Nový nebo bazarový Gibson Les Paul

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Patyzone

Nový nebo bazarový Gibson Les Paul

Příspěvek od Patyzone »

Pánové,

potřebuju a chci znát Váš názor, proto Vás o něj tímto prosím:) Už jsem se rozhodl, že jako další nástroj si chci pořídit originální klasiku Gibson Les Paul (nejlépe Classic, Tradicional nebo Standard), ale pořád se nemůžu vnitřně rozhodnout, jestli mám spíš hledat na bazaru nebo jít do šopu a vybírat tam. Mohli byste mi prosím poradit či sdělit Váš názor a taky mi prosím sdělte, v čem byste viděli háčky daného výběru a na co si mám dávat pozor:)?

Díky moc:)

Pozn.: Opravdu bych si chtěl vybrat kytaru na celý život:) (Neříkám, že budu mít jedinou..., staré neprodám, ale chtěl bych, aby tahle se mnou žila:)
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový nebo bazarový Gibson Les Paul

Příspěvek od Farrell »

Podle me je nejlepsi nejdriv projet bazar, uz kvuli tomu ze na peknyho, klasickyho (a dobre hrajiciho) LP neni problem narazit za takovejch cca 35 tisic (samozrejme vzdycky zajet a vyzkouset), potom se teprv obratit na kamenny obchody... Jediny riziko je ze by ti nekdo nabizel nejakej fejk, ale ty neni zas tak slozity poznat :)

A i kdybys nahodou chtel ve vysledku neco na bazarovym menit, tak prave diky cene pro to budes mit prostor v ramci penez, ktery bys jinak vydal na novou kytaru....
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Například nový Classic se dnes vidí málo kdy. Spíš vzácně. Nebo spíš vůbec :?: :)
duvid

Příspěvek od duvid »

Zrovna dneska někdo prodává LP Studio za 18 t. na bazaru http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =15&order= 8)
Epiphone SG faded G400 brown
Blackheart BH15 112
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

duvid píše:Zrovna dneska někdo prodává LP Studio za 18 t. na bazaru http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =15&order= 8)
No a ...?
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

to duvid - Patyzone psal že chce řadu Classic, Standard nebo Traditional, takže o studio asi zájem nemá :-)

to Patyzone - bazaru bych se nebránil ale pří výběru kytary opravdu opatrně - btw příklad já si nedávno vybíral Epi LP Custom a vyzkoušel sem 2 bazarovky - prodejci stahovali cenu jak mohli ale stejně sem si musel vybrat novou ze 3 kusů ptž na těch bazarovejch se mi u obou něco nezdálo. Je občas hezký si stejný modely postavit vedle sebe a sledovat rozdíly. A pokud chceš kytaru na celej život tak předpokládam, že ti bude celkem šumák jestli dáš pár tisíc navíc za novou ale pořádně vybranou - plus s bonusem a tím je i záruka :-) (nikdy nevíš kdy se bude hodit)
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
grock

Příspěvek od grock »

Kupovat bazarový Gibson a nebo Epi bych úplně nesrovnával.Já u skutečné špičkové značky JEDNOZNAČNĚ preferuji starší kousky,u napodobenin je to obráceně,tam se učí a zlepšují 8)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

grock píše:Kupovat bazarový Gibson a nebo Epi bych úplně nesrovnával.Já u skutečné špičkové značky JEDNOZNAČNĚ preferuji starší kousky,u napodobenin je to obráceně,tam se učí a zlepšují 8)
právě proto... byl jsem teď omrknout pár nových kytar, ale všechny by potřebovaly seřídit a taky su asi lama, ale já to za půl hodiny v obchodě až tak nepoznám... na přátelství s kytarou potřebuju trošičku delší čas a nejlépe prubnout doma na svých aparátech, ve zkušebně a kdyby se moc povedlo, tak na koncíku... bohužel su teď bez kapely, tak uvidíme... na koupi nespěchám, protože jak jsem říkal (možná su naivní), ale chtěl bych si teď koupit jednu kytaru, na kterou, když se toho dožiju, budu hrdý třeba i za 40 let, když ju budu předávat nebo aspoň ukazovat vnukům... :)
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Na bazaru teď někdo nedávno dal moc pěkný Standard z roku 96 v barvě honeyburst za necelých 34, kdybych chtěl LP, tak bych ho určitě zkusil, je to i dobrá cena.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zalezi na financich, vkusu a stesti. Treba nedavno jsem mel v ruce novy (2011) classic goldtop ktery me uplne posadil na zadek :) takze s nazory "jedine starsi" moc nesouhlasim, i kdyz globalne vzato ty starsi gibsony vetsinou hraly lip - neni to ale pravidlo, zas mely casto jiny mouchy. obecne me kusovost u gibsonu prekvapuje, driv jsem myslel ze jsou na tom v tomhle ohledu lepe nez fendery a ono to tak neni.

jde o to co vlastne chces, jestli ti treba sedne komorovany telo nebo normalni masiv (do 40k spis teda swiss cheese, ale to uz je detail :)), snimace, profil krku...

