Fender Frontman 212r <- AMT f1 <- big muff

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
OndrejCvrk

Fender Frontman 212r <- AMT f1 <- big muff

Příspěvek od OndrejCvrk »

Ahoj, momentálně jsem trošku pod tlakem, protože v nejbližší době budu mít koncert... Jak myslíte, že by se choval celkový zvuk kdybych před Fender Frontman 212r šoupnul preamp amt f1 a ještě před něj big muff s nějakým tím delayem, chorusem?

http://www.youtube.com/watch?v=a0z0jVunc0s

Potřeboval bych, aby ten zvuk měl podobnou barvu jako mám na tomto videu, jenže tam hraju přes simulaci Fender twin reverb... Vím, že zvuk lampy z toho mít nikdy nebudu, ale chtěl bych alespoň docílit toho podobného zvuku jako mám na tom videu... Případně bych ještě potřeboval vědět jestli se vůbec vyplatí kupovat toto kombo? Víc peněz si bohužel dovolit nemůžu, jsem přece jenom student a do vánoc ještě daleko... Předem děkuji za všechny odpovědi.
Fořt

Re: Fender Frontman 212r <- AMT f1 <- big muff

Příspěvek od Fořt »

Na toho Frontmana se vykašli. Místo 100 W tranzistoru si za stejnou cenu pořiď 20 - 30 W lampu:
http://www.hudebniraj.cz/kytary/komba/c ... ry-limited
http://shop.guitarpark.cz/Komba-a-zesil ... mp-XD.html (je to sice hybrid, ale s lampovým koncem, a simulace Tweedu i Blackface je tu povedená)
Jako třetí možnost Ti nabízím za 7500 Kč celolampu Laney VC30-210 (2 x10" repro).
OndrejCvrk

Když by byl ten Fender superchamp XD 15W - stačilo by to na ten koncert? Jde o jeden sál... A kdybych k tomu neměl simulaci AMT F1, mělo by to podobný charakter zvuku jako mám ve videu? Abych řekl pravdu, tak se opravdu moc v kombech, preampech opravdu moc nevyznám... A už bych si chtěl něco vlastního pořídit, hrát přes počítačovou simulace přes amplitube se mi opravdu hrát nechce... Jsem přecejenom chudý student a moc si toho dovolit bohužel nemohu...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Fender SCXD živé hraní s kapelou utáhne, pokud to není nějakej metal s razantním bubeníkem. Ale je to na hraně, čistý kanál podle hlasitosti zbytku kapely už může trochu kreslit (hlavně originální repro ty limitní hlasitosti moc nezvládá). Každopádně, pokud je snímáno mikrofonem a jde do PA, a případně podle potřeby do odposlechu, tak to není problém. Zvukař, obzvlášť v klubech a malých sálech, bude spíš radši. S krabičkami si rozumí dobře, jak čistý tak zkreslený (resp. simulovaný, protože obsahuje i čisté zvuky) kanál. Jak jsem psal, simulace Fendrů to umí hezky. Poslechni si něco na YT, je to ho tam mraky. Zvuk, který chceš napodobit, uděláš na lecčem, a tady máš jeden skvělý čistý zvuk na 1 kanále a 16 simulací zkreslených i čistých zvuků na druhém.
Zvuk Laney VC30, které nabízím, má dobrý čistý kanál. Je hlasitý, pro čistý zvuk je tam obrovská rezerva. Charakterem to není samozřejmě Fender, spíš VOX, ale s Big Muffem si to určitě bude rozumět dobře. Zkreslený kanál není nejpovedenější, ale s menším drivem a dokoplé nějakým OD, třeba TS9, to hraje moc dobře. Na fóru se tu vyskytly velmi negativní hodnocení tohoto komba, které nechápu. Ale proti gustu žádný dišputát.
OndrejCvrk

Takže myslíš, že kdybych před toho Fendera dal big muffa, tak z toho nebude takový hnus? Právě chci, aby to byl takový ten rozpoznatelný tón a ne takový ten bzučák. Když big muffa dám před nějaký samotný reproduktor, tak je to strašnej paskvil... Tak aby to neudělalo to samé... :)
Na metal to určitě nebude... Bude to něco ve stylu Pink Floyd - Money ,... když by bylo nějaké mé sólo, tak abych byl slyšet mezi ostatními.

