pomoc s odposlechem sóla

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Mejla

pomoc s odposlechem sóla

Příspěvek od Mejla »

zdravim, potřeboval bych pomoct od někoho šikovnýho, nejlépe napsat do tabů sólo z písničky Mandrage-šrouby a matice...odposlouchávám to několikátej den a neni to šálek mé kávy...nemůžu to pořád nasadit, dík za případnou pomoc
Naposledy upravil(a) Mejla dne 19.11.2011 15:44, celkem upraveno 1 x.
J.J.
Rádce

Re: pomoc s odposlechem sóla

Příspěvek od J.J. »

Neznám a nic s tímto názvem jsem na netu nenašel
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Nemají to náhodou být Šrouby a matice?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Mejla

Příspěvek od Mejla »

filo01 píše:Nemají to náhodou být Šrouby a matice?
jojo, už jsem to opravil :) jsem z toho tak hotovej, že jsem to ani nenapsal správně :D
timy1123

Příspěvek od timy1123 »

A k čemu je dobrý učit se tu vyhrávku ...??
Jestli to chceš hrát s kapelou někde po zábavách či na jinejch akcích..myslím že nejlepší bude si jednak solo prodloužit aspoň o dvakrát a druhak se tam vyblbnout podle svý fantazie ..a bude to tisíckrát lepší...
a i tebe to bude víc bavit...
to nejsou floydi bo zepellíni kde se na těch solech staví a všichni je maj naposlouchaný.......

Bejt tebou vůbec bych to neřešil.....naučte se celej song tak aby bylo poznat co že to je a od koho
a když tam pak vypálíš svoje solo tak to bude jedině +
a nebo to udělejte celý po svým ať je z toho apoň nějaká sranda .....třeba to hoďte do reggae :D :D

teda pokud se bavíme o týhle verzi http://www.youtube.com/watch?v=Q6KMxleypmY

IMHO :idea: ta vyhrávka mi ke konci zní tak nějak dost nepřirozeně...skoro jak kdyby šáh vedle...
Mejla

Příspěvek od Mejla »

timy1123 píše:A k čemu je dobrý učit se tu vyhrávku ...??
Jestli to chceš hrát s kapelou někde po zábavách či na jinejch akcích..myslím že nejlepší bude si jednak solo prodloužit aspoň o dvakrát a druhak se tam vyblbnout podle svý fantazie ..a bude to tisíckrát lepší...
to nejsou floydi bo zepellíni kde se na těch solech staví a všichni je maj naposlouchaný.......

Bejt tebou vůbec bych to neřešil.....naučte se celej song tak aby bylo poznat co že to je a od koho
a nebo to udělejte celý po svým ať je z toho apoň nějaká sranda .....třeba to hoďte do reggae :D :D

IMHO :idea: ta vyhrávka mi ke konci zní tak nějak dost nepřirozeně...skoro jak kdyby šáh vedle...
to je sice pěkný, kdybych to měl hrát já, tak to vůbec nehraju... :D já to mam pro kamaráda... a on to chce jako v orig. ... mě se to vůbec nelíbí...
John M. William

Příspěvek od John M. William »

MejlaSN píše:
timy1123 píše:A k čemu je dobrý učit se tu vyhrávku ...??

to je sice pěkný, kdybych to měl hrát já, tak to vůbec nehraju... :D já to mam pro kamaráda... a on to chce jako v orig. ... mě se to vůbec nelíbí...
Však to tak těžké není.. Ať stráví odpoledne odposloucháváním a ne otravováním svých kámošů ne..? :roll:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

já to tu nechci řešit...má toho teď moc a tak jsem se mu nabídl, že pomůžu, potřebuje to na jedno vystoupení...tak prosim Vás, kdyby někdo pomohl, byl bych mu vděčný :)
Mejla

Příspěvek od Mejla »

pomůže mi s tim teda někdo? :D budu rád
Loyd

Příspěvek od Loyd »

