Jam Session

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Re: Jam Session

Příspěvek od tele.kom »

chmelař: tak k tý improvizaci jsou aspoň ty základy potřeba. Když budeš vycházet třeba z tý pentatoniky, tak už se na tom dá stavět. Vtip je v tom, že ty boxy se jen posouvají, takže Dmol vypadá takhle a D#mol vypadá naprosto stejně, jen jsou všechny tóny posunutý o půl tón nahoru, E je o celý tón od D a tak dál. Takže si stačí zapamatovat boxy pentatonik pro jednu tóninu a pak už jen posouváš. Nemusíš hrát z nějakýho schématu na netu, ty intervaly si pak už prostě zapamatuješ. Ale je teda blbý, že tu faleš neslyšíš, protože fakt to děsně tahalo za uši po většinu toho songu.

mtmccox: občas tam jsou zajímavý nápady, zkus ale trochu zapracovat na výrazu. Podržet občas některý tóny, přidat vibrato, klidně zpomal, vynechej. Ale to časem příjde, čim víc to budeš zkoušet. Taky mi příjde, že plocha 4 minut je moc. Klidně tu improvizaci dej jenom na minutu, ale tak, aby to znělo zajímavě. Ale byl si to ty, co dával do zhodnoťte naše nahrávky cover Hendrixe ne? Myslím že od tý doby je vidět pokrok, tak jen tak dál...

Jinak kdyby vás ta kritika štvala, tak mě pošlete do háje, já taky dělám spoustu věcí blbě a nevim jestli mam úplně právo tu něco někomu nakazovat, když to třeba dělám taky, ale snažim se jenom pomoct :)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Jo, to jsem byl já. Kdyby mě štvala kritika, tak to sem nedávám, to je přece účel tohohle threadu, se navzájem hodnotit. ;)
Díky za názory, souhlasím s tebou. Všímám si i sám, že mezi těmi pár nápady, co se i mně líbí, to mám problém navázat, skáče pak rytmus a je to takové pošahané.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chmelař »

já mám takovej problém že nehraju přes kombo ale sluchátka za 300kč takže ten zvuk prostě není uplně ideální a pak když je to nahraný je to trosku jinde ta kvalita...sice blba vymluva ale kdyz sem nahraval pres svoje 10w kombo zdalo se me to lepsi...hlavne to nejak tak neslyšim v tomhle efektu a tak celkově sem s timhle efektem hrál poprvé do něčeho... a je to těžší než sem myslel....a to mě to tak s**e pže ten backing se mě fakt libí :( a kamarád co hraje na saxofon klarinet řikal že to tak hrozný zas není no...asi zůstanu u akordů to tak vypadá :idea:
jen se chci zeptat asi to sem uplně nepatří ale třeba mě dáte odpověd -> jak je možný že třeba slash a tyhle zvířata to hrajou všechno tam kde to hraju i já (třeba 80% sola) a zní to tak krásně? Jestli to je uši nebo sem fakt tak tupej že nedokážu poskládat 3 tony za sebe? (to asi nejspíš) mě za přijde takový furt stejný začínat když tam je A Ačkem když je tam D Dčkem to pak zní pořád stejně...

A eště...myslim že spíš ty bys měl poslat do háje mě s tim co musíš poslouchat a já se můžu jen tiše učit :(
zdar a sílu
minibb

Příspěvek od minibb »

Tak jsem se konečně rozhoupal a nahrál taky něco na mobil (díky tele.komovi za backing :) ) . Je to muj druhej pokus na tento backing, a vůbec první moje nahrávka, takže omluvte kvalitu zvuku, hraní a vůbec všechno :lol: ne... Jasný, že očekávám konstruktivní kritiku, a budu rád, když jí napíšete (jinak bych to sem nedával :D). Jenom se chci všem omluvit za kvalitu zvuku, neni to zrovna košér. Toť vše, so endžoj :arrow: http://www.box.com/s/anmdtyu76i755hn6s3uf
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

minibb: ta kvalita zvuku neni zas tak špatná, jen je blbý, že je tam slyšet ta kytara na sucho :) jinak se mi to celkem líbí, sem tam nějakej přehmat, ale o to nějak zvlášť nejde. Možná bych to zas trochu zkrátil, vymyslet improvizaci která nenudí na 4 minuty je jako docela dost velkej úkol a už se tam pak dost těch běhů opakuje. Ale jinak jako jen tak dál

chmelař: já být tebou, tak se nějak zvlášť nezaměřuju na to, že mam špatnej zvuk ale spíš fakt asi trénovat sluch, zkoušet ty stupnice, naučit se nějaký licky, který pak můžeš používat při improvizaci. Kvalita hraní je vždycky podstatnější než kvalita nástrojů a komba a nevim čeho všeho. A s tim Slashem moc nevim co bych ti řekl no. Myslim že těžko asi můžeš porovnávat sebe a kytarovou legendu. On je jeden z milionu. Má prostě úžasnej cit pro melodii a proto dokáže vymyslet tak hezký sóla
minibb

Příspěvek od minibb »

