kombo Line 6 Spider - rada, zkušenost
Pravidla fóra
kombo Line 6 Spider - rada, zkušenost
ahoj, máte někdo zkušenost s tímto kombem , je to 15W , chci kombo na doma , je to levnější cenová kategorie, nechci použité, má to mít 6 efektů, 4 kanály, ladičku,
stojí cca 2600,- kč, vím že za tyhle peníze moc parády neudělám, ale hraju cca rok a půl a zvukově bych chtěl něco co se přibližuje ke kapelám /kiss, judas priest ap./,
nebo jestli je to kombo hodně špatně, tak dík za radu
stojí cca 2600,- kč, vím že za tyhle peníze moc parády neudělám, ale hraju cca rok a půl a zvukově bych chtěl něco co se přibližuje ke kapelám /kiss, judas priest ap./,
nebo jestli je to kombo hodně špatně, tak dík za radu
Re: kombo Line 6 Spider - rada, zkušenost
1. odmítáním bazaru si zbytečně zužuješ výběr
2. o Line6 Spider se povídá (i tady na fóru: hledej), že mají nepoužitelné "chemické" zkreslení. Osobní zkušenost nemám, youtube se nedá až tak moc věřit.
3. pokud trváš na efektech, tak akceptovatelnými alternativami jsou Roland Cube, Peavey Vypyr a Fender Mustang, pokud opravdu trváš na novém, tak do 2500,- pouze Mustang1
4. nejlepší cestou je sjet do hudebnin a vyzkoušet na vlastní ucho
2. o Line6 Spider se povídá (i tady na fóru: hledej), že mají nepoužitelné "chemické" zkreslení. Osobní zkušenost nemám, youtube se nedá až tak moc věřit.
3. pokud trváš na efektech, tak akceptovatelnými alternativami jsou Roland Cube, Peavey Vypyr a Fender Mustang, pokud opravdu trváš na novém, tak do 2500,- pouze Mustang1
4. nejlepší cestou je sjet do hudebnin a vyzkoušet na vlastní ucho
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Se spiderem mam osobní zkušenosti, a zkreslení je opravdu chemické a nepožitelné, pokud nemáš gain a treble stažený asi na 9 až 11 hodin.radši bych ho nebral...
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Teď ho používám na intru ( je kamošovo ), ale nedoporučuju. Snad si to tady nepřečte, ale stojí to fakt za prd a to myslím kompletně i s efekty. Kdybych měl říct konkrétně tak by to byla neuvěřitelná umělost zvuku, nekonkrétnost a slabej rozsah potenciometrů. Navíc já prostě nejsem schopnej na to slušně hrát, zvuk nemá dynamiku a člověk se musí dost snažit, aby na to zahrál něco rozumně...v tomhle mi taky lampa příjde lepší ( ikdyž se říká, že víc odhalí nedostatky ).
Teď už bych na doma vybíral opravdu něco lampového, doby kdy i malý lampáče byly drahý jsou pryč, klidně podobné velikosti, klidně s 8" reproduktorem, ikdyž je to málo, ale s nějakou krabičkou ( overdrive a podobně ) to bude prostě lepší.
Zkoušel bych se dívat po kombech jako je laney cub, vht special, blackheart a podobně
Teď už bych na doma vybíral opravdu něco lampového, doby kdy i malý lampáče byly drahý jsou pryč, klidně podobné velikosti, klidně s 8" reproduktorem, ikdyž je to málo, ale s nějakou krabičkou ( overdrive a podobně ) to bude prostě lepší.
Zkoušel bych se dívat po kombech jako je laney cub, vht special, blackheart a podobně
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Hral jsem chvili na 15 w spidera , akorat ted nevim jestli to byla III nebo IV a zvuk me sice nenadchl, ale neprijde mi to az tak strasny jak vsichni pisou...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Asi tak nějak. Na cvičení doma ujde...LarryColl píše:Hral jsem chvili na 15 w spidera , akorat ted nevim jestli to byla III nebo IV a zvuk me sice nenadchl, ale neprijde mi to az tak strasny jak vsichni pisou...
Já ho měl asi rok (vlastně ještě někde mám, ale nevim kde
) a stojim si za tim, že je ten zvuk naho*no. Na cvičení doma bych spíš bral nějaký roland cube...