a jak jsi říkal... Vyplatila by se výměna reproduktoru? Případně za jaký? :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Myslíš toho Frontmana, nebo Super Champ XD? Se SCXD to určitě hnus nebude. Mám s ním vyzkoušené nejrůznější OD, Dist i fuzzy, v pohodě. Frontmana jsem slyšel jen bez krabiček, na tranzistor celkem ujde, ale nenadchne.
K výměně repra v SCXD se doporučuje většinou Eminence Ragin Cajun (ten tam mám, jsem spokojenej) nebo Copperhead. Ale i jiné, třeba nějaké Webery, musel bys pohledat na webu.
http://hudebnisvet.cz/eminenceragincaju ... 34_491_496
http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... copperhead
OndrejCvrk

Jasně že toho Fendera SC XD ... Jinak jak jsem koukal, tak si to s big muffem rozumí docela fajn, když se přidá nějaký ten delay, chorus, ekvalizér... To by bylo docela dobré, trošku i podle mých představ... Teď je fakt záležitost toho, jestli to utáhne ten koncertík... :/ šla by nějak zvýšit "watáž" ?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

O nějakých pokusech zvýšit wattáž se na zahraničních fórech něco píše, ale moc prostoru tam není, vzhledem ke konstrukci a rozměrům komba, trafu, 10" repru. Někde jsem četl něco o výměně koncových lamp 6V6 za 6L6, ale to je podle mě blbost. Ale tomu nerozumím, to by ti tu vysvětlili jiní.
Výměna repra pomůže, třeba ten Ragin Cajun má asi o 10 dB větší citlivost, takže to už je znát. Taky se doporučuje vyměnit originální lampy a zkontrolovat bias, prý je nastaven moc "studeně", aby se šetřily lampy a snížil tak počet reklamací v záruce. Každopádně pokud budeš kupovat kombo v záruce, tak výměna repra a lamp a nastavení biasu je jediné, co se bez ztráty záruky dá udělat (orig. repro se dá vrátit zpět, a na výměnu lamp se snad ztráta záruky nevztahuje, případně se dají vrátit ty původní). Já jsem zatím měnil jen repro, po 2 letech provozu chci měnit lampy a přitom samozřejmě nastavit bias, tak uvidím, co to udělá.
Pokud tě trápí těch "nedostatečných" 15 W (ve skutečnosti je to víc, snad 18-22 W), proč se nezajímáš o toho H&K, který je jen o 1000 Kč dražší (pokud ta cena ještě platí a je na skladě), příp. o toho mého Laneye? Můžeš mi poslat SZ a zajet si jak SCXD, tak VC30 vyzkoušet.
Další možnost je zůstat u toho Frontmana, a využívat jen jeho konec. Efektovou smyčku snad má, takže si pořídíš AMT F1 jako preamp (tak to dokonce doporučují, zapojit ho do smyčky). Ale v součtu zaplatíš víc, ledaže bys koupil něco na bazaru, určitě by se něco srovnatelného s Frontmanem našlo za nižší cenu.
OndrejCvrk

Tak abych řekl pravdu, tak bych se raději přiblížil zvuku Fendera než těch ostatních. A teďka už fakt nevím, ten superchamp má lampy, ale menší watáž. Ale zase ten frontman má watáž poměrně velkou, ale je to tranzistor... Ale zase kdybych tam dal ten preamp do té smyčky, tak by to možná mohlo tak nějak hrát... Pochybuju ale, že by to mělo zvuk jako ten lampáč, přecejenom je lampa lampou.

Je docela blbý, že nejsem pražskej, jsem z Plzně.

Mohl bys kdyžtak nahrát nějaké video, jak si rozumí s nějakými krabičkami? Hlavně bych potřeboval toho big muffa nebo nějakého fuzze. Děkuju
OndrejCvrk

Jinak teďka jsem koukal na bazar a někde by se i našel frontman za slušnou cenu, takže by to vyšlo i s tím AMT F1 preampem tak na stejno... Sice budu mít 100 W, ale tranzistorových... Nevím jaký bych to měl zvuk, kdyby tam byl ten preamp a frontmana bych měl jako koncový zesilovač...

