Shamisen

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Durin

Shamisen

Příspěvek od Durin »

Zdravím,
má někdo zkušenosti s tímto klasickým japonským strunným nástrojem? Je vůbec k dostání v ČR?
Obrázek
Teorge

Re: Shamisen

Příspěvek od Teorge »

Hoj, v ČR jsme ho nenašel. Kdysi jsem uvažoval o koupi z Ebay. Ale levně se tam dají koupit jedině poškozené (s prasklou "kůži"). Tak jsem spíš uvažoval, že v budoucnu koupím z E-bay spíše Kankara Sanshin. Je to levnější verze s plechovým tělem. Začali ji vyrábět na Okinavě z plechovek od jídla, když po druhé světové válce nebyl na Okinavě dostatek dřeva.

Ale i to má pro mě ještě čas. Nemám tak vytrénovaný sluch abych si troufl hrát na nějaký bezpražec :-)

BTW: jestli si milovník zvířat tak 100% samishen nehledej, potahoval se velmi často kůži z kočky.
Durin

Příspěvek od Durin »

Na ty plechové jsem taky koukal. Otázkou je, jaký z toho poleze zvuk, aby nebyl moc plechový :D
Kočky mi problém nedělají :)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Njn ale na vyzkoušení vy to stačit mělo. A o dražším bych uvažovala, až bych věděl jestli na to fakt budu hrát :-)

BTW nebo zkusit ukecat někoho z HomeMade kutilů, jestli ti to nevyrobí. Prý to není složité.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kočky mám čtyři, ale nedám :wink: Možná by ale mohl posloužit králík.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ještě se to jinak potahovalo hadí kůži. Nějaká krajta by nebyla? :-)
Durin

Příspěvek od Durin »

Asi bude nejlepší zkusit levnej plechovej a pak si kdyžtak třeba nechat vyrobit, nebo přímo koupit ten originální.
Kdybys teda uvažoval o tom plechovym, tak řekni. Rozdělili bychom se o poštovné, když už je to ze států.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Shamisen se už řešil zde:
post335152.html#p335152
Pro jap-native-speakers and readers:
http://www.immortalgeisha.com/ig_bb/vie ... 20&t=13989
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“