DD501 na EZdrummer pro nahrávání

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Willy
Bandzone: groovetownband
Kontaktovat uživatele:

DD501 na EZdrummer pro nahrávání

Příspěvek od Willy »

Ahoj,
Přemýšlím o koupi Medeli DD501 (http://kytary.cz/medeli-dd501/HN108131/) za účelem, abych to zapojil USBéčkem do počítače a MIDI rozhraním nahrával bicí přes pluginy typu EZdrummer.

Otázkou je, zda má Hi-Hat a zbývající činely dynamiku úhozu. Je to celkem důležitá funkce.
Na videích z YouTube jsem něco jako dynamiku zaslechl pouze v případě Ridu a Crashe... U HiHatky nevim...

Zkoušel to někdo?
Baskytary: Fender Precision Standard 60th Anniversary

Hlava: Hartke LH500
Box: Ashdown ABM 210

http://bandzone.cz/groovetownband
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: DD501 na EZdrummer pro nahrávání

Příspěvek od Monikad »

Osobně mámzkušenost jen s DD502J od Medeli, no na té 501, pokud víš jistě, že dynymiku mají ostatní plechy, má ji bezpochyby i hajtka!! už jen z toho titulu, že je to naprosto stejný pad a navíc je to v modulu naprosto identický zvukový kanál, kterému lze přiřadit jakýkoliv "i nehajtkový" zvuk :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Skvěle, moc děkuju ;)
Bohužel se DD501 už nedá moc sehnat, takže počkám až kytary.cz naskladní pár nových kousků a vyberu si Medeli DD402D.
Viz.:
http://kytary.cz/medeli-dd402d/HN120508/

Jen tam budu muset oželet ráfek u virblu... Za to je na tom narozdíl od DD501 možnost útlumu činelů rukou. Ráfek si pak mohu nastavit kdyžtak v PC.

Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Ráfek u virblu je ošemetný na padu, nicméně když zvolíš soupravu s vícezónovým snare padem (nebo bude alespoň dostatek samostatných zvukových kanálů v modulu a vícezónový pad dokoupit) tak to není problém. jen technika hry je pak jiná :?
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Jen tak mimochodem, to tlumení zas až nějak extra nefunguje, náš bubeník má na cvičení Medeli DD506, a teda, to chytání nic moc
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Ahoj, takže už mám pár dní Medeli DD - 402d,

Teda musím říci, že jsem zklamaný z citlivosti padů... Musím opravdu mířit doprostřed, aby to nějak hrálo. U okrajů to namá žádnou citlivost.
Tlumení crashe je k ničemu, protože na EZdrummer pluginu to nefunguje, ale to mi zase nějak nevadí.
Až na tu citlivost padů (hlavně těch bicích - ne činelových), se mi souprava, jakožto začátečníkovi líbí.
Pro mě je ta nejduležitější funkce právě MIDI. Vlastní zvuky to má jak z 90. let minulého století :D

Další rozčarování je akorat latence, která je u bicích cítit při hraní přes počítač nejvíc. Pokud hraju na bicí samotný, tak tam latence není žádná. Moje externí zvukovka mi driverama potlačuje latenci na minimum, což je prý 3 ms (což se mi teda nezdá, když tu latenci pořád cítím), nicméně, za to už asi může jen můj počítač.

Nevím, jestli by nebylo od věci v budoucnu koupit trošku dražší PAD alespoň na nahrazení toho, který je u mě nastaven jako virbl...

Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Willy píše:...... už mám pár dní Medeli DD - 402d,
Teda musím říci, že jsem zklamaný z citlivosti padů... Musím opravdu mířit doprostřed, aby to nějak hrálo. U okrajů to namá žádnou citlivost..........Nevím, jestli by nebylo od věci v budoucnu koupit trošku dražší PAD alespoň na nahrazení toho, který je u mě nastaven jako virbl...
Má to své mouchy, to je jasný. taky se podívej na cenu a měj stále na paměti, že je to v první řadě "low end" asijská hračka!! Nám muzikantům to může sloužit maximálně jako nějaké cvičítko na doma, případně jako levná periferie ke kompu pro tvorbu pracovního demáče, nikoliv jako skutečný nástroj pro nahrávání ostré muziky, o nějakém živém vystupování s tím ani nemluvě!!! :idea: 8)

Pokud by si chtěl něco co má alespoň trochu úroveň a parametry nástroje alespoň střední třídy, musel by si sáhnout do kapsy kapku hlouběji.... odhadem tak alespoň 5x tolik!! :!:
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

No, takže jsem to trefil :)
S klukama nahráváme domácí demo cd a mě to slouží na cvičení a sem tam něco natočit přes MIDI :)
A moc jsem do toho nechtěl vrážet, protože jsem si nebyl jistý, jak mi to půjde, takže si myslím, že jsem blbost touhle koupí neudělal.

