Fanatic Guitars (dříve HK Guitars)
Pravidla fóra
-
woro90-1
Re: HK Guitars
Rozhodně dobrý nápad, teď se pruh na hlavě místo nápisu hodí
Když jsem o vás poprvé četl, vybavil se mi okamžitě Hong Kong a Hradec Králové.
Nááádherná kytara. Strašně se mi líbí. Ty rámečky se tam IMHO perfektně hodí. Ta kresba dřeva topu je fantastická. Jestli hraje tak, jak vypadá, tak to musí být pravá extáze. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Re Woro:
Ten Hongk Kong a Hradec asi naskočí při zaslechnutí těch písmen více lidem.
Odhodlával jsem se k tomu už dýl. Nechtěl jsem, aby to pro lidi bylo zmatečný. Proto ten nápis Fanatic-guitars byl už nějakou dobu na staré doméně. Pokud vím pan Jurkovič taky změnil firmu z Marcus na Jurkovič Guitars
a lidi to přežili. My to udělali obráceně.
RE Bummer
Těší mě, že se ti to líbí. Jestli si chceš udělat výlet přijeď si zahrát. Nemáš to k nám zas tak daleko. Ten kluk co jí má bydlí kousek od nás. Určitě by se to na půl dne dalo v pohodě domluvit.
Ten Hongk Kong a Hradec asi naskočí při zaslechnutí těch písmen více lidem.
Odhodlával jsem se k tomu už dýl. Nechtěl jsem, aby to pro lidi bylo zmatečný. Proto ten nápis Fanatic-guitars byl už nějakou dobu na staré doméně. Pokud vím pan Jurkovič taky změnil firmu z Marcus na Jurkovič Guitars
a lidi to přežili. My to udělali obráceně.
RE Bummer
Těší mě, že se ti to líbí. Jestli si chceš udělat výlet přijeď si zahrát. Nemáš to k nám zas tak daleko. Ten kluk co jí má bydlí kousek od nás. Určitě by se to na půl dne dalo v pohodě domluvit.
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 25.01.2012 22:42, celkem upraveno 1 x.
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj na tomhle linku je naše nová kytara. http://www.fanatic-guitars.eu/photo-gallery-9/
Stránky jsou teď ve zkušebním provozu v angličtině, takže český popis komponentů: top fládrovaný javor, spodek bahenní jasan, krk fládrovaný javor, hmatník palisandr. Snímače: kobyla - DiMarzio PAF Pro, krk DiMarzio Area 61. Ladící mechaniky Schaller M6 zamykací, kobylka Schaler Hannes.
Stránky jsou teď ve zkušebním provozu v angličtině, takže český popis komponentů: top fládrovaný javor, spodek bahenní jasan, krk fládrovaný javor, hmatník palisandr. Snímače: kobyla - DiMarzio PAF Pro, krk DiMarzio Area 61. Ladící mechaniky Schaller M6 zamykací, kobylka Schaler Hannes.
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsme prostřednictvím kytaristy Jana Tulenka nechali otestovat naše kytary z galerií 8 a 9. Aby to bylo s čím porovnat postavili jsme je proti 3x dražšímu Suhru, který Honza vlastní. Rovnou jsme píchli kabel do studia, takže z toho vznikla nahrávka bez použití efektů a korekcí. Všechny tracky jsou k poslechu na tomhle linku http://soundcloud.com/fanatic-guitars Jsou v poředí v jakém jsem je nahrál, takže Suhr je jako první. Studio viz http://www.tulenko.blogspot.com
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Na našich stránkách přibyl nový profi videoklip hardcore skupiny the Streetfighters. V jedné z hlavních rolí je tam i stejnojmenný model naší kytary. Příznivci tvrdšího ražení můžou mrknout na http://www.fanatic-guitars.eu/fotogalerie/ a sjet až dolů. T
-
witas_tsfs
HK Guitars mohu jen vřele doporučit. S mojí krasavicí jsem nad míru spokojen a to neznamená že se mi jen líbí jak vypadá. Krk je hladký a padne do ruky naprosto geniálně. Tělo bez ostrých hran zaručí, že se ani sebevětší pařan nezraní. Co mi ale naprosto učarovalo je charakteristický zvuk flažoletů, který přikládám kombinaci snímače a padoukového těla. Na svojí velikost je kytara překvapivě těžká takže máte pocit že se vám do ruky dostala fakt pořádná samice. Navíc kluci od HK guitars jsou strašně milí a vstřícní. Pokud někdo váháte a jste z okolí Rožmitálska ozvěte se mi a klidně vám půjčím HK model 2 th Streetfighters do ruky abyste věděli do čeho jdete. Každopádně HK guitars je jedna z nejlepších variant pro všechny co mají rádi kvalitu a originalitu.
