu zvládnou dost širokou paletu.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

vsak vim, pointa byla v tom ze nejvic zalezi na tom jak se na tu kytaru hraje ;) i s timhle jde udelat pomerne velka variabilita zvuku, ne jen tech klasifikovanych jako "ujecene" :)
matus

Příspěvek od matus »

Nero píše:Toníku, Toníku, tohle je fakt zbytečné... Viz tenhle post, reakce na SG 61 Reissue :wink: Zrovna ta s nylonovým přepadala fakt děsivě.
Pridavam tiez svoju skusenost z pred dvoch tyzdnov, kytary.cz v Brne. Skusal som sg standard s nejakym lacnym nylonovym pasom a nepadala, potom 61 Reissue a to padalo brutalne na hlavu... Mne osobne by to vadilo, inak vypracovanie obidvoch sg bolo super. :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak to jsem rád, že to i někdo další potvrdil :) Mě to právě taky docela štvalo - byla to snad jediná chybička té kytary, bohužel pro mě dost zásadní. Nějak se s přepadávající kytarou neumím poprat, aniž by mě to omezovalo v hraní.

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

je to skoro měsíc do jsem přešel ze Strata na SG a docela sem si už zvykl na to přepadávání.. ještě že tak!
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Kuliman píše:je to skoro měsíc do jsem přešel ze Strata na SG a docela sem si už zvykl na to přepadávání.. ještě že tak!
Když budeš muset jezdit na invalidním vozíku, tak si taky časem zvykneš. Jde o to, jestli neexistuje příjemnější varianta, která ti bude vyhovovat a nebudeš si na ní MUSET zvykat.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“