ja bych se nevyhybal ani novy kytare kdybych na to mel. na blbej kus muzes narazit vzdycky, nicmene starsi kytara znamena opravdu znatelnou usporu na penezich.
panedge

Příspěvek od panedge »

Já jsem sehnal na bazaru,ale se strašným štěstím,chtěl jsem jedině GoldTop a náhodou se objevil v inzerátech 2 roky straej a ještě k tomu Traditional a hrál a hraje jako prase,takže klika.Jinak bych šel pro něj do obchodu-když je to na celej život,nebudu slevovat třeba z barvy nebo tak.Ale to je můj osobní pohled-já jsem ušetřil skoro 20 táců a to je docela dost,takže se absolutně nedivím,že někdo sleví z barvy nebo snímačů nebo tak
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Přidám taky svůj názor,
čím dál víc jsem přesvědčenej, že nakupovat v krámě nebudu.
Po tom co vidím nabídku obchodů, mizerii u devadesati procent sortimentu,
přehršel krámů, tak to vždycky radši otočím směrem na pivo.
Zatímco na bazarech se objevují daleko zajimavější věci.
Je to spíš reakce na navštěvy našich hudebních supermarketů.
Není to myšleno konkretně na Gibson, jak je nadepsáno.
Opět jsem to dnes otočil.
Napsáno bez vlivu mojovintagemojo,
Pe

Příspěvek od Pe »

gibson classic 1960 reissure made 1997, koupil sem na bazaru za 33t a je to sila.. muzu vrele doporucit, zvuk , feeling .. je to tam
tomvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomvi »

Ahojte všichni,
prosim o pomoc pri výběru kytary. Jsem vlastníkem ESP-LTD EC 1000, je to LP s aktivníma snímačema, hledám čistější clean a čitelnější zkreslený zvuk. Říkal jsem si, že asi je pravý čas na Gibsona, zkoušel jsem tyto modely, ale stejně nejsem nikterak přesvědčený, prosím o Vaše poznatky:
Gibson Les Paul Standard 2008 GT
Gibson Les Paul Traditional Plus
Gibson Slash Les Paul

Neberte v potaz otázku ceny, a nepište prosím že se vyplatí koupit bazarovku. Moje postřehy jsou asi takové: Standard má oproti těm třem suchý zvuk, nevím jestli je to těma vyfrézovanýma otvorama, ale jak čistý tak zkreslený zvuk je jakoby ošizený (oproti těm ostatním).
Traditional je už o dost lepší, má krásný sustain (lepší než Slashovka) ale zkreslený zvuk je hůře čitelnější, než na Slashovce.
Slashovka je paráda, ten piezo snímač je podle mě úplně zbytečný, už na klasický snímač to má krásný čistý zvonivý zvuk. Ale nejsem si úplně jist, že je o 100% lepší, než Traditionalka, i když je o 100% dražší.

Další "problém" je, že jsem z LTD zvyklý na hodně úzký krk, a ty Gibsny mají hodně tlustý (na webu píšou že vycházejí z 50-tých let a je skutečně tlustý).

Máte někdo zkušenosti s těmito, případně jinými kytarami? Je nějaký Gibson který ma tenší krk, a přitom splňuje moje náročné požadavky? Ach jo, já už fakt nevím :-(

Díky
Tomáš
http://bandzone.cz/spiderx
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Stačí to napsat jednou, nehledě na to, že duplicitní příspěvky jsou proti pravidlům fóra.
tomvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomvi »

woro90-1 píše:Stačí to napsat jednou, nehledě na to, že duplicitní příspěvky jsou proti pravidlům fóra.
To jsem nevedel, moje chyba, omlouvam se.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tomvi píše:Ahojte všichni,
prosim o pomoc pri výběru kytary. Jsem vlastníkem ESP-LTD EC 1000, je to LP s aktivníma snímačema, hledám čistější clean a čitelnější zkreslený zvuk. Říkal jsem si, že asi je pravý čas na Gibsona, zkoušel jsem tyto modely, ale stejně nejsem nikterak přesvědčený, prosím o Vaše poznatky:
Gibson Les Paul Standard 2008 GT
Gibson Les Paul Traditional Plus
Gibson Slash Les Paul

Neberte v potaz otázku ceny, a nepište prosím že se vyplatí koupit bazarovku. Moje postřehy jsou asi takové: Standard má oproti těm třem suchý zvuk, nevím jestli je to těma vyfrézovanýma otvorama, ale jak čistý tak zkreslený zvuk je jakoby ošizený (oproti těm ostatním).
Traditional je už o dost lepší, má krásný sustain (lepší než Slashovka) ale zkreslený zvuk je hůře čitelnější, než na Slashovce.
Slashovka je paráda, ten piezo snímač je podle mě úplně zbytečný, už na klasický snímač to má krásný čistý zvonivý zvuk. Ale nejsem si úplně jist, že je o 100% lepší, než Traditionalka, i když je o 100% dražší.