Vít Filipovský (tsfs)
the Streetfighters
Vít Filipovský (tsfs)
the Streetfighters
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj s novým rokem jsme zavedli některé novinky.
-Nadále pokračuje to,co jsem psal někde na začátku tohohle fóra. Tady v Čechách nebereme zálohy pokud připravovaný model není úplná fantasmagorie.
-Oficiálně jsme zavedli doživotní bezplatné seřízení na všechny naše kytary.
-No a nejlepší nakonec. Nově byla také zavedena čtyřletá komplexní záruka na všechny kytary od nás a to i na komponenty, na které výrobce poskytuje záruku pouze dvouletou. Pokud už do té kytary něco namontuju tak jsem si jistý, že tam dávám kvalitu. Takže když Vám na naší kytaře po tři a půl roce odejde ladící mechanika dostanete bezplatně novou včetně montáže. Aby jsme nediskriminovali ty, kteří nám dali důvěru a pořídili si kytaru od nás mezi prvními je tahle záruka rozšířena i zpětně na všechny už prodané kusy.
-Nadále pokračuje to,co jsem psal někde na začátku tohohle fóra. Tady v Čechách nebereme zálohy pokud připravovaný model není úplná fantasmagorie.
-Oficiálně jsme zavedli doživotní bezplatné seřízení na všechny naše kytary.
-No a nejlepší nakonec. Nově byla také zavedena čtyřletá komplexní záruka na všechny kytary od nás a to i na komponenty, na které výrobce poskytuje záruku pouze dvouletou. Pokud už do té kytary něco namontuju tak jsem si jistý, že tam dávám kvalitu. Takže když Vám na naší kytaře po tři a půl roce odejde ladící mechanika dostanete bezplatně novou včetně montáže. Aby jsme nediskriminovali ty, kteří nám dali důvěru a pořídili si kytaru od nás mezi prvními je tahle záruka rozšířena i zpětně na všechny už prodané kusy.
Tuhle kytaru jsem slyšel na živo a musím dát palec nahorutomaskra píše:Na našich stránkách přibyl nový profi videoklip hardcore skupiny the Streetfighters. V jedné z hlavních rolí je tam i stejnojmenný model naší kytary. Příznivci tvrdšího ražení můžou mrknout na http://www.fanatic-guitars.eu/fotogalerie/ a sjet až dolů. T
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75
Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se konečně začal vážněji zabývat stavbou Stratu, který půjde do testíku proti Suhru. Koupil jsem v Rajchu dřevo na TOP - jihoamrické Tineo. Tělo bude americká červená olše. Udělal jsem si na počítači vizualizaci jak by měla kytara vypadat. http://www.fanatic-guitars.eu/foto-z-vy ... -tineo-jpg Ten pickguard bude z makore, ale na vizualizaci není konkrétní kus na rozdíl od toho Topu. Krk AAAA očkový javor s palisandrovým hmatníkem.
Snímače Bare Knuckle 2x single Slow Hand, 1x HB Black Dog. Kameny na kobylce Graphtech Tusq, elektrika Gotoh nebo DiMarzio a Schaller M6 zamykací mechaniky.
Vždycky sem do fóra dával fotky už hotových kytar. Teď se můžete vyjádřit ještě před stavbou.
Přemýšlím co s hlavou. Jsou dvě možnosti. Buď nechám náš tvar hlavy nebo udělám hlavu Strat slepenou ze dvou dřev, tak aby to dělalo ten náš charakteristický pruh.
Snímače Bare Knuckle 2x single Slow Hand, 1x HB Black Dog. Kameny na kobylce Graphtech Tusq, elektrika Gotoh nebo DiMarzio a Schaller M6 zamykací mechaniky.
Vždycky sem do fóra dával fotky už hotových kytar. Teď se můžete vyjádřit ještě před stavbou.
Přemýšlím co s hlavou. Jsou dvě možnosti. Buď nechám náš tvar hlavy nebo udělám hlavu Strat slepenou ze dvou dřev, tak aby to dělalo ten náš charakteristický pruh.
Jen drobnost: Me se (podobne jako prilisne kombinovani fontu a barev v typografii) moc nezda ta kombinace dvou drev, kdyz to jedno ma tak vyraznou kresbu. To by to druhy (na PG) muselo mit hodne jemnou kresbu (z normalni vzdalenosti necitelnou), aby to pusobilo hladce, jinak je to jako zaplata na novejch kalhotach....
+1Paris píše:Jen drobnost: Me se (podobne jako prilisne kombinovani fontu a barev v typografii) moc nezda ta kombinace dvou drev, kdyz to jedno ma tak vyraznou kresbu. To by to druhy (na PG) muselo mit hodne jemnou kresbu (z normalni vzdalenosti necitelnou), aby to pusobilo hladce, jinak je to jako zaplata na novejch kalhotach....