Dík za komentář. Narazil jsem v kompu a toto, tak můžete zkusit : http://www.box.com/s/m0ifuedgueorejmycigd a taky (ale nevim jestli uz to tu neni) tohle: http://www.box.com/s/cb2am6h55ut7gs18gvq3 doufám že se zůčastníte (já možná časem taky :lol:).
edit: tady jeden muj pokus- poslouchat jen se špatnou náladou abyste si ji nezkazili:D doporučuju poslouchat od 3:00 http://www.box.com/s/5rrbtxryhb8syod5r8ub
Naposledy upravil(a) minibb dne 28.11.2011 18:49, celkem upraveno 2 x.
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Tak jeste ten Bluestube, a zase pokus o trochu neco jinyho. Puvodne sem si myslel, ze to nejak lip nacvicim a zahraju bez chyb, rytmickejch vypadku a nastupu a tonu mimo. Ale problem je, ze si stejne nejak nedokazu zapamatovat kde sem co chtel hrat a v dalsim tejku vymejslim jen dalsi blbosti. Takze to necham tak, jak to lezi, je to prece JAM a na musky se nehledi (i kdyz me na to sedlo dvoutunovy hovado asi) ;)

http://soundcloud.com/armadan/bluestube ... ov26-11-02
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

paris: příjde mi to takový... že tomu chybí něco navíc. Chtělo by to něčím ozvláštnit. Zajímavej moment pro mě přišel až někdy kolem 2:40, jinak mi to příjde takový stejný :) Jinak se mi ale dost líbí zvuk
timy1123

Příspěvek od timy1123 »

konečně sem měl chvilku a pustil se do toho blues tube...

..začátek sem nějak vypidlikal ...přihrál jsem tam i kousek doprovodky k tomu druhýmu čistýmu
a na prostřední část sem oprášil slide...
a konec .... no... to je už zase taková kvákadlová onanie.. :D

tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

timy: Výborný. Hezky si to vystihnul s tim slidem - High Hopes hadr. Seš vážně komplexní kytarista. Všechny ty části jsou výborně zahraný a co je hlavní, tak to nenudí ani vteřinu. Kdyby to šlo stáhnout, tak si to stáhnu a zařadím to do svýho playlistu, protože tohle se ti fakt povedlo. 10/10
Na co hraješ a přes co hraješ? Ten zvuk je super
timy1123

Příspěvek od timy1123 »

dík ... :D
tuto sem drnkal na cortM520+dunlop wah+digitech rp7
Naposledy upravil(a) timy1123 dne 17.01.2012 21:27, celkem upraveno 1 x.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Spis kliknout na citovat a okopirovat si odkaz :) Jinak, panove, zavidim vam, ze ste takhle schopny. Ja to mam inverzne a i pres vsecku snahu me hrani zni jako kopa sracek :(
Hodně budem někde...
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chmelař »

telefon: no já sem to nějak nechtěl srovnat právě to vědět.....znamená to co nemám v hlavě a uších musim dohnat tim že se to naučim teorii a nahradim svoji fantazii v pentatonice něčim víc (Cis, Fis, Gis bla bla bla)?...bohužel tedka se mě bližej zápočty atd tak nebude na tohle moc času a doufám že se k tomu někdy dokopu...
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

chmelař: tak já určitě neřikám, že se máš vykašlat na svojí fantazii. Ale stupnice tu nejsou proto, aby omezovali tvojí kreativitu, ale právě naopak by měli být nějakým opěrným bodem, plochou na který pak můžeš rozvádět svoje nápady. Se podívej na Hendrixe kolik věci se dá udělat s pěti tónama v penatonický stupnici. A jako hlavně teda na to aby ses naučil pár boxů stupnic nemusíš být raketový inženýr, možná si představuješ, že to je komplikovanější než ve skutečnosti je
minibb

Příspěvek od minibb »

Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chmelař »

tele.kom: sry za toho telefona sem si to nějak nepřečet pořádně... :) tak jo fajn už to chápu tak nějak baj voko...akorát jestli se nepletu tak hendrix hrál jen do basy kde se nemusí moc řešit moll/Dur a myslim že to tam sedí tak i tak...slash hraje právě do druhej kytary a to mě je docela divný že to dává v tej pentatonice docela často...ale whatever serem na to budu nahrávat trénovat třeba se to časem zlepší ;)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Výsledek mého dnešního nočního hraní si s BR-80 ;) Zkoušel jsem si uplácat nějaký ostrý preset s chorusem ve stereu a když jsem si k tomu pustil automat, tak mě napadla taková blbůstka, tož ji dávám tady do placu. Bohužel jsem si při nahrávání v té euforii nepohlídal vstupní levely (overpeak), ale je to jam, už jsem do toho nezasahoval, stejně bych to napodruhé nezahrál líp ;)
http://www.box.com/s/y9r5uvlrvftdsay3hi4t
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Hehé, mi to v prvni chvili pripominalo Judas...
Hodně budem někde...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Tak to je dobře, "nakroutit" si obstojný Judas preset bylo mým cílem (je to i v prefixu toho samplu), způsob hry už je pak víceméně dán ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

cool 8) zas trochu jinej styl, než co tu v poslední době zaznívalo a zahraný je to výborně. Jenom ty midi bicí to trochu kazí, ale jinak hustý
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“