Pro začátek akustiku nebo elektriku?
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
Hetfield zahrál to solo na akustiku na koncertě s orchestrem. . !!!pigdestroyer píše:pokud mezi metal radis i metalicu a pisen nothing else matters tak mam pocit ze to p***l trhajici solo hraje ten hedfield nebo jak se menuje na akustiku. coz je treprv nater!Dark Axel píše:No problem Jano...
Myslím tím že na akustiku hrát metal není nic moc...
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

[Flame] Ti co někdy hráli na akustiku ti říkají, že to je lepší, když s ní začneš. Ti co na ni po měsíci přestali hrát nebo na ni nehráli vůbec ti říkají ať jdeš rovnou na elektriku. Udělej si svůj vlastní názor
Podle mého názoru je nejlepší volba začít hrát na akustiku. Westernovku nebo jumbo, ale ne španělku.
Dále jsem si všiml, že ti burani, co viděli akustiky jenom z dálky o nich tvrdí, že jsou tak akorát k táboráku
. Tím jsem se taky dost pobavil.
[MegaFlame]
Ale jestli chceš hrát metal, tak si dělej co chceš. Pro mě to je stejný zvuk jako "sypání smetí" nebo "40 kytar najednou" . Najde se pár vyjímek, kde se dá i rozluštit, co že to právě zahráli, ale těch je málo. A stejně se mi to nelíbí....
[/MegaFlame]
[/Flame]
Podle mého názoru je nejlepší volba začít hrát na akustiku. Westernovku nebo jumbo, ale ne španělku.
Dále jsem si všiml, že ti burani, co viděli akustiky jenom z dálky o nich tvrdí, že jsou tak akorát k táboráku
[MegaFlame]
Ale jestli chceš hrát metal, tak si dělej co chceš. Pro mě to je stejný zvuk jako "sypání smetí" nebo "40 kytar najednou" . Najde se pár vyjímek, kde se dá i rozluštit, co že to právě zahráli, ale těch je málo. A stejně se mi to nelíbí....
[/Flame]
Ibanez PF60SECE
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Jinak jako, že hrát metal na akustiku se nedá mi přijde celkem divný. V domácích podmínkách, proč ne? Nejlepší metalový riffy se podle mě vymejšlej na akustiku doma na záchodě. 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
no během pročítání topicu jsem narazil na pár bludů... uvedu dva...
Ten první, že akustika = španěla už vyřešil qwer. Hodně lidí si při slově akustika představí španělku s širokým krkem a nylonkama. Chápu, že to má k elektrice docela daleko. Máme ovšem taky jiné typy kytar (western, jumbo atd. atd.)
Druhý, že elektrika = zkreslený rachot valící se z komba. Ač to může znít neuvěřitelně, elektrika umí vyloudit taky zvuk zvaný "Clean".
A teď konečně co jsem vlastně chtěl. Osobně si myslím, že základ na akustiku je dobrý (sám jsem začínal na akustiku a po asi třech měsících elektriky jsem se znovu poakustičil, což mi vydrželo dodneška). Každý by si měl ujasnit, co chce hrát. Je fakt, že styl hry na akustiku a elektriku je jiný (levačka je stejná, ale s pravačkou je to horší). Taky je fakt, že kdo už na akustiku něco umí, může se poměrně snadno přeučit. Ale pokud člověk ví, že jeho jedinou láskou je např. metal, nemá smysl aby se učil na akustiku. Pokud později změní názor, taky se může přeučit.
V čem je problém začátků na elektrice. Ano je to přesně tak jak říkáte. Průměrný kytarista si přiveze domů novou kytaru i s kombem, zavře se ve sklepě, poťáky otočí na max a dosáhne nirvány. Málokomu pak dojde, že onen pocit nezměrného štěstí nepochází z krásy harmonie a melodie, ale z pocitu moci nad silou která se dere z komba (jak velká je tato síla je přímo úměrné výkonu komba a taky jeho ceně). Nuže, kdo chce začít na elektrice, musí zmobilizovat všechny své síly a ačkoliv cítí, že je to proti přírodě, zkrátka to zkreslení vypnout.
Suma sumárum:
Myslím si, že je lepší začínat na akustiku. Kdo má jasno v tom co chce hrát, ať klidně začíná na elektrice, ale na čistém a nezkresleném zvuku.
Ten první, že akustika = španěla už vyřešil qwer. Hodně lidí si při slově akustika představí španělku s širokým krkem a nylonkama. Chápu, že to má k elektrice docela daleko. Máme ovšem taky jiné typy kytar (western, jumbo atd. atd.)
Druhý, že elektrika = zkreslený rachot valící se z komba. Ač to může znít neuvěřitelně, elektrika umí vyloudit taky zvuk zvaný "Clean".
