Který FURCH pro fingerstyle
Pravidla fóra
-
farrao
- Kontaktovat uživatele:
Který FURCH pro fingerstyle
Zdravím přátelé, chystám se ke koupi kytárky od Furcha, mám od něj některé modely a ty kytary jsou prostě boží. Jen nemám v současné době o této značce přehled a jen tak orientačně jsem si řekl, že se v Brně podívám na řadu 20 (Millenium) a řadu 40 (Durango). Durango je podle mě spíše na venek, do hospody atd. Ale já chci kytaru na sólové hraní, fingerstyle (hru prsty), atp. V Brně se budu rozhodovat, která mi vyhovuje, ale teď bych se vás rád zeptal, jaké máte s těmito 2mi kytárkami zkušenosti, jaký je mezi nimi zásadní rozdíl/y a jaký typ kytary (případně i tvar těla) by mohl vyhovovat mým požadavkům. Klidně mi sem postněte i něco jiného od Furcha, než tyhle 2, ale nad 25 tisíc za kytaru samotnou nejdu. Předem díky 
Moje výbavička
:: Elektrická kytara Ibanez RG370DX BK :: Akustická kytara Furch D-61 :: Kombo Laney LX20R :: Pouzdro na el. kytaru Ibanez M5C :: Kabel PLANET WAVES JACK-JACK 4,5m :: Ladička Ibanez MU40 ::
PRODÁVÁM téměř novou, málo hranou akustiku BLOND DJO-600T-N s vestavěnou ladičkou, ozvěte se
:: Elektrická kytara Ibanez RG370DX BK :: Akustická kytara Furch D-61 :: Kombo Laney LX20R :: Pouzdro na el. kytaru Ibanez M5C :: Kabel PLANET WAVES JACK-JACK 4,5m :: Ladička Ibanez MU40 ::
PRODÁVÁM téměř novou, málo hranou akustiku BLOND DJO-600T-N s vestavěnou ladičkou, ozvěte se
- ...EDGE...
Re: Který FURCH pro fingerstyle
akusticke-kytary/furch-vase-poznatky-a- ... ilit=furch
Je tu tema jen o Furchach, tam se urcite neco dozvis, za sebe bych doporucil vyzkouset mensi kytaru nez dreadnought, osobne si myslim, ze se na fingerstyle hodi vic. Nevim jak jim Furch rika, tusim OM, coz je telo podobne velikosti spanelky s plnou menzurou. A pokud mas 25.000, tak asi radeji celomasiv, tam uz bych Durango neresil.
Je tu tema jen o Furchach, tam se urcite neco dozvis, za sebe bych doporucil vyzkouset mensi kytaru nez dreadnought, osobne si myslim, ze se na fingerstyle hodi vic. Nevim jak jim Furch rika, tusim OM, coz je telo podobne velikosti spanelky s plnou menzurou. A pokud mas 25.000, tak asi radeji celomasiv, tam uz bych Durango neresil.
-
farrao
- Kontaktovat uživatele:
Jistě, že o tom tématu vím, ale nechce se mi listovat 30-ti stránkama příspěvků
Jinak, nemám vyhraněný styl hry (fingerstyle), bluegrass nebo třeba blues si zahraju často taky rád... Příští týden jedu zkoušet tu D20 z řady Millenium, na pár videích měla nádherný zvuk, ten klučina tam měl Elixíry PB Medium, které mi právě přišly, tak pak napíšu
Jinak, klidně dál pište svoje poznatky ohledně těchto dvou kytar a která Furchka se podle vás (vašich zkušeností) hodí pro fingerstyle. 
Moje výbavička
To, že jsi byl odkázán na již existující téma, není samoúčelné... A že Tě nebaví si ho procházet, není důvod, abys zakládal nové...farrao píše:Jistě, že o tom tématu vím, ale nechce se mi listovat 30-ti stránkama příspěvků![]()
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
-
farrao
- Kontaktovat uživatele:
Za 1. Téma jsem si samozřejmě před založením tohoto topicu procházel a moje lenost číst každý odstavec nebyla důvodem pro založení tohoto tématu - v tom 14-ti stránkovém topicu jsem se nedočetl o těchto dvou konkrétních kytarách a zkušenostech s nimi ve fingerstylu nic, to je důvod, proč bylo založeno toto téma.