Zdarec, omlouvam se, ze otravuju, ale potreboval bych radu ohledne zacatecni vyhravky v tomhle songu. Na kytaru hraju kratce a potreboval bych radu, jak mam postupovat napr pri tomto. Jak vedet, ktery ton na hmatniku zmacknout a tak...jak si to odvodit podle tech akordu ty tony. Nejspise podle akordu v refrenu ne? Dik moc za odpoved. http://www.youtube.com/watch?v=vcXwbFskfys
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

na struně A tóny D, Cis a pak akordy B, G, D, Fis a pak B, G, Fis
Loyd

Příspěvek od Loyd »

Diky... a jak se pri takovym tvoreni nejaky takovyhle vyhravky, ktera defakto kopiruje refren postupuje? Chapu, ze musim vedet v jaky je skladba tonine, ale jak pak zjistim jaky tony zmacknout napr pri tom zacatky ty pisne. Dik
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

No tak buď tak, že vezmeš kytaru a vymýšlíš co se ti tam hodí nejvíc (musíš sluchem rozpoznat harmonii a dysharmonii, ne každý to umí) a nebo zjistíš v jaký je skladba tónině a potom se pohybuješ mezi danýma tónama té které stupnice. Ale můj wild guess bude, že nějácí Punk Floyd si asi těžko kvůli těm dvěma tónům na začátku zjišťovali, že je ta skladba v Dčku a podle toho pak zkoumali co dál.
Loyd

Příspěvek od Loyd »

cilize napriklad dejme tomu, ze pisen zacina akordem H dur. Prvni akord vetsinou urcuje v jake je ten song totine...takze totina H DUR a stupnice H duru obsahuje tony h c# d# e f# g# a#. Takze z tehle tonu bych mel vybirat jaky se do dany songy nejvic hodi asi ze?
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

no, asi takhle.. zkus si pro začátek pročíst tohle -> hrani-na-kytaru-tabulatury/neco-o-hudeb ... tml#p98911
+ třeba ještě tohle http://dusan.pc-slany.cz/hudba/tonina.htm

Když určíš tóninu skladby, tak podle ní si pak vybereš stupnici která se ti líbí (nemusí to být jen klasická dur nebo mol) a ty tóny z příslušný stupnice pak hraješ.
Loyd

Příspěvek od Loyd »

Celkem me nedela problemy danou vec zahrat, kdyz k ni mam akordy nebo taby, ale prave bych rad vedel, jak vlastne stvorit song, bez toho, aniz by to byl jen shluk nejakejch nepasujicich tonu atd. Kouknu na to. Dik moc.
John M. William

Loyd píše:Celkem me nedela problemy danou vec zahrat, kdyz k ni mam akordy nebo taby
:lol:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Loyd

Příspěvek od Loyd »

Mam dotaz, možná je stupidní, ale s kytarou zacinam a rad bych byl v obraze. Pisnicka Andele od Wanastovek ma akordy Hdur, Cis dur, Edur a pak v refrenu je D dur, A dur, G dur. Pisnicka zacina vlastne akordem H dur, tak mam za to, ze je i v tonine H dur...ten zacatek je v poho, to jsou tony ty stupnice, ale pak ten refren do ty stupnice nejak nepasuje...mohl by mi to nekdo vysvetlit prosim? Dik moc.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Podle toho, co píšeš (písničku neznám), je refrén v D dur, takže použij tóny ze stupnice D dur. Není dogma, že celá píseň musí být v jedné tónině.
John M. William

Loyd píše:Mam dotaz, možná je stupidní, ale s kytarou zacinam a rad bych byl v obraze. Pisnicka Andele od Wanastovek ma akordy Hdur, Cis dur, Edur a pak v refrenu je D dur, A dur, G dur. Pisnicka zacina vlastne akordem H dur, tak mam za to, ze je i v tonine H dur...ten zacatek je v poho, to jsou tony ty stupnice, ale pak ten refren do ty stupnice nejak nepasuje...mohl by mi to nekdo vysvetlit prosim? Dik moc.
Myslim, že je tam Hdur, F#dur a Edur. Pak do toho můžeš Hdur hrát.. Ddur, Adur a Gdur - do toho hraješ D dur. Není nikde napsáno, že celá písnička je v jedné tónině.. :wink: Jestli chceš, tak ti to vysvětlím po SZ.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“