A teď konečně co jsem vlastně chtěl. Osobně si myslím, že základ na akustiku je dobrý (sám jsem začínal na akustiku a po asi třech měsících elektriky jsem se znovu poakustičil, což mi vydrželo dodneška). Každý by si měl ujasnit, co chce hrát. Je fakt, že styl hry na akustiku a elektriku je jiný (levačka je stejná, ale s pravačkou je to horší). Taky je fakt, že kdo už na akustiku něco umí, může se poměrně snadno přeučit. Ale pokud člověk ví, že jeho jedinou láskou je např. metal, nemá smysl aby se učil na akustiku. Pokud později změní názor, taky se může přeučit.
V čem je problém začátků na elektrice. Ano je to přesně tak jak říkáte. Průměrný kytarista si přiveze domů novou kytaru i s kombem, zavře se ve sklepě, poťáky otočí na max a dosáhne nirvány. Málokomu pak dojde, že onen pocit nezměrného štěstí nepochází z krásy harmonie a melodie, ale z pocitu moci nad silou která se dere z komba (jak velká je tato síla je přímo úměrné výkonu komba a taky jeho ceně). Nuže, kdo chce začít na elektrice, musí zmobilizovat všechny své síly a ačkoliv cítí, že je to proti přírodě, zkrátka to zkreslení vypnout.
Suma sumárum:
Myslím si, že je lepší začínat na akustiku. Kdo má jasno v tom co chce hrát, ať klidně začíná na elektrice, ale na čistém a nezkresleném zvuku.
Dokud dýchám, hraju!!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pod to bych se podepsal...Stenli píše:no během pročítání topicu jsem narazil na pár bludů... uvedu dva...
Suma sumárum:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No,čoveče,za mistra v oboru se sice nepovažuju,nakonec,pořád eště se považuju za začátečníka,když hraju rok,ale držim trsátko 3 prstama a to tlumení strun co nemaj znít mi při některejch svižnějších sólech dělá problémy=jak dělaj bordel,rači hraju pomalejc abych to utlumilNero píše:To, že si myslí, že je mistr svého oboru, ale neudrží rytmus, neumí chytit čistej tón, trsátko drží 3 prstama, tlumení strun co nemají znít považuje za zbytečný, ladění je pro něj na nic - hlavně že to hraje, klidně se škvrčením, pískáním a bručením. A hlavně at je to pořádnej rachot, volume gain vpravo... A pořádně si do toho zasolovat, ale jaký tony, to je jedno, hlavně že to něco hraje...
Ale to držení 3 prstama mě vrtá hlavou,já jinak prostě nezahraju,a za totálně neschopnýho se zas už nepovažuju :/
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Tolik o tom, jestli de hrát metal na akustiku
http://youtube.com/watch?v=AHXt7WRODPY
http://youtube.com/watch?v=HGe7JOyt0-w
http://youtube.com/watch?v=AHXt7WRODPY
http://youtube.com/watch?v=HGe7JOyt0-w
Die Hard or Die Home
Mám za sebou absolvovaný první stupeň na zuš, obor klasická kytara (7let). A řeknu vám, že je to k nezaplacení. Rozhodně je lepší začínat na akustickej nástroj. Je to o dost těžšší. Projeví se tam totiž každá chyba. Na okouřeným a zkresleným kanálu komba se těžko poznává čistota tónu. Ale ta je ve výsledku to nejdůležitější.
Takže já hlasuju pro Zuš(nebo dobrej učitel, to je jedno) a akustickej nástroj.
Ale jestli mnohem víc táhneš k elektrice tak začni klidně s elektrickou kytarou. Ale tam je dobrej učitel skoro podle mě nutnost....
Ale jestli mnohem víc táhneš k elektrice tak začni klidně s elektrickou kytarou. Ale tam je dobrej učitel skoro podle mě nutnost....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nené v pohodě já nechci začínat na elektriku, už jsem začal na akustiku (3 dnyaivn86 píše:Mám za sebou absolvovaný první stupeň na zuš, obor klasická kytara (7let). A řeknu vám, že je to k nezaplacení. Rozhodně je lepší začínat na akustickej nástroj. Je to o dost těžšší. Projeví se tam totiž každá chyba. Na okouřeným a zkresleným kanálu komba se těžko poznává čistota tónu. Ale ta je ve výsledku to nejdůležitější.
A s velkou pravděpodobností budu chodit taky do zušky. Co se v takové škole učí? Jen stručně
Možná už kvůli tomu, že elektrika je mnohem pohodlnější než akustika. Je na ni při hře mnohem víc vidět. S kombem se nemusíš tak namáhat, aby všechno pořádně znělo. Ledacos se tam ztratí.....Frostys píše:Trochu to tu oživím. Chtěl bych se zeptat. Někdo na začátku zmiňoval, že je na elektriku jednodušší naučit se hrát. Můžu vědět proč?
Ale akustika tě víc donutí k dobrý technice hry.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Záleží na jekej obor půjdeš. Jestli obor klasická kytara. Tak samozdřejmě noty, stupnice, rozklady akordů, potom klasiký hudební fláky od Bacha, Losyho, atd až po modernu.. Záleží k jakýmu učiteli budeš. Chodit je to hodně individuální a záleží to na domluvě....