2. + se chci zeptat - jaké máte zkušenosti se strunami Elixir .013 (medium) na celomasivních Furch kytarách? Nemohou tyto struny poškodit top (cedrový) kytary a znehodnotit ji tak?
PS: Kdyby měl někdo zájem, prodávám Furch D-61 ve velmi dobrém stavu, stačí napsat PM, mail nebo koment, to jen tak na okraj
2. + se chci zeptat - jaké máte zkušenosti se strunami Elixir .013 (medium) na celomasivních Furch kytarách? Nemohou tyto struny poškodit top (cedrový) kytary a znehodnotit ji tak?
PS: Kdyby měl někdo zájem, prodávám Furch D-61 ve velmi dobrém stavu, stačí napsat PM, mail nebo koment, to jen tak na okraj
Moje výbavička
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Struny už se tu řešily mnohokrát - ne, třináctky určitě nijak nepoškodí kytaru.
-
farrao
- Kontaktovat uživatele:
Nějak jsem to tady nepostřehl
Každopádně díky
Mimochodem, velice se mi zalíbila FURCH 23-CR, na kterou hraje např. fingerstyle kytarista Antoine Dufour. Jaký na ni máte názor? A ještě taková otázečka... 13-ky se hodí spíše k hraní s podladěnou kejtrou (např. http://www.youtube.com/watch?v=YQlyHbu0 ... re=related ) a proto jsem se chtěl zeptat, jestli se dají stejně dobře využít i při normální hře (koktrétně Elixir Ph-Br) resp. jestli nejsou příliš tvrdé atp. Zrovna tenhle kousek hraju a Elixir Ph-Br Med. (13) struny by na tenhle styl hry měly být asi nejlepší, ale když tam hodím standard tuning, abych si s tím zahrál i nějaký to country atp. Předem díky 
Moje výbavička
- ...EDGE...
Neni problem, sice budou tvrdsi, ale to by kytare problem delat nemelo, maximalne tvym rukam.
Zkus začít 12kami, 13ky jsou fajn ale pokud hraješ často tak budou prsty trpět, nějaké vytáhnutí tónu prakticky nemožné. Můj spoluhráč nedávno natáhl na Gibson blues kinga 13ky, zvuk super ale po dvou koncertech se vrátil k 12kám z výše uvedených důvodů.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
myslim, ze vsetky Furchy (okrem dreadnoughtou) su vhodne na fingerstyle. je na tebe ci chces s cedrovou doskou alebo smrekovou. na tento styl maju Furchy optimalnu sirku hmatnika - 45mm pokial viem.
k tym strunam - 13-ky su velmi hrube, ja hram prakticky vyhradne fingerstyle a prisiel som na to, ze 12-ky su idealne, nakolko kazdy kto hra fingerstyle zacne casom zrejme experimentovat s preladovanim hore alebo dolu a 13 su na to prilis silne... ja vsak hram vacsinou 11-ky, vyhovuju mi viac
k tym strunam - 13-ky su velmi hrube, ja hram prakticky vyhradne fingerstyle a prisiel som na to, ze 12-ky su idealne, nakolko kazdy kto hra fingerstyle zacne casom zrejme experimentovat s preladovanim hore alebo dolu a 13 su na to prilis silne... ja vsak hram vacsinou 11-ky, vyhovuju mi viac
-
farrao
- Kontaktovat uživatele:
Tak musím říct, že když jsem na Furch D61 vyměnil staré kovové oprýskané struny za ty nové Elixíry Ph-Br 13, tak ten zvuk je uplně jiný, doopravdy výborný. Přecejen jsou trošku tvrdší, ale to je spíš věc zkušenosti (zvyku) a není to zas až tak, že by mě to ve hraní omezovalo. Uvidíme, zkusím, ještě ty 12ky 
Moje výbavička