Propojení yamaha MO 6 s PC

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
j.hawking

Propojení yamaha MO 6 s PC

Příspěvek od j.hawking »

Prosím Vás o radu s připojením synťáku MO6 k počítači.Nedávno jsem si zakoupil USB kabel abych mohl pracovat se zvuky ve Studio manageru.Bohužel po připojení kabelu s počítačem se mi sice zvuky nahrály do již zmíněného programu,ale to je vše...Program s klávesama jinak nefunguje..A další problém jsem zjistil po připojení k programu Cubase.Zde nemám při nahrávání žádnej zvukovej signál.Jak kdyby ten program o klávesách nevěděl.Takže zřejmě někde dělám asi chybu.Taky nevím zda za toto může PC - rychlost je v pohodě,ramka taky,ale problém možná bude se zvukovkou je zde integrovaná-Zkrátka kancelářský comp...Předem všem díky za odpověď :)
Paris
Rádce

Re: Propojení yamaha MO 6 s PC

Příspěvek od Paris »

"zadnej zvukovej signal" nemas asi naprosto spravne. USB pripojeni pro prenos zvuku zrejme neslouzi, bude slouzit jen k prenosu midi (tam a zpet) a pripadnemu ovladani. takze v te Cubasi muzes nahravat midi stopu (a poustet ji do nastroje zpet), ale zvuk pujde jen z nastroje.
j.hawking

Příspěvek od j.hawking »

Paris píše:"zadnej zvukovej signal" nemas asi naprosto spravne. USB pripojeni pro prenos zvuku zrejme neslouzi, bude slouzit jen k prenosu midi (tam a zpet) a pripadnemu ovladani. takze v te Cubasi muzes nahravat midi stopu (a poustet ji do nastroje zpet), ale zvuk pujde jen z nastroje.

Asi jsem to blbě formuloval myslel jsem abych mohl zkrátka přes Cubase nahravát zvukovou stopu,ale tam nemám absolutně žádnou reakci.Přitom jsem si stáhnul nové ovladače,ale systém jako by to nemohl přesně sychronizovat nebo co....
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Děláš v tom bordel. Aspoň se vyjadřuj správně, jedině Rolandy umí nahrávat zvukovou stopu přes USB. Tvůj případ je midi stopa
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
j.hawking

Příspěvek od j.hawking »

Ok tak když budu brát midi stopu tak kde může být chyba když po připojení USB kabelu k compu nemám žádnou reakci.Jediný co chci je aby po připojení Kláves k PC jsem mohl nahrávat přes počítač pomocí Cubasu a to mi zkrátka nejde...Podle návodu možná bude chyba,že mi v Cubasu nevyskočí možnost nastavení Yamaha USB IN 0-4 a Yamaha USB OUT 0-4 co by mi mělo naběhnout po vytvoření MAckie Control v Cubasu a toto tam prostě nemám :(
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

k nahravani midi stopy neni (pravdepodobne) potreba nic vytvaret. jen nastavit prislusny midi port na vstup - ten staci zaskrtnou v device setup jako viditelny (jo ... a nema ta Yamaha (nebo jeji ovladace) nejaky prepinani?). to o cem mluvis (mackie control) se tyka ovladani - MO by fungoval jako kontroler ke Cubasi. (a nekdo tu nedavno mluvil o tom, ze Cubase umi bud jedno nebo druhy (kontroler nebo midi), ale ja o tom buhuzel nevim skoro nic... ... mozna by pomohl druhy midi prevodnik, kdyby melo jit oboje najednou a neslo...)

a reakci z midi nemas ani v transport panelu? nic se tam nehybe, kdyz zmacnes nejakou klavesu?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně, jak se vyjadřují klucí, děláš v tom bordel (nejen sobě, ale i nám - kdo se pak má vyznat v tom, o co ti vlastně jde?) :!:

Takže k MIDI: Yamaha má svůj celkem univerzální MIDI Driver, ten po nainstalování vytvoří "X" USB/MIDI portů (zmínil jsi), ze kterých se dá pak vybírat v příslušných programech. Další věc - proč do toho taháš Mackie Control? Ten je pro zcela jiné účely.

Pokud program tyto porty nenabízí, je třeba zkontrolovat, zdali v něm nejsou zakázané, případně není-li Yamaha ovladač nějak špatně nainstalován. Indikace přítomnosti MIDI dat na IN/OUT portech je v Transport panelu Cubase (případně se dá spojení po MIDI více diagnostikovat pomocí nějaké utility, třeba MIDI-OX). Data se pak nahrávají do jedné či více MIDI stop.

K Audiu: chceš-li nahrávat audio, není vůbec třeba propojovat klávesy s počítačem USB kabelem, ale musíš použít dva audio kabely (L a R kanál). V daném případě pak do věci "kecá" pouze ovladač zvukové karty, čili je třeba mít v Cubase správně vytvořené Input a Outúut sběrnice (BUS) - "F4" (VST Connections). Data se pak nahrávají do jedné audio stopy.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“