Jaké mám vybrat klávesy na skládání?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
tai

Jaké mám vybrat klávesy na skládání?

Příspěvek od tai »

Prosím o radu - na klavíru mě vždycky bavilo skládání různých vlastních skladeb a taky není problém přehrát cokoli, co slyším, ráda bych na to navázala pořízením kláves, kde bych si mohla komponovat skladby tak, abych do melodie mohla zařadit další různé nástroje a zvuky-samozřejmě čím více zvuků tím lépe, aby to mělo hodně věrný zvuk klavíru a větší klaviaturu. Taky by možný bylo dobrý, vzhledem k tomu, že jsem se nikdy nenaučila noty, aby bylo možné si skladby ukládat - (případně projit s pc -mám apple).Počítám samozřejmě s tím, že to není levná záležitost.Procházela jsem si nabídky hudebních obchodů, ale jde mi z toho hlava kolem a dost dobře neumím rozlišit, zda je pro mě dobrý
koupit si keyboard, workstation nebo syntetizér. Zaujaly mě značky Yamaha a Korg, ale... prostě potřebuju radu někoho, kdo tomu rozumí :o) A ještě, ale to je tak trochu vedlejší, pokud to někdo ví, co používá ke skládání skladatel Vangelis? Díky moc
Rozpočet: maximálně do 50 tisíc Kč
Naposledy upravil(a) tai dne 19.11.2011 12:27, celkem upraveno 1 x.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké mám vybrat klávesy na skládání?

Příspěvek od Scorpi.03 »

Ještě by jsi mohla zmínit rozpočet.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké mám vybrat klávesy na skládání?

Příspěvek od pavlii »

Mno - pokud ti bude stačit práce v klávesách, tak je třeba workstation, čili například Yamaha MOTIF XS. Pokud budeš jednitlivé nástroje dávat do kupy v počítači a z kláves je budeš tedy jen postupně donahrávat, není třeba dávat větší peníze za workstation, ale zaměřit se čistě na syntezátor (Kurzweill, NORD).

To bylo jen pár tipů, určitě tu kluci dopíšou další možnosti. Jinak osobně si pod pojmem "větší klaviatura" představuje 7 nebo 8 oktáv, ale 7 bývá myslím maximálně polovyvážený typ, kdežto klavírní typ (vyvážená - opravdu "těžší" manuály) je až u 8 oktáv.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“