Výměna snímačů
Pravidla fóra
Re: Výměna snímačů
Zdravím, pánové, prosím o radu:
Předem upozorňuju, že hraju v kapele na zábavách, večírcích, plesech apod. , tudíž žádná studia a profesionální zvučení v superkvalitě. Normálně hraju na Gibsona, ale na pár skladeb, co hrajeme používám jinak naladěnou kytaru. Je to starej Viper 50 a nemá nic moc snímače. Zahuhlaný zvuk, když ji při zkreslení vytahnu, ten zvuk je takovej chrčivej. Chci vyměnit snímače. Rád bych to pořídil v rámci možnosti co nejlaciněji, a aby to mělo lepší zvuk, než to co tam je. Tak raďte. Díky.
Předem upozorňuju, že hraju v kapele na zábavách, večírcích, plesech apod. , tudíž žádná studia a profesionální zvučení v superkvalitě. Normálně hraju na Gibsona, ale na pár skladeb, co hrajeme používám jinak naladěnou kytaru. Je to starej Viper 50 a nemá nic moc snímače. Zahuhlaný zvuk, když ji při zkreslení vytahnu, ten zvuk je takovej chrčivej. Chci vyměnit snímače. Rád bych to pořídil v rámci možnosti co nejlaciněji, a aby to mělo lepší zvuk, než to co tam je. Tak raďte. Díky.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Cena? Buď jít cestou RM, pokud chceš levnější, nebo nějaké Duncany (SH4 + SH2 / SH1 nemůžou zklamat), případně Gibsony (Classic 57, AlNiCo II), případně experimentovat s DiMarzii (Tone Zone, Air Norton, Distortion...).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Je proveditelné vyjmout ze snímačů krytí a dát ho na jiné snímače? Není to moc velké zvěrstvo? 
STAY ROCK'N'ROLL
Zdravím, chci se zeptat jak se sundavá ten kryt co je u snímačů, já mám konkrétně Gibson clasic a clasic plus,
Co všecho je potřeba k tomu odstranit a nebo na co dávat pozor. Chci se zeptat než se ponořím do útrob a něco tam nenávratně rozhrabu
Díky za odpovědi
Co všecho je potřeba k tomu odstranit a nebo na co dávat pozor. Chci se zeptat než se ponořím do útrob a něco tam nenávratně rozhrabu
Díky za odpovědi
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
a já se tě zase zeptám. Je to opravdu nutné dělat? 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Mě to zajímá jen z důvodu vyzkoušet jestli ten zvuk bude jinej nebo ne, někdy říká, že ano, někdy, že ne...
A mě by to zajímalo..
A mě by to zajímalo..
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A jsi si jistý, že to úsilí bude stát za ten výsledek? A docela by mě zajímalo jak to budeš srovnávat. Nastavíš stejně výšku snímačů? Budeš tam mít pořád ty stejné struny? Budeš hrát stejně silně? Budeš si pamatovat úplně přesně jak to hrálo s kryty?
Já bych se na to vykašlal. Větší rozdíl člověk udělá rukama. Kdybys ten čas věnoval cvičení tak by to možná bylo lepší.
Každopádně dole bývá kryt přiletovaný. Pokud bude snímač zavoskovaný tak to možná půjde dolů hůř. Na internetu určitě najdeš mraky obrázků.
Já bych se na to vykašlal. Větší rozdíl člověk udělá rukama. Kdybys ten čas věnoval cvičení tak by to možná bylo lepší.
Každopádně dole bývá kryt přiletovaný. Pokud bude snímač zavoskovaný tak to možná půjde dolů hůř. Na internetu určitě najdeš mraky obrázků.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ok, přesto díky, asi se na to vykašlu, jestli i tak by to zas takový rozdíl nebyl...
Bejk: nedělej to. já jen tak ze srandy kuchal snímač co mi zbyl z fokuse.
a) ten dekl je zpravidla připájenej což rozdělat neni nicmoc [docela nechápu jak to dělaj že se nenatavěj plasty na cívkách když to pájej]
b) celej prostor krytu je vyplněn voskem kterej by si z toho musel nějak kultivovaně voloupat tam kde by si ho už nechtěl
rozdíl ve zvuku jsem nezkoušel, ale imho bude 00nic. jakákoliv ekvalizace bude daleko výraznější než tohle.
a) ten dekl je zpravidla připájenej což rozdělat neni nicmoc [docela nechápu jak to dělaj že se nenatavěj plasty na cívkách když to pájej]
b) celej prostor krytu je vyplněn voskem kterej by si z toho musel nějak kultivovaně voloupat tam kde by si ho už nechtěl
rozdíl ve zvuku jsem nezkoušel, ale imho bude 00nic. jakákoliv ekvalizace bude daleko výraznější než tohle.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
2 bejk :
se asi musíš hodně nudit...
