Fast track MK II - USB 2.0 nebo jen 1.1

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Wakizashi

Fast track MK II - USB 2.0 nebo jen 1.1

Příspěvek od Wakizashi »

Ahoj,

vím, že jsem se ptal na rozdíl původního Fast tracku MK II a MK I už v postu před tímto, ale nedozvěděl jsem se jestli má nový model USB 2.0. někde píší, že je 2.0 compatible, což je 1.1 také. Jinde nepíší o verzi USB nic.

Fantoma ani knoby nahoře nějak nepotřebuju. Na Thomannovi je základní Fast track o litr levnější, takže pokud jsou oba USB 1.1, tak nemá smysl jít do dražšího...

Nemá někdo MK II a neví specifikace? Na netu jsem konkrétní info nebo manual nenašel.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Fast track MK II - USB 2.0 nebo jen 1.1

Příspěvek od Wohma »

Jestli je to USB 2.0 nebo 1.1 je ZCELA nepodstatne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Wakizashi píše:ani knoby nahoře nějak nepotřebuju
ne? jakoze regulace vstupni urovne je ti na nic?
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Wohma píše:Jestli je to USB 2.0 nebo 1.1 je ZCELA nepodstatne.
Ahoj, měl jsem za to, že USB 2.0 umožňuje o něco lepší latenci, zejména, kdybych nahrával a měl současně všechny VST efekty. Všiml jsem si, že SIR s IR dost zbržďuje systém (c2q6600,8GB RAM), tak mě napadlo, jestli tomu USB 2.0 mepomáhá...
Paris píše:
Wakizashi píše:ani knoby nahoře nějak nepotřebuju
ne? jakoze regulace vstupni urovne je ti na nic?
Ahoj, myslel jsem, že bych si tyhle věci nastavil až v DAW. V oblasti recordingu nejsem zběhlý, takže pokud je tam nějaká výhoda, nechám si rád poradit.

U Thomanna mají "vrácenou" verzi za 2000 bez SW (netušíte, jestli jsou to jen vrácené věci, či to může být opravená věc z reklamace?) Starší FT MK 1 tam je za 1500. To pětikilo zase až takový rozdíl není, přestože fantoma potřebovat asi nebudu...

Kdybych měl koukat do budoucna maličko, asi by byla nej Fast Track Pro, ale to mi přijde zbytečné... To bych ji koupil maximálně z bazaru do 2,5k...
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Wakizashi píše:myslel jsem, že bych si tyhle věci nastavil až v DAW. V oblasti recordingu nejsem zběhlý, takže pokud je tam nějaká výhoda, nechám si rád poradit.
no ... ono imho optimalni vybuzeni vstupniho zesilovace a prevodniku uz v daw nezachranis....
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Paris píše:
Wakizashi píše:myslel jsem, že bych si tyhle věci nastavil až v DAW. V oblasti recordingu nejsem zběhlý, takže pokud je tam nějaká výhoda, nechám si rád poradit.
no ... ono imho optimalni vybuzeni vstupniho zesilovace a prevodniku uz v daw nezachranis....
Ok, beru ten Mark II. Díky za rady. Ještě se idiotsky zeptám, ideální hodnotu vybuzení poznám jak? Zatím jsem si vystačil s LeGion VST + LeCab2 a CabEnhancerem.

Ale hádám, že výstup z DAW a VST nemá moc společného s tím co leze do toho kompu.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja ted nevim, jak u fasttracku, ale treba u alphy je u vstupu videt ledka ... uroven pak nastavim tak, ze kdyz hodne riznu do kytary (vic, nez dokazu pri hrani), tak lehce problikava. a u kazdy kytary tu uroven nastavuju jinak, jedna ma o dost slabsi snimace...

edit: koukam, ze u fasttracku je ledka taky .. takze velmi podobne.
pepafranta

Příspěvek od pepafranta »

Zdarec lidi,

jen vyuzijem uz existujucej temy nec nezakladam novou :)........Chcem si kupit M-audio fast track MK II.

Ide bez problemu nahratvat gitaru takym sposobom ze z aparatu mam vystup SLAVE OUT (akoby line out) a chcem ho pichnut do vstupu tej zvukovky. Ci to nebude skreslovat alebo pod. Pokial viem je to sko urcene na priame nahravanie z gitary rovno do zvukovky.

Diki za odpoved, chcem si iba doma mohravat gitaru v slusnej kvalite.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - teoreticky by se dal využít ten mikrofonní vstup, ale pokud namá výstup z aparátu regulovatelnou sílu signálu pro ten výstup SLAVE OUT, tak to bude kreslit.

Tato zvukovka je prostě navržená pro použití s jedním mikrofonem a jedním nástrojem zapojeným přímo. Vstupy pro linkovou úroveň neobsahuje.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pepafranta

Ten SLAVE OUT nema regulovatelonou silu, ale myslel som si ze pokial to dam do toho druheho vstupu na zvukovke (vstup s tym jackom) a ze ked budem regulovat citlivost na tej zvukovke ze by to mozna bolo OK.

Pokial by to nebolo ok mam radsej hladat zvukovku kde budude prima LINE IN vstup?

Diki za odpoved, v tomto smere som naprosty amater.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No tam to zase bude silně impedančně nepřizpůsobené, bude to degradovat do nějaké míry signál. Já osobně bych volil jinou zvukovku; nejlépe něco, co umí pracovat se všemi zdroji zvuku (tj. minimálně 2x vstup, který je možno mít jako linkový a případně oba nebo nějakou kombinaci přepínat i na MIC a Hi-Z, čili nástroj). Třeba henten Alesis.

P.

pepafranta

Takze som zasa o nieco mudrejsi :)

ja absolutne nepotrebujem 2 vstupy, ja do toho chcem nahravat gitaru sposobom ako som to uz popisoval (takze potrebujem zvukovku s LINE IN) plus obcas budem potrebovat nahrat klavesy. Nahravanie mikrofonom urcite tak skoro vykonavat nebudem.

mne sa pozdavaju tieto:

Lexicon alpha: http://kytary.cz/lexicon-alpha/HN089202/

a

a toto M-audio: http://kytary.cz/m-audio-pro-tools-recording/HN113211/

Ten alesis sa mi zda bytecne komplikovany a obsahuje veci ktore nevyuzijem.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pepafranta píše:obcas budem potrebovat nahrat klavesy
tak to spis ten lexicon, ten ma stereo line-in.
ale nema midi, to se obcas hodi, kdyz uz mluvis o klavesach.
(a jeste se tu u ni nasly docela problemy (v jinem tematu), kvuli kterym bych ji moc nedoporucoval..)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Potřebuješ dva vstupy :wink: pro klávesy (stereo). No dělej jak myslíš, my to tu s tebou myslíme dobře :wink:

P.

pepafranta

A teraz vyzeram jak naprosty idiot :cry: , neuvedomil som si ze klaves je stereo.

Ok, necham si plne poradit od vas co si mam kupit a nebudem sa do toho motat.

Prosim, dajte mi 3 navrhy a jednu z tych 3 zvukovek si koupim. Prva su bola spomenuta ta alesis.

Zatial dakujem
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“