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Jak rikam, vec nazoru hral jsem sice u kamarada jen chvili, ale nezdalo se mi to tak strasny jak vsichni okolo rikaji, mimoto kamarad uz ho ma 3/4 roku a nestezuje si na to... Podle me by se vyplatilo kdyby jsi zasel do nejakych hudebnin a vyzkousel jak Spidera tak treba i toho Rolanda...minibb píše:Já ho měl asi rok (vlastně ještě někde mám, ale nevim kde) a stojim si za tim, že je ten zvuk naho*no. Na cvičení doma bych spíš bral nějaký roland cube...
Já bych si koupil malou lampu a nějakou krabičku spíš než tohle. A z tranzistorů spíš toho rolanda, spiderův umělej zvuk se oposlouchá.
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Ted je otazka na jaky styly to chce... A druha stranka veci kolik na to ma taky financi...minibb píše:Já bych si koupil malou lampu a nějakou krabičku spíš než tohle. A z tranzistorů spíš toho rolanda, spiderův umělej zvuk se oposlouchá.
Hodně záleží co cheš hrát. Já můžu soudit,mám Line6 a i Roland Cube. Mám rád hodně zkreslení a doopravdy může zvuk znít někdy až moc chemicky,ale dá se z něho vytáhnout i solidní zvuk. ČIstý zvuk má hezky křištálově čistý,jen ta dynamika trochu chybí. Jako další klad Line6 vidím,ukladáním zvuků do paměti komba
Častěji hraju na Line6 než na Rolanda
ale hraju tedy něco tvrdšího,že JP...
Sám mám 15Wattovej Line 6 Spider III a řeknu k tomu asi tohle: na novej se vykašli. Pokud ho seženeš na bazaru, dá se koupit třeba za 1500 a za ty prachy to neni špatný. Na domácí cvičení stačí (ve zkušebně kupodivu bylo slyšet i přes bicí, basu a druhou kytaru...), efekty v tom jsou sice na h***o, ale tak na zkoušku... Koukej spíš po nějakym tom Rolandu Cube, ten mi přijde mnohem lepší.
Do tý doby, než kluci zapli zesilovače.lukybraby píše:Sám mám 15Wattovej Line 6 Spider III a řeknu k tomu asi tohle: ..... (ve zkušebně kupodivu bylo slyšet i přes bicí, basu a druhou kytaru...), .
Tohle nesežeru ani s kečupem hochu, leda že hrajete jazz a hrál jsi na 30 W PMPO.
Náš kytarák to přinesl na zkoušku a bubeník to přehlušil už při zvučení, kdy do toho netříská naplno...
EDIT: Abych jen nepindal, musím říct, že zvuk spiderů nemám rád, ale co se těch straých týče. Náš kytarák má to domácí spider kombo, ale tu nejnovější sérii, tuším čtyřku? A tam ty zvuky na metal celkem hodně zlepšili, už to není taková chemka jak u těch starých. Na doma bych se toho tedy už nebál. Ale jen ta nejnovější řada...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Klidně ti dam k tomu i trochu hořčice, jakou máš radši?Demilich píše:Do tý doby, než kluci zapli zesilovače.lukybraby píše:Sám mám 15Wattovej Line 6 Spider III a řeknu k tomu asi tohle: ..... (ve zkušebně kupodivu bylo slyšet i přes bicí, basu a druhou kytaru...), .![]()
Tohle nesežeru ani s kečupem hochu, leda že hrajete jazz a hrál jsi na 30 W PMPO.
Náš kytarák to přinesl na zkoušku a bubeník to přehlušil už při zvučení, kdy do toho netříská naplno...
