Potřebuju nahrát z kláves hudbu do PC

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Angelo
Kontaktovat uživatele:

Potřebuju nahrát z kláves hudbu do PC

Příspěvek od Angelo »

Ahoj,

jde mi o to, že potřebuju pár písníček co si zahraju na klávesách dostat do PC, a poté si to vypálit na CD. Pak si to pustit z toho CD aby to znělo jako když to hraju. Mám klávesy Yamaha PSR-295. Koupil jsem si usb kabel, ale ten mi asi nepomůže, přes něj mohu nahrávat do kláves jen midy nejspíš.. Taky jsem to zkoušel nahrát přes mikrofon normálně, ale je tam hroznej šum a je to nekvalitní.

Díky za rady
Paris
Rádce

Re: Potřebuju nahrát z kláves hudbu do PC

Příspěvek od Paris »

asi teda ze sluchatkoveho vystupu PRS do Line-In v pocitaci. staci stereo kabel velky jack --> maly jack.
Hush

Příspěvek od Hush »

Paris píše:asi teda ze sluchatkoveho vystupu PRS do Line-In v pocitaci. staci stereo kabel velky jack --> maly jack.
A k tomu nějaký prográmek, který umožňujě nahrávání stop a následnou mixáž!
Na slunečnici jich najdeš několik! :wink:
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím. Mohol by mi niekto poradiť nejakú "malú" externú zvukovú kartu za rozumné penizae, ktorá by dokázala nahrať súčasne 2 stopy (klavír + spev). Ideálne s čo najmenšou latenciou.

Nejde mi o žiadne profi nahrávky - skôr iba o také domáce nahrávanie pre vlastné potešenie.

Skúšal som použiť Line 6 Studio UX1 - ktorú som mal voľakedy kvôli gitare, ale tam som nevedel nahrať súšasne 2 stopy naraz a nevedel som sa dostať s latenciou pod 15-18ms , nehovoriac o tom, že linkové vstupy tej karty prenášali zvuk v dosť slabej kvalite (narozdiel od mikrofónového vstupu)... Ďakujem za každú radu.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ivan.ps píše:Ideálne s čo najmenšou latenciou.
pri obycejne nahravce by snad libovolna latence nemela nicemu vadit...
Ivan.ps píše:ktorá by dokázala nahrať súčasne 2 stopy (klavír + spev)
tedy dva mikrofony? resp... jak chces nahravat klavir?
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Paris píše:
Ivan.ps píše:Ideálne s čo najmenšou latenciou.
pri obycejne nahravce by snad libovolna latence nemela nicemu vadit...
Ivan.ps píše:ktorá by dokázala nahrať súčasne 2 stopy (klavír + spev)
tedy dva mikrofony? resp... jak chces nahravat klavir?

01. Pri normálnej nahrávke latencia vadiť nebude, ale do budúcna budem možno chcieť ešte narávať aj gitary atď... a tam by to už vadilo.

02. Zle som sa vyjadril. Nie klavír, ale dig. piano, takže nahrávať asi cez Line In.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ivan.ps píše:do budúcna budem možno chcieť ešte narávať aj gitary atď... a tam by to už vadilo.
ano, ale jen pokud bys chtel hrat v realnem case pres nejakou simulaci.
Ivan.ps píše:Nie klavír, ale dig. piano, takže nahrávať asi cez Line In.
Pokud ti bude stacit mono nahravka piana, pak bude stacit 2-stopa zvukovka (treba jako je FastTrack Mobile Pre, FastTrack Pro, Saffire 6, Scarlett... atd...), ale pokud bys chtel stereo zaznam a k tomu zaroven zpev (jestli je to nutne nahravat zaroven), budes potrebovat zaznam 3 stop soucasne (tedy asi 4-stopou zvukovku, 3-stopy se asi moc nedelaji).
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Problém je, že sa v tejto problematike zvukových kariet a nahrávania veľmi nevyznám.

Napríklad aj POD Studio UX1 ktoré mám dokáže v software POD Farm sledovať a efektovať dve stopy - (gitaru a mikrofón), ale v Cubase sa mi nepodarilo docieliť toho, aby mi Cubase naraz nahral tieto dve stopy (možno sa to nedá a možno iba neviem ako na to)

Čo sa týka tej latencie, tak tá mi vadí hlavne v súvislosti s MIDI prepojením klávesu. Totiž ak kláves použijem ako master keyboard a ako vstup a výstup (monitor) označím uvedený kláves tak je latencia zanedbateľná.

Aby som ale počul aj metronóm (ktorý cez MIDI kábel samozrejme neprejde), tak musím monitorovať zvuk cez externú zvukovú kartu a tam som sa už nevdel s latenciou dostať pod 15ms. Možno iba neviem ako na to, budem rád za každú radu.

Čo sa týka nahrávania piana, tak myslím, že mono nahrávka by mi postačovala, teda 2 stopová karta by mala stačiť.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ten Line6 je tenhle?
http://line6.com/podstudioux1/
Pisou tam, ze je to vcelku bezny USB interface, a ASIO drivery k tomu taky jsou. Takze by nemel byt problem nahrat zaroven mikrofon a zaroven mono linkovy vstup. Jen si to v Cubasi musis spravne nastavit (bude to nekde v Devices - Device Setup a Devices - VST Connections), rozdelit Stereo IN na dva separatni vstupy, a kazdy priradit v prislusne stope. Prepinani vstupu u Line6 (Mic/Line/instrument) by melo jit v nejakem control panelu, ale ten bohuzel nevim jak vypada.

Ohledne latence si podobnou USB kartou moc nepomuzes (mozna o malinko), to bys musel poridit Firewire (nebo lepe PCI) kartu, ale stejne by se s ni mel software (Cubase) vyrovnat. Vcetne toho, ze ti nahravka bude sedet na klik. Kdyztak se zkus podivat do toho nastaveni Devices - Device Setup a koukni taky do helpu, tam se o tom musi psat. Vsechno by melo jit vyresit s tim, co mas...
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Áno, je to ten Line6. Ale kvalita tých linkových vstupov je mizerná, po nahratí sa stratí všetka dynamika. Ten Line6 už riešiť nebudem, mám na neho kupca, zajtra pôjde z domu. Kúpim originám 2 stopú zvukovú kartu.

INak ohľadne tej MIDI latencie. Fungovalo by to a hlavne zmenšilo by latenciu, keby som si zaobstaral toto???: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... inec~2011/ a klávesy by som pripojil pomocou MIDI kábla priamo do karty? Fungovalo by to? teda bolo by zapojenie: Klávesy-karta-PC, namiesto toho čo mám teraz (Klávesy-PC-karta).
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

asi ne. navic - ten io2 express nema ani vlastni asio drivery ... rovnou bych ho jako moznost vyradil...
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Latence by možná mohla být stejná jako minule, pač to přímo nezáleží na zvukovce, pokud má ASIO, tak by to mohlo pomoct, jinak já plánuju si koupit taky Alesis, jen vyšší model
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-nov ... eden~2012/
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

radsi si predtim precti manual... abys pak nebyl zklamanej...

kdyztak se da poohlidnout taky tady:
http://www.esi-audio.com/products/?m=12
http://www.creative.com/emu/products/usbinterfaces/
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“