Ten superchamp jsem na bazaru koukal, že je za 5 tisíc a v popisu je, že by měl bez problémů utáhnout klubové hraní. Jinak nový stojí v nějakém tom obchodě 7 tisíc a vyšlo by to jak ten frontman s preampem F1... Víc mi teda láká ta lampa, ale furt si nejsem jistej tím výkonem... :/
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Bohužel na kvalitní nahrávání nejsem zařízen, video z mého starého foťáku by asi velkou vypovídací schopnost nemělo, přesto ti tady něco postnu. Ale je to taky asi jen z foťáku.
Tady takový první pokus nového uskupení, tohle je z našeho prvního neoficiálního vystoupení (spíš jedné z prvních zkoušek, spíš takový jam), z kapelníkovy svatby. Big Muffa nemám, tohle jsem hrál buď s Germanium 4 Big Muffem (v pozici overdrive) anebo Double Muffem (v pozici double), už nevím. Bohužel je to s kvákadlem. Na SCXD je kanál 2, zvuk číslo 6, simulace zkresleného Fendera Blackface (ale zkreslené to se stratem a singly moc není, jen když se do toho pořádně hrábne). Hlasitost byla tak 2-3 z 10.
http://www.youtube.com/watch?v=TCziYjS-I-A
Tady je zachycen čistý zvuk (ale je to spíš týž zvuk č. 6 na kanále 2 jako na předchozím videu, jen bez krabičky, používám ho skoro na vše, jen když potřebuju opravdu čistý beglajt, hraju na čistý kanál 1. Repertoir a samotnou existenci kapely prosím nehodnotit, něčím si člověk přivydělat musí :oops: ). Dávám to sem proto, že je slyšet, jak kombo uhraje živou kapelu (foťák bral hlavně zvuk z pódia, do odposlechů se většinou nenechám pouštět, stačí mi kombo). Hraju tak na 5-6 z 10. Při 7-8 už trochu kreslí konec i se singly, samozřejmě podle dynamiky hraní.
http://www.youtube.com/watch?v=UFBdkBffm5I
http://www.youtube.com/watch?v=Ib-LgACvClQ
Naposledy upravil(a) Fořt dne 17.11.2011 17:56, celkem upraveno 1 x.
OndrejCvrk

Mohl bys sem prosím tě hodit odkaz na ten jam? Hodil jsi tam totiž dvakrát "Kdepak ty ptáčku..."... Ale kdydž říkáš, že to dokáže uhrát živou kapelu... tak asi to bude lepší volba než ten tranďák frontman...
Jinak s tím kreslením u strata... To mi ani tak vadit nebude, jen když tam dám takovej menší overdrive na nakopnutí toho big muffa, nějaké megametalové zkreslení nepotřebuji... Nějak jsem nepřišel na chuť moc humbuckerům, takže to kreslení u singlů mi tak nevadí...

Ta má vystoupení jsou 4.2.2012, takže to není úplně tak nejbližší doba, ale stejně to uteče jako voda... Takže už přišel čas to trošku řešit... Jak tak koukám, tak by to to kombíčko mohlo tak nějak uhrát a mohl bych z toho vykroutit zvuk, který bych tak nějak chtěl...

Takže bych to asi takhe shrnul...

Fender Frontman 212r + AMT F1

+ Velký výkon
- zvuk lamp to mít nebude
- kdo ví jak si to bude rozumět s tím preampem a zda by se mi ten výsledný zvuk líbil

Fender Super Champ XD

+ lampa!
- nižší výkon než frontman, ale to by se určitě všechno vyřešilo

Když říkáš, že by to mělo zvládnout živé vystoupení s kapelou, tak asi půjdu do něj... Jen musím trošku přišetřit pár peněz a doufám, že to kombo do té doby budu mít...

Fořte, strašně moc Ti děkuji za Tvou ochotu :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Sorry, tak ještě jednou:
http://www.youtube.com/watch?v=TCziYjS-I-A
(opraveno i v pův. textu)
Pokud budeš mít možnost, všechny možnosti si někde osobně vyzkoušet, bylo by to asi nejlepší řešení. Z Plzně do Prahy není tak daleko, najdi si obchody, kde bude vše na skladě, a zkoušej, se svou kytarou a krabičkami.
Ještě poznámka k tomu nakopnutí Muffa. Tím, že pojedeš Muffem do už kreslícího zesilovače, ho nenakopneš. To bys musel mít nějaký OD před ním. Do kreslícího ampu naopak dosáhneš jen vyšší limitace, zkreslení, ale hlasitost neporoste. To je pak lepší jít do čistého kanálu. Před Muffa si můžeš pořídit kompresor nebo nějaký overdrive (Gilmoure používá obé, jako OD myslím lampový Butler Tube Drive, ale může to být třeba nějaká variace na Tube Screamer, nebo jen nějaký booster, třeba EHX LPB-1). U SCXD mi víc vyhovuje se zkreslením jít do nakresleného simulovaného kanálu, a na krabičce mít nižší drive a vyšší volume, čili nakopnout zesilovač.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 17.11.2011 20:01, celkem upraveno 2 x.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Já bych se neorientoval jenom na fender. Ono když to chceš jako základ pro big muff, je to celkem fuk. Že se ti líbí simulace twinu nemusí znamenat, že se ti bude líbit i originál. Prostě ony ty simulace můžou znít klidně jako něco uplně jiného než to, co simulují :) Být tebou, zajedu do prahy a vyzkouším pár těchhle nízkowatážních lamp (laney, vox, orange, vht, hughes & kettner tubemaister - zní fakt dobře, spousta možností a kombo stojí pár šupů) a pak projedu bazar a něco koupím. Teď je tam třeba laney LC15 za 4 500,- vox ac 15 za 8 000,- atd Možností je fůra a tak bych se neomezil jenom na modelingové kombo, které se ti potom nemusí v porovnání s plnohodnotnou lampou tolik líbit.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Latam: Souhlasím, však mu to i píšu. Jen bych se zastal SCXD, přece jenom není modeling jako modeling. Ten lampový konec a 1 lampička jako PI jsou přece jen znát.
Navíc, pokud je vzorem Gilmoure, proč právě Fender? To by měl být spíš Hiwatt ...
Naposledy upravil(a) Fořt dne 17.11.2011 20:00, celkem upraveno 1 x.
OndrejCvrk