Aha, ok. Máme jiný pojem slova slyšet. Já myslel slyšet, ne jakoby cítit nějaký bordel v kapele navíc lezoucí odněkaď.lukybraby píše:Klidně ti dam k tomu i trochu hořčice, jakou máš radši?Demilich píše:Do tý doby, než kluci zapli zesilovače.lukybraby píše:Sám mám 15Wattovej Line 6 Spider III a řeknu k tomu asi tohle: ..... (ve zkušebně kupodivu bylo slyšet i přes bicí, basu a druhou kytaru...), .![]()
Náš kytarák to přinesl na zkoušku a bubeník to přehlušil už při zvučení, kdy do toho netříská naplno...Bubeník bubnoval tak nějak normálně, druhá kytara jako obvykle z kapely nejhlasitější (nějakej 50W randál lampáč) a já se s tim malym sráčem slyšel
Vřískot z toho malinkýho 8palcovýho repráčku prostě prolezl k mojim uším (a ušim ostatních). Volume necelá 1/2 (od nějakých 2/3 už reprák nestíhá). Odkud jseš? Rád předvedu, taky jsem tomu nechtěl věřit
Ale ok, pobavils aspoň, bez urážek
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
rada-LINE 6 Spider IV 30
Zdravím Vás borci měl bych dotaz.
Hodně jsem zde četl a viděl jsem plno kritiky na tohle konkrétní kombo viz. předmět.
Jen by mě zajímalo proč je to tak špatné kombo. Momentálně hledám kombo na rock/metal (např. Avenged Sevenfold) cca do 6-7 tisíc ke kytaře SCHECTER C-1 SGR nebo SCHECTER SGR 006.
Kombo by mělo hlavně být na domácí trénování.
Jak jsem již psal hodně lidí zde nadávalo na toto kombo ale např. na musiciansfriend.com je hodnocení 4,5/5 z toho 49 lidí hodnotilo.
A také by mě zajímal Váš názor na tohle video jelikož zde se nezdá že hraje špatně->
https://www.youtube.com/watch?v=JA9VrsfpkJ8
Předem děkuji za odpovědi
Hodně jsem zde četl a viděl jsem plno kritiky na tohle konkrétní kombo viz. předmět.
Jen by mě zajímalo proč je to tak špatné kombo. Momentálně hledám kombo na rock/metal (např. Avenged Sevenfold) cca do 6-7 tisíc ke kytaře SCHECTER C-1 SGR nebo SCHECTER SGR 006.
Kombo by mělo hlavně být na domácí trénování.
Jak jsem již psal hodně lidí zde nadávalo na toto kombo ale např. na musiciansfriend.com je hodnocení 4,5/5 z toho 49 lidí hodnotilo.
A také by mě zajímal Váš názor na tohle video jelikož zde se nezdá že hraje špatně->
https://www.youtube.com/watch?v=JA9VrsfpkJ8
Předem děkuji za odpovědi
Za 6-7 tisíc se dá už koupit i větší Spider 75 nebo (se štěstím) i Spider Jam a to je už přece jen víc muziky, třeba i do zkušebny. Co se týče zvuku, je to tranzistor, někdo chválí někdo ne, mě se líbí ta variabilita zvuků.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Moc děkuji za reakci ale není 75 přece už jen hodně? Měl bych to spíš na domácí trénink a samozřejmě někdy pro rodinné publikumstenly67 píše:Za 6-7 tisíc se dá už koupit i větší Spider 75 nebo (se štěstím) i Spider Jam a to je už přece jen víc muziky, třeba i do zkušebny. Co se týče zvuku, je to tranzistor, někdo chválí někdo ne, mě se líbí ta variabilita zvuků.
Děkuji za odpověď
Mám Spider Jam (75W 12" Celestion), používám ho v obýváku na domácí hraní. Samozřejmě ten výkon je naddimenzovaný, ale jde to, když jsem kombo použil na narozeninovou párty (15 lidí, malý sálek), tak to bylo perfektní. Hlavní deviza je v nahrávací sekci s looperem a hodně vstupů. Pokud se navíc taková mašinka pořídí za 5000,- jako v mém případě, není co řešit. Spider 75 se tady na bazaru nabízí i pod 5000.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Line 6 spider jam 75W. Je sice pěkné jak se o něm píše,ale pravda je jiná.
Stojí za h.... Nedají se sehnat součástky při poruše a to očekávej každý
kdo toto kombo vlastní. Po výpršení záruky,to začne. Dobře to mají vykoumané
jak vysát z českych blbounu peníze.
Stojí za h.... Nedají se sehnat součástky při poruše a to očekávej každý
kdo toto kombo vlastní. Po výpršení záruky,to začne. Dobře to mají vykoumané
jak vysát z českych blbounu peníze.