Jaký multiefekt do 4500?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jaký multiefekt do 4500?

Příspěvek od Nero »

Rainmaker píše: taky by asi nebylo špatný si oboje vyzkoušet a rozhodnout se ehm
To není zas takový problém přeci...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

taková celková otázka

nevíte kdy byly multiefekty vydany ?
http://www.thomann.de/gr/zoom_g71ut.htm
//oprava/ tento zoom sem někde našel že v roce 2007 :shock:
(původně tam byl KORG3000) - ten mě taky ale zajímá :))

aktuálně se mě nejvíc začal líbit Vox tonelab ST , nevíte kdy byl uvolněn do prodeje ?
http://kytary.cz/vox-tonelab-st/HN107198/
digitech ted přišel s novější řadnou (jak je to dlouho ??)
http://kytary.cz/digitech-rp355/HN104656/
a LINE6 s HDčkama

nevíte zda se chystá vydání nějakých nových efektů ?

nerad bych kupoval něco "starýho" když by třeba za cca 2-3 měsíce vyšly nějaky nový věci
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Amid

Příspěvek od Amid »

Zdar, nechci zakládat nové téma, tak to píšu sem.

Do hudebky se bude kupovat nové vybavení a v plánu je i koupě multiefektu. Max částka by měla být 5000Kč. V multiefektech moc zběhlý nejsem, tak bych rád slyšel vaše tipy. Žádné konkrétní požadavky nejsou, prostě multiefekt s nejlepším poměrem cena/kvalita zvuku.

Učitel v hudebce navrhuje Zoom G2.1nu. Co vy na to?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Amid píše:Zdar, nechci zakládat nové téma, tak to píšu sem.

Do hudebky se bude kupovat nové vybavení a v plánu je i koupě multiefektu. Max částka by měla být 5000Kč. V multiefektech moc zběhlý nejsem, tak bych rád slyšel vaše tipy. Žádné konkrétní požadavky nejsou, prostě multiefekt s nejlepším poměrem cena/kvalita zvuku.

Učitel v hudebce navrhuje Zoom G2.1nu. Co vy na to?
Na bazaru je GT-8 od Boss, ten umí hodně dobré zvuky. Já prodávám G7.ut a ten oproti tomu G2 umí docela dost, pak je tam GNX3000 od Digitechu, ten jsem taky měl, ale ten Zoom mi sedí víc.
Amid

Příspěvek od Amid »

Zapomněl jsem dodat, že multiefekt musí být nový.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak pokud ti nebudou vadit jenom 2 šlapky+expression tak ten G2.1Nu bude OK.
Danoss

Příspěvek od Danoss »

Tenhle je lepší než ten první doporučil bych ho. http://kytary.cz/digitech-rp-255/HN104655/
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

tak to můžeš rovnou vzít verzi RP 355 popř. VOX tonelab ST což je alternativa k digitechu
Kilgore

Příspěvek od Kilgore »

Ten VOX má lampu, takže simulace aparátů bude asi přirozenější, na druhou stranu oproti Digitechu nemá looper ani bicí, které by se zrovna v hudebce mohly hodit. Osobně mám RP355 a šel bych do něj znova, nic mně u něj neschází.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Kilgore píše:Ten VOX má lampu, takže simulace aparátů bude asi přirozenější, na druhou stranu oproti Digitechu nemá looper ani bicí, které by se zrovna v hudebce mohly hodit. Osobně mám RP355 a šel bych do něj znova, nic mně u něj neschází.
Já jsem si třeba s tím Tonelab ST nedokázal poradi a dostat z něj aspoň jeden dobrý zvuk :(
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

bubucci píše:Já jsem si třeba s tím Tonelab ST nedokázal poradi a dostat z něj aspoň jeden dobrý zvuk :(
můžu podepsat :) dnes jsem si zkoušel asi 2 hodiny jak Digitech RP355 tak tonelab EX od Voxe
a z toho Voxe jsem ze boha nedostal nic pořádnýho, efekty a wah wah byly ok ale zkreslení mě prostě nenadchlo, navíc ty možnosti efektů žádná hitparáda
ovládání sice bylo mnohem jednodušší a intuitivnější než u RP 355 (vpodstatě jsem do te doby viděl multaky jen na obrazku a videu) :)
Ovšem u RP355 jsem po chvilce (cca 20 minut) nějakým zázračným způsobem(kroutil a mačkal co šlo) docílil zapnutí wah wah + zkreslení + delay a to se mě líbilo zvukově mnohem více (takže jsem si konečně mohl zahrat voodoo child na wah wah a měl jsem tak trochu malej orgasmus)
samozřejmě delay efekt boží věc !!!
zkoušel jsem pouze přednastavený presety (nebo jak se tomu nadava) a překvapilo mě to zvukově!Čekal jsem jen to nejhorší :o

a aktuálně zvažuju koupi pravě toho rp355, problem ale je ten že nevim jak bude hrat na muj trandak (zkoušel jsem přes lampovy kombo) a pak jakej bude výslednej zvuk při nahravani do PC

no budu to muset promyslet dneska u pivka :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“