To jsi hrál s hlasitostí 2-3 z 10? To mi přijde docela slušné a je to docela slyšet, když by se k tomu přidalo bicí a kombo by se dalo na vyšší hlasitost, tak si myslím, že by to mohlo utáhnout...
Myslím si, že bych z toho mohl dostat zvuk, který bych tak chtěl...

http://www.youtube.com/watch?v=iFS2pHJz ... er&list=UL

http://www.youtube.com/watch?v=vg1Ptdhe ... re=related

Když se mrknu na tahle videa, kde hraje s Big Muffem a tímto kombem, tak ten zvuk docela jde...
Ale máš pravdu, že si budu muset stejně vyzkoušet někde v nějakým obchodě to kombo s těma mýma krabičkama... :)

Já vím že HiWatt, když je vzorem Gilmour, jenže nějak nevím kde bych za takovou cenu něco podobného sehnal... Ale jinak Gilmour také používal clean twina, teď netuším přímo v jakém období, ale hodně lidí ho pro covery používá...

Jinak simulaci Hiwattu používám tady http://www.youtube.com/watch?v=VxcOvQJ_SVg
hraní prosím nehodnoďte, spíš mi šlo o ten zvuk... :)

Pokud byste věděli o něčem, co je hiwattu podobné určitě bych se nebránil... Jen aby to bylo v podobné cenové relaci jako je ten fender superchamp... Vím, že mám velice omezený rozpočet, ale jsem přecejenom student, který nemá rodiče milionáře...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Tak pokud jde o Hiwatt DR103 nebo DR504 tak na ty jsou schémata, akorát myslim že za cenu kolem těch 8mi tisíc to asi nikdo stavět chtít nebude, to bys asi musel trochu přitlačit :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
OndrejCvrk

No jak to tak vypadá, tak skončím asi jenom u toho fender super champ XD ... Mám omezené prostředky přecejenom...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kdybych teď kupoval kombo, asi bych šel do toho H&K. Pro mě má ten SCXD výhodu, že je malý, lehký, univerzální. Před 2 lety nová celolampa do 8000 na trhu nebyla. Mrkni sem, a ještě si to rozmysli:
http://www.youtube.com/watch?v=BNrVeMPb ... 73B1073CAA
http://www.youtube.com/watch?v=dDsgEjSh ... re=related
OndrejCvrk

No abych řekl pravdu, tak bych to musel slyšet všechno naživo... Ten čistej zvuk na tom videu, co jsi poslal, zní docela pěkně... ale když jsem si zase našel video http://www.youtube.com/watch?v=ziipRv5km4c
tak tenhle člověk by mi od toho dokázal pěkně odradit, když říkal, jakej má pěknej čistej zvuk...
Ale když si to tak vezmu, i po tom všem vede u mě ten Fender... Vím, že Gilmour používá převážně Hiwatty... Ale nechci mít přesnou kopii jeho tónu. Já si zvuk, který se mi líbil ve spojení s muffem, vykroutil na tej simulaci clean twina v amplitube fender... Vím, že zvuk oproti skutečnému kombu může být určitě jiný, ale musím si to prostě ozkoušet... Když teďka někdy budu mít čas, tak si musím nějak zajet do té Prahy a vyzkoušet si to s tím big muffem a mým stratem...
Samozřejmě nezatracuji tu lampu, co jsi mi tady poslal. Samozřejmě to také vyzkouším a holt uvidím :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“