Já jsem sundával kryt z BKP HolyDivera a rozdíl ve zvuku jsem nezpozoroval. Samotné sundání snímače není nic složitého, ale chce to klídek a alespoň zbězně si zjistit, jak se to provádí, než se to nenávratně zničí. BKP nedává půl kila cínu na spoje, jako někteří výrobci, ale i tak jsem to nemohl klasickou trafopájkou prohřát, tak jsem to opatrně odsekal dlátkem. Uvnitř je snímač zalitý voskem nebo parafínem, takže nejlepší je použít fén, postupně nahřívat a čekat než vyteče ven, alespoň tolik, aby šel sundat kryt. Na očištění jsem použil tech. benzín. To je zkušenost z BKP. U RMka, co mám ve zlatém coveru, jsem zjistil, že je to vcelku lajdácky udělané a bez coveru nejde použít
Já jsem sundával kryt z BKP HolyDivera a rozdíl ve zvuku jsem nezpozoroval. Samotné sundání snímače není nic složitého, ale chce to klídek a alespoň zbězně si zjistit, jak se to provádí, než se to nenávratně zničí. BKP nedává půl kila cínu na spoje, jako někteří výrobci, ale i tak jsem to nemohl klasickou trafopájkou prohřát, tak jsem to opatrně odsekal dlátkem. Uvnitř je snímač zalitý voskem nebo parafínem, takže nejlepší je použít fén, postupně nahřívat a čekat než vyteče ven, alespoň tolik, aby šel sundat kryt. Na očištění jsem použil tech. benzín. To je zkušenost z BKP. U RMka, co mám ve zlatém coveru, jsem zjistil, že je to vcelku lajdácky udělané a bez coveru nejde použít
Tohle by mě zajímalo, nemáš foto? Nebo to popiš.bubucci píše:U RMka, co mám ve zlatém coveru, jsem zjistil, že je to vcelku lajdácky udělané a bez coveru nejde použít
Děkuju lidi, právě proto jsem to sem napsal
. Aby než to celé roz*ebu, aby mi to vyvrátili lidé s rozumem 
Kopie ze staršího tématu: Zespodu je kryt přiletovaný k základně. Cín se dá proříznout citlivě řezákem, pak po nahřátí vosku fénem max. 85°C jde kryt sundat, někdy i za studena.
Pokračujme zde:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/d ... dat%20kryt
Pokračujme zde:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/d ... dat%20kryt
Zdravím, mám dotaz ohledně výměny snímačů, poťáků a switche.. Je to poprvé co se do toho pouštím, tak budu rád za každou radu..
Ale k věci, mám kytaru Cort X-6 (2x HB, 1x SC, 5-way switch, 1x volume, 1x push-pull tone), single coil už tam není, jsou tam pouze dva stock HB. Teď mi přišel DiMarzio X2N, který poputuje na bridge pozici a ten stock bridge půjde ke krku. Chci taky zrušit clonu a místo ní dát volume poťák pro ten neck snímač a používat pouze 3-way switch s tím, že prostřední pozice by byla dá se říct kill-switch.
Je správný tenhle diagram pro to, co jsem popsal? S vyjímkou toho kill-switche?
http://www.dimarzio.com/sites/default/f ... 3w_all.pdf
Děkuji předem za každou radu!
Ale k věci, mám kytaru Cort X-6 (2x HB, 1x SC, 5-way switch, 1x volume, 1x push-pull tone), single coil už tam není, jsou tam pouze dva stock HB. Teď mi přišel DiMarzio X2N, který poputuje na bridge pozici a ten stock bridge půjde ke krku. Chci taky zrušit clonu a místo ní dát volume poťák pro ten neck snímač a používat pouze 3-way switch s tím, že prostřední pozice by byla dá se říct kill-switch.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jo, udělej to podle toho schématu. Půjde ti každý snímač na volume a potom na switch.pedrush píše:Zdravím, mám dotaz ohledně výměny snímačů, poťáků a switche.. Je to poprvé co se do toho pouštím, tak budu rád za každou radu..
A ještě jedna prosba, jaký kondík a kam s ním? Předtím byl na cloně, teď se musí taky někde zapojit?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ten se používá jenom na cloně, takže ti bude k ničem.pedrush píše:A ještě jedna prosba, jaký kondík a kam s ním? Předtím byl na cloně, teď se musí taky někde zapojit?