Zosilnovač ke gramofonu

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
logaro

Zosilnovač ke gramofonu

Příspěvek od logaro »

Caute mam original repro ku gramofonu http://audiotechnika.blog.cz/1008/tesla-dominant-1039a a gramofom dava 2x10W a repro možu mať max 45W tak aky zosilnovač by ste mi poradili na väčši vykon?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Zosilnovač

Příspěvek od Nero »

K čemu ten vyšší výkon potřebuješ? Tahle sestava musí bez problémů fungovat a předpokládám, že na domácí poslech bude dost hlasitá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tonda

Re: Zosilnovač ke gramofonu

Příspěvek od Tonda »

tyjo - šasi HC16 ... na tom jsem ničil desky v 70.letech :mrgreen: pak je nikdo nechtěl
jestli máš nějaký desky na kterejch ti záleží, tak je na tom nepouštěj,

jinak těch 2x10 stačí, stejně to není žádný hi-fi
I´m wheels... movin´wheels
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

logaro píše:Caute mam original repro ku gramofonu http://audiotechnika.blog.cz/1008/tesla-dominant-1039a a gramofom dava 2x10W a repro možu mať max 45W tak aky zosilnovač by ste mi poradili na väčši vykon?
Pro lepší poslech je 2x10W naprosto nedostačujících, to gramo je jaké je, i přesto hraje mnohonásobně líp než mnoho moderních hudebních zdrojů.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jo? (to bych teda nerek. neco takovyho sem taky doma mel, ale gramofon sem z toho musel vyndat a vymenit ho za sasi s magnetodynamikou (a pridat predzesilovac). pak se na to teprv dalo hrat....)

edit: a hlavne to nici desky (viz Tonda 16.10.)
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

Zatím nevíme jakou tam má přenosku, HC16 byla standardně vybavena odnímatelnou hlavičkou pro magnetodynamickou vložku s půlpalcovým uchycením, ale většinou byla použita plechová redukce pro piezo V4302. :mrgreen:

Opotřebení je závislé nejvíce na nastavené váze na hrot a nic z toho zde ještě nezaznělo. :idea:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

aha ... ano, pravda. ja proste predpokladal, ze tam je krystalka.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Federmann píše: Opotřebení je závislé nejvíce na nastavené váze na hrot a nic z toho zde ještě nezaznělo. :idea:
Proboha tím se tehdy u takovýho brusu nikdo nezabýval :mrgreen: - tím spíš že tady -pokud si pamatuju- je to zcela akademická otázka, protože tam žádný možnosti štelování přítlaku ani nebyly, leda by tam někdo lepil žvejkačku nebo navrtával díry.´.. ale je to tak dávno že se můžu mýlit, třeba to šlo.

Aby nedošlo k omylu - já považuju gramofon resp. vinyl za nejkvalitnější medium pro poslech hudby
(teda ještě lepší je pásek reel-to-reel, ale na tom se nahrávky neprodávaj :wink: ), a desky versus CD si pouštím tak 10:1 - takže bych byl poslední, kdo by se do toho navážel.
Nicméně tohle zařízení to je fakt krám. To už ty HiFácký gramce (myslím NC430 nebo tak něco, ten jsem měl potom) docela ušly.
I´m wheels... movin´wheels
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Ale zabýval ;-) Samozřejmě že váha nastavit jde - to závaží vzadu na ramínku je na červík a jde štelovat, dokonce se k tomu dodávala taková plastová váha - HC16 ještě někde mám - a když jsem vyměnil přenosku za magnetodynamickou, tak už to závažíčko nestačilo a pak nastoupila plastelína a broky... 8)
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“