Další "problém" je, že jsem z LTD zvyklý na hodně úzký krk, a ty Gibsny mají hodně tlustý (na webu píšou že vycházejí z 50-tých let a je skutečně tlustý).

Máte někdo zkušenosti s těmito, případně jinými kytarami? Je nějaký Gibson který ma tenší krk, a přitom splňuje moje náročné požadavky? Ach jo, já už fakt nevím :-(

Díky
Tomáš
co nejaky LP custom? kamos ma ten "obycejny" z roku 2009 s 498+490 a 60s krkem (tj. ten tenci), jeden z nej lespaulu co jsem kdy drzel v ruce. akorat je pekelne drahy, obzvlast pokud trvas na cernem. kdyz jsme jej porovnavali s 2005 standardem tak ta konkretni kytara mela podobny charakter, ale jinak byla proste horsi (sustain, nevyvazene tony napric krkem). nebo proste zkouset dokud nenajdes ten svuj kousek, nicmene bych se zameril na 60s krky. Pokud pro tebe finance nejsou problem tak zde jsou ruzny CS modely na ktery jsem zatim nehral, ale obecne je lidi chvali (ja to teda beru vsechno trochu s rezervou, protoze mi to prijde porad dost kus od kusu).
Tonda

Příspěvek od Tonda »

tomvi píše:Ahojte všichni,
hledám čistější clean a čitelnější zkreslený zvuk...Gibsona

nepište prosím že se vyplatí koupit bazarovku.

Ale nejsem si úplně jist, že je o 100% lepší, než Traditionalka, i když je o 100% dražší.
když to vezmu pozpátku:
ad 3 - takhle se to nedá poměřovat, závislost cena / kvalita není lineární, aspoň od určitýho stupně ne, pak se za i relativně malý zlepšení platí nepoměrně víc a víc..

ad 2 - co je špatnýho na bazarovce ? zrovna podle tý teorie by měly mý 2 bazarovky gibsony (LP) být cca 3x horší než moje reissue - ale to nejsou, dokonce ten rozdíl je docela malej :? :lol: akorát že ne každá bazarovka bude taková, ale najdou se.
Ale nebudu ti to vymlouvat, pro někoho to má takovej štych že to prostě není ono..zvlášť u Gibsona :wink:

ad 1 - souhlasím s Kinxem, zkus Custom, ale "normální" Custom je (snad :D ) líp udělanej nevydlabanej (jen navrtanej) Standard s eben.hmatníkem - ale právě ten dělá lepší čitelnost zkreslenýho zvuku. I clean zvuky jsou konkrétnější, akordy se neslévají, tóny jsou ostřeji separovaný. Je to takovej chirurgickej skalpel, Standard je zvukově rozpitější, míň ostrej. Nejvíc basový struny.
Nejlepší Custom je - při podobný ceně - 68 reissue, nebo rovnou 57 (=Custom jak byl původně, bez javor.topou) ale ta má tlustej krk a stojí o dost víc.
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jo, me taky prijde ze ten ebenovej hmatnik ten zvuk trochu zostri a zkonkretni. jinak ten obyc custom je jen navrtanej (swiss cheese), dlabanej neni urcite. navic ten eben vypada fantasticky! a ta velka hlava a vsechno (paradoxne je to trochu nebezpecny, protoze se tim snaz daji zranit spoluhraci na podiu ;)) az budu bohaty rentier tak si ji poridim (ale asi ne cernou, protoze ty jsou drazsi a blbe se hledaj :D )
tomvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomvi »

Tonda píše: ad 1 - I clean zvuky jsou konkrétnější, akordy se neslévají, tóny jsou ostřeji separovaný. Je to takovej chirurgickej skalpel, Standard je zvukově rozpitější, míň ostrej. Nejvíc basový struny.
Nejlepší Custom je - při podobný ceně - 68 reissue, nebo rovnou 57 (=Custom jak byl původně, bez javor.topou) ale ta má tlustej krk a stojí o dost víc.
Cau chlapi, diky za postrehy, je to presne tak jak pisete, vsechno na basovych strunach je slite, zahuhlane, nekonkretni, myslel jsem i ze kdyz uz kupuju Gibsona, ze kazda kytara bude hrat skoro sama, a budu spise vybirat podle dotoh jak se mi drzi a jak se mi libi, a mozna ze kazdy snimac bude mit lehce jiny ton, ale ne, ze se mi vylozene nebude libit. Nechci se rouhat, ale to moje LTD ma v nekterych pripadech zvuk lepsi :-)

Tou 57kou si myslel tyto kusy?
http://kytary.cz/gibson-1957-les-paul-c ... /HN120277/
nebo
http://www.thomann.de/cz/gibson_les_pau ... ssue_2.htm

Ty 68 reissue jsem nasel jen SG, ale nejak nechapu to oznaceni, protoze ten odkaz od Thomanna ma v sobe nazev reissue?
Oba maji ty uzke krky?

Diky
tomas
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“