Je to, dle mého vkusu, jak pěst na oko. Ten top je dokonalej, nemá cenu ho rozmělňovat tím pickguardem. Mně by se v tomto případě daleko víc líbil umělohmotnej PG (i když je to asi proti vašemu přesvědčení).
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
RE PARIS JESTER:
S kombinací fontů v typografii souhlas. Dělám v polygrafii taky a méně je rozhodně více.
Ten kus makore na výrobu pikguardu mě stál sice 50 éček, ale rozhodně vezmu v potaz to co jste napsali. Nechce se mi cpát tam papundekl z plastu. Mělo by to být trochu řemeslo.
Z toho Tinea by měli být i knoby potenciometrů, aby se to sjednotilo s tělem. Ještě nevím jakou kresbu to makore bude mít. Až přijde hodím sem fotky reálného kusu. Šlo by i nechat HB v klasickém rámečku, singly volně přiznané bez rámů a elektriku fréznout zespodu. Případně makore přimořit a tím kresbu trochu znevýraznit. Takhle by vypadalo tělo bez pickguardu. http://www.fanatic-guitars.eu/foto-z-vy ... kguard-jpg
Ty kytary jsou pro mě a kolegu zábava, tak proč nedat prostor i dalším hlasům z lidu.
Pikguard můžu vyrobit a nechat ho na jiný projekt.
S kombinací fontů v typografii souhlas. Dělám v polygrafii taky a méně je rozhodně více.
Ten kus makore na výrobu pikguardu mě stál sice 50 éček, ale rozhodně vezmu v potaz to co jste napsali. Nechce se mi cpát tam papundekl z plastu. Mělo by to být trochu řemeslo.
Ty kytary jsou pro mě a kolegu zábava, tak proč nedat prostor i dalším hlasům z lidu.
Pikguard můžu vyrobit a nechat ho na jiný projekt.
Přesně jak píšeš. Nedával bych tam PG, nechal jenom rámečky okolo snímačů a elektriku vedl zespodu - tak jak to máte třeba tady:
http://www.fanatic-guitars.eu/photo-gal ... c-0013-jpg
To dřevo si to zaslouží.
EDIT: No když procházím fotky na vašem webu, tak tam vlastně nemá žádná kytara PG. Je mi jasné, že to asi nejsou všechny, které jste kdy udělali, ale jaký jsi měl důvod ho vlastně zrovna na tuhle dávat?
http://www.fanatic-guitars.eu/photo-gal ... c-0013-jpg
To dřevo si to zaslouží.
EDIT: No když procházím fotky na vašem webu, tak tam vlastně nemá žádná kytara PG. Je mi jasné, že to asi nejsou všechny, které jste kdy udělali, ale jaký jsi měl důvod ho vlastně zrovna na tuhle dávat?
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
RE JESTRER:
V tom máš pravdu. Na žádné kytaře jsme ho nepoužili. Nikdy se mi nelíbilo, že je to takový plastový eklhaft.
Teď jsem určitě namíchnul všechny Fenderisty. Proti Suhru clasic ( cca 90 000,- ) jsme testovali už tu předešlou kytaru. Nebyla to, ale úplně stejná koncepce. ( Jen dva snímače, tělo v kombinaci bahenní jasan x javor proti olši atd.) Ten test dopadl pro nás dobře a Honza říkal, že by bylo zajímavý postavit čistokrevný Strat z podobných materiálů a dát je proti sobě. Nikdy jsem nedělal kopii cizího tvaru, ale tohle bylo lákadlo. No a když čistokrevnej Strat tak pickguard
. Zaúřadovala, ale moje plastová fóbie a tak jsem to navrhnul ze dřeva. Taky mě štvalo, že bych přišel o kresbu Topu, který stojí víc než kytara i se zesilovačem, kterou prodávají v Lidlu. Proto jsem to hodil na forum před stavbou. No a tím, že dva názory ze dvou byly podobné tak není co řešit. Možná by jsme udělali ještě jedno tělo jen z olše, která není kresbou tak výrazná a hodili ten pickguard na to.
Ještě jedna věc. Uvažoval jsem o použití tří mini přepínačů ON/OFF umístěných blízko sebe místo pětipoloháče. Je to tak na Red special Briana Maye. On tam má takové ty posuvné, tady by byly klasické Gotoh, aby přepnutí bylo pohodlnější. Dala by se tak zapnout jakákoli kombinace snímačů.
V tom máš pravdu. Na žádné kytaře jsme ho nepoužili. Nikdy se mi nelíbilo, že je to takový plastový eklhaft.
Ještě jedna věc. Uvažoval jsem o použití tří mini přepínačů ON/OFF umístěných blízko sebe místo pětipoloháče. Je to tak na Red special Briana Maye. On tam má takové ty posuvné, tady by byly klasické Gotoh, aby přepnutí bylo pohodlnější. Dala by se tak zapnout jakákoli kombinace snímačů.
