QUANTUM BASS TECHNOLOGY QT600 - dotaz
QUANTUM BASS TECHNOLOGY QT600 - dotaz
Neměl by někdo schema a rozložení desky pl.spojů výkonového zesilovače této basové hlavy Hughes & Kettner ? Potřebuji to opravit a několik součástek a část desky pl.spojů jsou zhořelé...
Re: QUANTUM BASS TECHNOLOGY QT600 - dotaz
Zajímavé - někdo tento příspěvek přesunul do Home-made, i když se jedná o aparát za 40 tis. Kč renomované firmy. Zítra přidám odkaz na nějaké fotky rozdělané hlavy a připojím komentář...
přesun proved někdo z modů . kuli tomu že tady ti s tim spíš někdo poradí než v sekci basový aparáty nebo kde to bylo.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

core88: Asi je to pravda, díky za vysvětlení.
Ty si koupil ten vadny s ebay ?
...nebo zapojil blbou bednu ?dalabo píše:Ty si koupil ten vadny s ebay ?
Tuhle hlavu opravuji jednomu známému, který ji vlastní už několik let a koupil ji novou v sadě s bednou dle Musicus( číslo nevím). Odešla mu na akci, kde bylo v síti přepětí, na stejné akci jim odešlo víc věcí...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Přesně tak. Dotazy na schémata budou asi úspěšnější v homemade sekci, kde jsou lidé, kteří se jimi zabývají. Přesouval jsem to já.core88 píše:přesun proved někdo z modů . kuli tomu že tady ti s tim spíš někdo poradí než v sekci basový aparáty nebo kde to bylo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Sem se ptal proto že na ebay byl stejný zes vadný za 40 euro ho koupil člověk s Prahy
Pokud tuto diskuzi čte člověk z Prahy, co ten vadný QT600 koupil, tak já to od něj za 100 Euro koupím...
Soráč ne 40 ale 140 to bylo. Já sem chtěl přihodit na posledni šup no nešlo nalogovat tak sem viděl že to vzal nějaky z CZ Prague 
Pokud to nebylo doškrábané, tak by to za těch 140 EUR stálo. Ta kastle je na tom asi to nejlepší (vzhledově).dalabo píše:Soráč ne 40 ale 140 to bylo. Já sem chtěl přihodit na posledni šup no nešlo nalogovat tak sem viděl že to vzal nějaky z CZ Prague
Jinak ale pokud to bylo zhořené (i trafo ) a poničený kryt a panely, tak je těch 140 až moc...
Pro zájemce pohled na útroby QT600 a zničenou desku, zde je odkaz:
http://www.dukon.cz/
Je to v sekci Obrázky.
http://www.dukon.cz/
Je to v sekci Obrázky.
Ne ten na ebay vypadal pěkně ale psal tam *nejde zapnout* .
Jak ten aparát vůbec hraje ? Nikdy sem ho na hraní nemněl.
Podle principu: "Každá liška chválí svůj ocas" asi nejde objektivně říct, který aparát v této cenové kategorii je dobrý a který méně dobrý. Když už někdo ty prachy za to dá, tak mu připadá, že nejlepší je právě ten jeho. Já osobně jsem příznivec celolampy na kytaru i na basu.
Nakonec ale stejně největší vliv na zvuk má osoba a nástroj, kterým je to buzeno a také do jaké bedny to hraje ...
Nakonec ale stejně největší vliv na zvuk má osoba a nástroj, kterým je to buzeno a také do jaké bedny to hraje ...
OK OK ale znáš co to má za charakter ? Čet sem superlativy že je to trochu jak silnější Eden.
Výkonově srovnatelné by QUANTUM QT600 měl být s EDEN WT405. Pro porovnání obou zesilovačů jsem obrázek vrazil na mé stránky http://www.dukon.cz/ do sekce Obrázky. Je tam i odkaz na zdroj.
Porovnáním výkonové sekce je patrné, že počet koncových tranzistorů je v obou zesilovačích stejný. Takže výkonově to bude zhruba stejné. Na zvukové porovnání se zeptám basisty, který na to hrál a pak napíšu.
Můžu ale říct jednu věc: z hlediska chlazení oba zesilovače nic moc...
Po půlhodině hraní na plný ceres asi budou mít tepelné problémy oba.
Porovnáním výkonové sekce je patrné, že počet koncových tranzistorů je v obou zesilovačích stejný. Takže výkonově to bude zhruba stejné. Na zvukové porovnání se zeptám basisty, který na to hrál a pak napíšu.
Můžu ale říct jednu věc: z hlediska chlazení oba zesilovače nic moc...
Po půlhodině hraní na plný ceres asi budou mít tepelné problémy oba.
Spíš mně šlo o zvukový charakter: jesli je tam 10 nebo 12 tranzistorů mně nepálí.
Majitele jsem zatím neviděl. Hlava zatím opravena také není.
Je zajímavé, jaké mají opilci štěstí. Kamarád při jamování spadl bubeníkovi s Fender Jazz Bass originál do bicích. Kytaře, bicím, o oběma hráčům se nic nestalo...
Jinak přeji všem do Nového roku vše nejlepší a hodně hraní a co nejméně problémů s aparáty
JirkaT
Je zajímavé, jaké mají opilci štěstí. Kamarád při jamování spadl bubeníkovi s Fender Jazz Bass originál do bicích. Kytaře, bicím, o oběma hráčům se nic nestalo...
Jinak přeji všem do Nového roku vše nejlepší a hodně hraní a co nejméně problémů s aparáty
JirkaT