Upgrade Valvekinga.
Pravidla fóra
Upgrade Valvekinga.
Čau slyšel jsem že u valvekinga jsou celkem o ničem kabely co jdou z "hlavy" k repru. Mám 112 a přemýšlím, že to vyměním. Má to cenu? A co upgrade lampy, nebo repro. pomůže? dík
framikoin: pozmenen nazev
framikoin: pozmenen nazev
Re: Valveking.
V rámci omezených možností to trošku pomůže ale zázraky nebudoudlabajíč píše:Čau slyšel jsem že u valvekinga jsou celkem o ničem kabely co jdou z "hlavy" k repru. Mám 112 a přemýšlím, že to vyměním. Má to cenu? A co upgrade lampy, nebo repro. pomůže? dík
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
upgrade repra v tomhle kombu by pomohl dost... zkus jestli máš možnost připojit kombo k nákému externímu boxu co má náký kvalitnější repro a rozdíl určitě uslyšíš..
Vintage AV2SGB Tele, Epiphone Strat, Jolana Alfa
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
- AlienW
- Kontaktovat uživatele:
lampy bych mozna taky vymenil do techhle levnych lamp se davaj cinsky shitovy lampy takze bych tam hodil neco lepsiho
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Re: Upgrade Valvekinga.
Taky přemýšlím, že nějakým způsobem posunu svého Valváče o level výš. Co byste mi doporučili za repro? Přemýšlím o http://kytary.cz/celestion-classic-vintage-30/HN082451/ ale často tu čtu že potichu jen prdí a hraje hezky až na vyšší volume nebo http://kytary.cz/celestion-classic-g12t-75/HN082452/ ani s jedním nemám zkušenost tyhle jsem vybral podle ukázek na YT. Chci zvuk ala Petrucci, Gilbert ale taky takovej vintage rock. Díky za rady
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
V30 udela z toho komba vyrazne lepsi aparat. Sam jsem to kdysi menil. Cistej kanal je pak k nepoznani, celkem slusne se zlepsi i zkreslenej.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
A když hraju především doma-nemůžu to tavit tak hraje v30 dobře?
V30 je dost citlivá takže bude dostatečně řvát i na menší hlasitost na zesíku, ale zároveň V30 podle mě svědčí, když se tomu trochu ohulí, není tak chemická a míň zrnitá ( aspoň můj postřeh ), takže si to nejde tak úplně naproti, ale i tak myslím, že to bude vpohodě.
A to repro je přidělaný zevnitř nebo pod tím výpletem? Ještě jsem to nevyzkoumal....
Temer zadnej reprak nehraje moc dobre uplne potichu, nicmene bych rekl, ze ta tebou navrhovana alternativa v podobe G12T 75 je v tomhle ohledu jeste horsi nez V30
Sice na malou hlasistost tak nebzuci, ale zas hraje jak pod dekou.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Mam takovej dotaz, kterej se asi úplně netýká valváče, ale přesto -
Zlepší se u komba, který je dělaný z dřevotřísky a má noname (sh*t) repráky zvuk jestliže:
a) vytáhnu zesík z komba a udělám si z překližky kvalitní šasi původního komba a potom zesík dám do svého ubastleného "obalu"?
b) vyměním reproduktory?
edit: je mi jasný, že změna repra pomůže. Zajímá mě spíše áčko.
Zlepší se u komba, který je dělaný z dřevotřísky a má noname (sh*t) repráky zvuk jestliže:
a) vytáhnu zesík z komba a udělám si z překližky kvalitní šasi původního komba a potom zesík dám do svého ubastleného "obalu"?
b) vyměním reproduktory?
edit: je mi jasný, že změna repra pomůže. Zajímá mě spíše áčko.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ja si myslim ze je uplne jedno vcem je zesilovac (z hlediska zvuku) spise zalezi an tom vcem jsou a jake jsou repraky v boxu
Myslel jsem, že bych do toho šasi dal zpět zesík + repra
Takže je ale jedno, v cem ty repra budou, ale zalezi spis na tom jaky budou, nebo se vyplatí "obal" komba udělat vlastní a kvalitnější?
Takže je ale jedno, v cem ty repra budou, ale zalezi spis na tom jaky budou, nebo se vyplatí "obal" komba udělat vlastní a kvalitnější?
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož jde o kombo, tak s největší pravděpodobností hraničící s jistotou, bude zesilovač ve stejné kisně jako reprák...
No a teď jde o to co je to za kombo. Výměna repráku za lepší samozřejmě pomůže na 100%. Kvalitní komponent (zesilovač) asi ale nebude v dřevotřískové škatuli a jde o to jestli si ten tvůj zesík lepší matroš vůbec zaslouží. Asi bych to nehroti, ale jestli ti není líto peněz a práce, horší to nebude (pokud to nedomrvíš)...
No a jestli se jedná o ten Kustom s 8inch reprem tak bych neřešil ani reprák ani kisnu, ale pořídil bych si druhý externí box.
No a teď jde o to co je to za kombo. Výměna repráku za lepší samozřejmě pomůže na 100%. Kvalitní komponent (zesilovač) asi ale nebude v dřevotřískové škatuli a jde o to jestli si ten tvůj zesík lepší matroš vůbec zaslouží. Asi bych to nehroti, ale jestli ti není líto peněz a práce, horší to nebude (pokud to nedomrvíš)...
No a jestli se jedná o ten Kustom s 8inch reprem tak bych neřešil ani reprák ani kisnu, ale pořídil bych si druhý externí box.
Možná by sis mohl dohledat parametry repra, co tam chceš dávat a poté na něj přizpůsobit litráž boxu. Pouhá výměna repra nemusí být úplně samospasitelná. Mmjuz tu o tom něco psal.
Člověk vymění repro a s myšlenkou, že to pak "s reprem X prostě musí hrát líp", radostně a bez kritického přístupu přijme výsledný zvuk aniž by bylo jen trochu pravda, že reprák X hraje skvěle v libovolné bedně. Celestion to tak na webu sice tvrdí, ale to by si výrobci, kteří jejich repry své boxy osazují, těžko mohli takhle konkurovat.
Když už se chceš dělat s novou bednou, tak to udělej pořádně.
Člověk vymění repro a s myšlenkou, že to pak "s reprem X prostě musí hrát líp", radostně a bez kritického přístupu přijme výsledný zvuk aniž by bylo jen trochu pravda, že reprák X hraje skvěle v libovolné bedně. Celestion to tak na webu sice tvrdí, ale to by si výrobci, kteří jejich repry své boxy osazují, těžko mohli takhle konkurovat.
Když už se chceš dělat s novou bednou, tak to udělej pořádně.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
pro upresneni, sasi = ta plechova bedna z ktere couhaj elektronky a trafa
co muzes udelat, pokud jsi zrucny, udelej zvlast bednu na sasi a zvlast bednu na repraky.
tady je priklad toho, jak nekdo udelal z peavey ultra 112 hlavu a bednu