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všem.
Po delší době se máme čím pochlubit. http://www.fanatic-guitars.eu/guitar-10-new/#!
Nová hračka je osazená snímači Bare Knuckle Black Dog u kobyly a Slow Hand u krku, doplněnými o piezo Graphtech s předzesilovačem Acoustiphonic a MIDI Hexpanderem od Graphtech. Černý JACK a přepínače jsou pro elektromagnetický okruh, Stříbrný JACK a přepínače pro piezo a MIDI. Jako třetí výfuk je 13 PIN konektor MIDI pro kytarové synťáky GR 55 nebo Axton. Jen je to na levou ruku, takže jsem si moc nezahrál
Po delší době se máme čím pochlubit. http://www.fanatic-guitars.eu/guitar-10-new/#!
Nová hračka je osazená snímači Bare Knuckle Black Dog u kobyly a Slow Hand u krku, doplněnými o piezo Graphtech s předzesilovačem Acoustiphonic a MIDI Hexpanderem od Graphtech. Černý JACK a přepínače jsou pro elektromagnetický okruh, Stříbrný JACK a přepínače pro piezo a MIDI. Jako třetí výfuk je 13 PIN konektor MIDI pro kytarové synťáky GR 55 nebo Axton. Jen je to na levou ruku, takže jsem si moc nezahrál
rozhodne zajimavy kousek a dokonaly promo servis (Hole Hearted zni skoro jak original 
ty draty od pieza jste priznavali schvalne?
ty draty od pieza jste priznavali schvalne?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Dráty od pieza jsou přiznaný schválně. Jsou dvě možnosti. Vést je pod rámeček snímače nebo vrtat díry do kobyly. Tohle řešení s vedením pod rámeček se mi osvědčilo, tak to mám stejně už na několika kytarách. Zatím je nikdo netrh
. Pokud by to, ale vadilo tomu pro koho to dělám byly by schovaný 
V galerii PHOTO FACTORY na mé stránce jsou detailní fotky jak jsou dráty vedené, i kabelová změť v elektrické skříni.
Ukázky jsou zatím jen elektromagnetické snímače a piezo. Když jsem testoval MIDI neměl jsem sebou levorukého kolegu a nebyl jsem schopný na opačnou stranu nahrát něco co by šlo publikovat.
Jsem domluvený s majitelem, že až na MIDI něco nahraje tak to pošle a já to doplním.
EDIT: Za ukázky včetně Hole Hearted vděčím Zdendovi Melínovi ( Origami, Spejbls Helprs )
V galerii PHOTO FACTORY na mé stránce jsou detailní fotky jak jsou dráty vedené, i kabelová změť v elektrické skříni.
Ukázky jsou zatím jen elektromagnetické snímače a piezo. Když jsem testoval MIDI neměl jsem sebou levorukého kolegu a nebyl jsem schopný na opačnou stranu nahrát něco co by šlo publikovat.
EDIT: Za ukázky včetně Hole Hearted vděčím Zdendovi Melínovi ( Origami, Spejbls Helprs )
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Začali jsme výrobu nového mazlíka. Kytara se semi hollow tělem jak se dneska říká "hybridní" - orientovaná především na čistý zvuk. http://www.fanatic-guitars.eu/foto-z-vyroby/ tohohle modelu se týkají čtyři nejnovější fotky. Tělo bude z černé americké třešně, kombinované s topem z sanker redwood burl - česky kořenice ze sekvoje. Ta zatím na fotkách není vidět protože se zrovna lepí k topu ve svěrkách. Snímání - krkový single Bare Knuckle Slow Hand a piezo Graphtech v kobyle s acoustiphonic předzesilovačem. Vedeno na dva JACKy jako samostatné okruhy. Fotky jsou pracovní, takže omluvte tvůrčí nepořádek v pozadí.
Hmatník palisandr, krk javor nebo zebrano. Zvukově jsou podobné ( zebrano má víc harmonických ) takže k tomu piezu je zatím mírný favorit, ale ještě nejsem úplně rozhodnutý.
Hmatník palisandr, krk javor nebo zebrano. Zvukově jsou podobné ( zebrano má víc harmonických ) takže k tomu piezu je zatím mírný favorit, ale ještě nejsem úplně rozhodnutý.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ta těla jsou krásná, ale pořád se nějak nedokážu přenést přes ty rámečky a možná i tu hlavu. I když u ní je to rozporuplné, protože se mi na některých kouscích líbí a na jiných už ne
Každopádně, je fakt super mít někoho, kdo vyrábí zajímavé kytary i v ČR. Hlavně když se teď tak rozjel ten customshop boom sedmistrun a dalších kousků. Netvrdím, že naši jiní kytaráři jsou špatní, ale jsou moc konvenční.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote