Blackstar Amplification
Pravidla fóra
Re: Blackstar Amplification
Ahoj, měl bych takový dotaz. Uvažoval jsem o novém lampovém kombu a docela mě zaujal Blackstar HT-20. Hraju hlavně doma, protože kapelu zatím nemám. Nejsem si moc jistý, jestli ta 20 není nadoma až moc silná a nestačila by 5. Zase kdyby se podařilo dát dokupy kapelu, ta 5 by asi byla málo a mezi 20 a 40 je jen minimální cenový rozdíl. Dotaz tedy zní, nebylo by nejlepší koupit rovnou 40 i do budoucna, aby nebylo potřeba znovu investovat do aparatury? Říkám si ale, jestli by to bylo na doma vůbec použitelné, 40w je podle mě přece jen moc a když to stáhnu masterem, zvuk nebude mít takové grády. Jaký je váš názor? Ještě bych se rád zeptal ohledně té HT-5. Na kytarách.cz je trochu zmatek v popiscích. Všude je uváděno, že má desítku reprák, ale v rozsáhlejším popisu je 12. Jakou verzi tedy na kytarách vlastně mají? Díky za odpověď.
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
pokud na to mas, sle bych do 40W, ten aparat uz ma vice moznosti nez 5W, navic ma 12" reproduktor...ono to bude delat kraval tka jako tak, ale vte silnejsi verzi vidim lepsi budoucnost 
-
Teorge
Já bych šel do 40. 20W nebo 40W nebude velký hlasitostní rozdíl a HT-40 má více funkcí.
HT-5 už má taky dvanáctku. S desítkou už se nedělají.McKozias píše:pokud na to mas, sle bych do 40W, ten aparat uz ma vice moznosti nez 5W, navic ma 12" reproduktor...ono to bude delat kraval tka jako tak, ale vte silnejsi verzi vidim lepsi budoucnost
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
aha, videl jsem ji s desitkou..tak to sory...kazdpadne za me porad ta 40W..sam jsem hral doma s 50W i s 18W kombem a hlasitostni rozdil nebyl..jen vcharakteru zvuku, kazde znelo jinac a vnecem vice vynikalo, ale co jsem chtel napsat, s padesatkou na domaci hlasitost problem nebyla koule to melo poradBummer píše:HT-5 už má taky dvanáctku. S desítkou už se nedělají.McKozias píše:pokud na to mas, sle bych do 40W, ten aparat uz ma vice moznosti nez 5W, navic ma 12" reproduktor...ono to bude delat kraval tka jako tak, ale vte silnejsi verzi vidim lepsi budoucnost
Tak v tom mám jasno a půjdu do tý 40. Díky všem za rady.
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
mam ted pujceny na nejakou tobu kombicko HT1 - hraje prekvapive super na takove pidikombo, ale ma jednu vadu - cca po minute hrani z nej zacne lezt sileny brum. kytarou to urcite neni, imho je to kombem. kdyz sice vytahnu kabel tak je ticho ale kabel je jinak v poradku. brum reaguje na ISF a na prepinani overdrive, tak me moc nenapada co by v nem mohlo byt zle (kontakt ve vstupu? preamp lampa?). zaclo to delat jen co jsem ho vytahl z krabice, majitel na nem menil lampy za nejaky vic adidas, to je jediny co vim. jinak by melo byt vse ok, je cca pul roku stare.
Když vytáhneš kabel, tak se sepne stand-by.
Brum může být způsobený špatně párovanými lampami v konci - tj. tady nevyváženou dvojitou triodou. Jestli je to jako jiné Blackstary, tak je na to na desce trimr "balance" a dá se to seštelovat. Možná na to předchozí majitel sahal a rozhodil to.
EDIT: Dělá to i sluchátkový výstup?
Brum může být způsobený špatně párovanými lampami v konci - tj. tady nevyváženou dvojitou triodou. Jestli je to jako jiné Blackstary, tak je na to na desce trimr "balance" a dá se to seštelovat. Možná na to předchozí majitel sahal a rozhodil to.
EDIT: Dělá to i sluchátkový výstup?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
vyzkousim, musim se podivat do manualu jestli se ten trimr balance (neni to nahodou neco jako stelovani pracovniho bodu?) da seridit i za behu, nechce se mi s tim do servisu 
Nevím přesně jak to funguje, ale seřizuje se to normálně za běhu a pokud nemáš osciloskop, tak prostě poslechem. Ten trimr by měl být hned vedle trimru na bias.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mám přesně opačnou zkušenostKinx píše:mam ted pujceny na nejakou tobu kombicko HT1 - hraje prekvapive super na takove pidikombo
Ve srovnání s Laney CUB10 si HT1 vůbec neškrtla - čistý zvuk hrozně sterilní a nudný, druhý kanál mi přišel úplně k ničemu, bez barvy a o ničem. A to jsem v to HT docela věřil...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kopie HT-5? http://arteceffects.eu/#/cz/products/am ... Tube5H/64/
U kombo verze jsou i ukázky z line-outu a zní to fakt úplně stejně.
hm, ja zas mam presne opacnou zkusenost s tim laney - uzce prdici telefon, a to jsem v nej docela vkladal nadejeNero píše:Mám přesně opačnou zkušenostKinx píše:mam ted pujceny na nejakou tobu kombicko HT1 - hraje prekvapive super na takove pidikombo![]()
Ve srovnání s Laney CUB10 si HT1 vůbec neškrtla - čistý zvuk hrozně sterilní a nudný, druhý kanál mi přišel úplně k ničemu, bez barvy a o ničem. A to jsem v to HT docela věřil...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak to buď máme zcela odlišné uši, nebo oba výrobci značně trpí nakvalitativní kusovost
Ty dvě potvůrky jsem zkoušel hned za sebou a holt Laney jasně vedlo 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
hm, oboje je asi mozne
nezkousel jsem to vedle sebe, nicmene HT1 u me suverenne vede.
jinak co se tyce mych potizi s timto kombem - rozdelal jsem jej, vevnitr zadny trimr neni. obe lampy jsou dobre v paticich prikryte "drzaky" aby se nehybaly, vse vypada naprosto ok. zjistil jsem ze brum ovlivnuji ovladace overdrive select, tone a volume - gain s nim nic nedela. brumi to i do sluchatkoveho (emulated) vystupu. Dnes jsem hral asi pul hodiny potichu a bylo to v klidu, pak to ale znova zaclo - po "restartu" byl zas chvili klid. asi to nakonec svepomoci dokupy nedam a budu to muset predat nekomu odbornejsimu
znova se mi do toho komba lezt nechce.
jinak co se tyce mych potizi s timto kombem - rozdelal jsem jej, vevnitr zadny trimr neni. obe lampy jsou dobre v paticich prikryte "drzaky" aby se nehybaly, vse vypada naprosto ok. zjistil jsem ze brum ovlivnuji ovladace overdrive select, tone a volume - gain s nim nic nedela. brumi to i do sluchatkoveho (emulated) vystupu. Dnes jsem hral asi pul hodiny potichu a bylo to v klidu, pak to ale znova zaclo - po "restartu" byl zas chvili klid. asi to nakonec svepomoci dokupy nedam a budu to muset predat nekomu odbornejsimu
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Evidentně Ti to jde hned ze zdroje do koncáku. Možná šmejdský elyt bez kapacity, nebo nějaký studeňák na zem přímo ve zdroji a pod. Reklamuj.Kinx píše:hm, oboje je asi moznenezkousel jsem to vedle sebe, nicmene HT1 u me suverenne vede.
jinak co se tyce mych potizi s timto kombem - rozdelal jsem jej, vevnitr zadny trimr neni. obe lampy jsou dobre v paticich prikryte "drzaky" aby se nehybaly, vse vypada naprosto ok. zjistil jsem ze brum ovlivnuji ovladace overdrive select, tone a volume - gain s nim nic nedela. brumi to i do sluchatkoveho (emulated) vystupu. Dnes jsem hral asi pul hodiny potichu a bylo to v klidu, pak to ale znova zaclo - po "restartu" byl zas chvili klid. asi to nakonec svepomoci dokupy nedam a budu to muset predat nekomu odbornejsimuznova se mi do toho komba lezt nechce.
Dost pochybuji, že by triody v konci pracovaly v dvojčinném zapojení, jak píše Bummer. Nejspíš to bude kaskáda dvou stupňů s automatickým předpětí. Takže tam nikde žádný trimr nebude.
HT-5 to tak má, tak jsem si říkal, že by bylo neefektivní, kdyby si v Blackstaru lámali hlavu s něčím novým pro takřka stejnou věc v menším balení. Dvojčinně to pracuje určitě (http://www.blackstaramps.co.uk/products/ht-1/ht-1.html), ale páč se v tom nevyznám, tak mohu akorát takhle hádat.mmjuz píše:Dost pochybuji, že by triody v konci pracovaly v dvojčinném zapojení.
obavam se ze mas pravdummjuz píše:Evidentně Ti to jde hned ze zdroje do koncáku. Možná šmejdský elyt bez kapacity, nebo nějaký studeňák na zem přímo ve zdroji a pod. Reklamuj.Kinx píše:hm, oboje je asi moznenezkousel jsem to vedle sebe, nicmene HT1 u me suverenne vede.
jinak co se tyce mych potizi s timto kombem - rozdelal jsem jej, vevnitr zadny trimr neni. obe lampy jsou dobre v paticich prikryte "drzaky" aby se nehybaly, vse vypada naprosto ok. zjistil jsem ze brum ovlivnuji ovladace overdrive select, tone a volume - gain s nim nic nedela. brumi to i do sluchatkoveho (emulated) vystupu. Dnes jsem hral asi pul hodiny potichu a bylo to v klidu, pak to ale znova zaclo - po "restartu" byl zas chvili klid. asi to nakonec svepomoci dokupy nedam a budu to muset predat nekomu odbornejsimuznova se mi do toho komba lezt nechce.
Dost pochybuji, že by triody v konci pracovaly v dvojčinném zapojení, jak píše Bummer. Nejspíš to bude kaskáda dvou stupňů s automatickým předpětí. Takže tam nikde žádný trimr nebude.
jinak skoda, kdyby to kombo vzdy po chvilce nezaclo brumet tak hraje paradne. dynamika na malou lampu teda nic moc (hraje se na to az prekvapive snadno
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Chcel by som si kúpiť na doma hlavu Blackstar HT-5h alebo HT-5rh. Chcem sa spýtať, ako je to s tou slučkou? Naozaj má tento aparát nejaký problém pri prepínaní kanálov? A ešte jedna vec. Dočasne k tejto hlave nebudem mať box a budem hrať iba cez slúchadlá. nemôže sa hlave nič stať ak bude zapnutá bez boxu? teda iba so zapojeným výstupom na slúchadlá? Ďakujem
Ten problém se smyčkou byl u HT-5 resp. HT-5H, tedy u starých verzí s 10" reprem (u komba) a společnými korekcemi. Předpokládám, že u HT-5C a HT-5R(H) už to bude opravené.
Nic by se tomu stát nemělo. Stará HT-5 šla pro tiché nahrávání použít v klidu a to to myslím ani nebylo napsané v manuálu. U HT-Club už to v manuálu mám, tak se pro jistotu ještě mrkni, ale mělo to být ok.
Nic by se tomu stát nemělo. Stará HT-5 šla pro tiché nahrávání použít v klidu a to to myslím ani nebylo napsané v manuálu. U HT-Club už to v manuálu mám, tak se pro jistotu ještě mrkni, ale mělo to být ok.