tohle je jak to vypadalo pred tim:

co muzes udelat, pokud jsi zrucny, udelej zvlast bednu na sasi a zvlast bednu na repraky.
tady je priklad toho, jak nekdo udelal z peavey ultra 112 hlavu a bednu
tohle je jak to vypadalo pred tim:

Tak to jsem se blbě vyjádřil... Myslel jsem, že udělám z lepšího materiálu stejnou skříň, do které vrátím zesilovač a repráky. Ale udělat si box+hlavu je lákavá přeedstava...
rain: nejedná se o ten kustom, ale bugeru 333xl-212
rain: nejedná se o ten kustom, ale bugeru 333xl-212
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
pěkný no, koupit si kombo za 10t k němu nový repra a plánovat přestavbu na hlavu + box, myslíš, že to u tý bugery má smysl? 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Aha. Tak pokud ti teda vyhovuje zvuk otevřeného komba - tzn. nechceš z toho třeba dostat zvuk uzavřené 2x12 (nebo 4x12) bedny = "víc metal" tak jenom vyměň repráky dle chuti (stejně to vidím na V30...) a na kisnu se vykašli, nemá to smysl v tomto případě řešit. Soudím tedy že "vintage" zvuky z 333 neloudíš, a ani tak bych to neřešil novou skříní ale opět reprákama. Ledaže bych si chtěl vyhrát se vzhledem (netypický potah, kvalitní překližka bez potahu, masiv...)
No a furt připadá v úvahu alternativa s externím boxem.
No a furt připadá v úvahu alternativa s externím boxem.
- 60'Rock_N'_Roll
a taky si můžeš vyhrát s kombinací repráků! třeba v30 a greenback