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Při hraní netřeba trápit sestavu spoluprácí s VSTi (a tím se zatěžovat i latencí) - použij prostě interní zvukový modul s tím, že jakmile nahraješ potřebná MIDI data, na výstup MIDI stopz naroutuješ požadovaný VSTi (třeba ten EZdrummer) a dál pracuješ jen s mixem (=bez latence).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Willy píše:No, takže jsem to trefil :)
S klukama nahráváme domácí demo cd a mě to slouží na cvičení a sem tam něco natočit přes MIDI :)
A moc jsem do toho nechtěl vrážet, protože jsem si nebyl jistý, jak mi to půjde, takže si myslím, že jsem blbost touhle koupí neudělal.
Pokud pro to máš "jen" tohle využití, pak si rozhodně neprohloupil!! :wink:
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

pavlii píše:Při hraní netřeba trápit sestavu spoluprácí s VSTi (a tím se zatěžovat i latencí) - použij prostě interní zvukový modul s tím, že jakmile nahraješ potřebná MIDI data, na výstup MIDI stopz naroutuješ požadovaný VSTi (třeba ten EZdrummer) a dál pracuješ jen s mixem (=bez latence).

P.
Jo tak, jako že z bicích napojím audio a midi výstup do každého kanálu na mixu vzlášť, ale poslouchat budu jen ten audio (zvuk samotné soupravy), zatímco na midi kanálu až ke konci provedu časové korekce o tu latenci.
Problém ale je, že nemám samostatný mix a vše zapojuji do extérní zvukovky a všecko hraje pres softwarový mix, což ale obnáší společnou latenci každopádně...
Ale napadlo mě vlastně, že na svojí zvukovce mám možnost mixování mezi playbackem (zvuk z počítače) a audio vstupem (analog - bez latece!) - no tak tohle by už bylo řešení :!:

Díky za tip Pavlii!

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Žádné časové korekce netřeba. Pokud budeš hrát na "odposlech" dle zvuků z modulu, nebude žádná latence. MIDI stopa nahraná bude timingově sedět se zbytkem materiálu 8) Teoreticky bys mohl hrát podle ucha (ale vyžadovalo by to dvojí poslech - výstup z počítače zvlášť a výstup audia z modulu zvlášť), protože když na zvukovce zvolíš monitoraci vstupu, odpojíš naopak výstup (playback), teda pokud vím. Tohle by si vyžadovalo buď sofistikovanější zvukovku (interní mixer pro bezlatenční monitorování tak jako tak) nebo nějaký malý externí mix.

P.

Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Moc sofistikovanou zvukovku nemám, je to Fast Track USB od M-Audio - už celkem stařičká a má na štěstí pro mě knob, který mixuje playback s inputem. Ten input je něco jako bypass, takže pokud do linky vpíchnu čistě jen modul z bicích, tak uslyším přímo ten modul, jako bych ty sluchátka měl zapíchlá přímo v něm (pokud je knob otočen 100% na input).
A tím knobem si třeba udělám poměr 2:1 playbacku k inputu (odposlechu bicích) a mám to hezky vyvážené. Už jsem to doma úspěšně odzkoušel a odposlech je bez latence, zatímco midi se nahrávají přes USB a ten EZ drummer je stišen tak, aby se moc nepletl do odposlechu.
Je to chytře vymyšlená zvukovka :)

Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Jinak se mi už stačil podělat pedál od hajtky (čína se nezapře), tak doufám, že se dají reklamovat jednotivé části soupravy. Byla by snad blbost reklamovat zase celou soupravu kvůli jednomu pedálu!!

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - když vlastní stopu s EZD hodně ztišíš (lépe MUTE), tak to vlastně fungovat bude při tom namíchaném poměru.

P.

Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Willy píše:Jinak se mi už stačil podělat pedál od hajtky (čína se nezapře), tak doufám, že se dají reklamovat jednotivé části soupravy. Byla by snad blbost reklamovat zase celou soupravu kvůli jednomu pedálu!!
Tady se celkem reálně bojím, že to po jednotlivých komponentech reklamovat nepůjde. Doopravdy to nevím, jen tak hádám.... pak napiš, co ti odpověděl prodejce. :?
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Jo v pohodě, jde to reklamovat po jednotlivých komponentech.

Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Willy píše:Jo v pohodě, jde to reklamovat po jednotlivých komponentech.
Tak to jsem fakt překvapená!! :wink:
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupik.m »

Zdravím, chtěl bych požádat o radu.
Mám elektronické bicí Medeli DD505 a chtěl bych si přes externí zvukovku (M-Audio Track) nahrát do Nuenda midi výstup z bicích a midi signál pak zpracovat přes EZDrummera. Mám ale problém, pořád se mi nedaří žádným způsobem nahrát midi signál z bicích do Nuenda. Prolezl jsem na googlu snad všechny odkazy, kde se tímhle někdo zabýval, ale pořád jsem se nikam nepohnul. Mám propojené bicí se zvukovkou midi kabelem, když pak hraju na jednotlivé pady bicích, tak vidím v Nuendu jak reaguje meter na Midi vstupu. Zkoušel jsem v Nuendu růzě nastavit zařízení v Midi Device, ale bez úspěchu. Ovladače mám na výběr buď ASIO4ALL nebo M-Audio ASIO QUAD, vyzkoušel jsem oboje, ale výsledek je pořád stejný. Jak jsem se v tom vrtal, tak se mi nějak povedlo propojit el. bicí s Ezdrummerem, takže jak jsem hrál na bicí, tak podle jednotlivých padů mi hrály i odpovídající zvuky z Ezdrummera. To už ale ani nevím jak jsem se k tomu dostal, každopádně už na to teďka nemužu přijít. Měl by někdo nějakou radu s vysvětlením pro blbce? Díky :)
Epiphone SG Special + EMG 81

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“