výběr kláves,midi

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
titus pullo

výběr kláves,midi

Příspěvek od titus pullo »

Ahoj.Napřed by jsem vás chtěl pozdravit.Asi před rokem jsem si koupil v bazaru klávesy a doma se tak nějak sám učím hrát pomocí programu Synthesia.Chtěl by jsem si pořídit nové klávesy a potřeboval by jsem poradit.Klávesy by měli být tak do 3500kč.Na to moje hraní to stačí :).

1) Tenkrát jsem viděl nějaké klávesy,které když hrajou nějakou písničku a svítí klávesy,které se mají zmáčknout.Pro mě by to bylo užitečné,ale na žádné jsem nenarazil.Nevíte o tom něco?

2) koukal jsem na klávesy Casio CTK 700.U nich je napsáno,že mají MIDI systém.Co to znamená?

3) ještě se u nich píše,že mají: 100 demonstračních skladeb s výukovým programem.Můžete mi vysvětlit,jak tento výukový systém vypadá?

4) šlo by klávesy připojit k tomu programu Synthésia,aby co zmáčku,tak by to v tom programu reagovalo,popřípadě co by jsem k tomu aby mi to fungovalo potřeboval.

Mohli by jste mi poradit?Budu vděčný za každou radu.Díky
titus pullo

Re: výběr kláves,midi

já bohužel neumím anglicky...
titus pullo

Doufal jsem,že mi tu někdo poradí,tak bohužel nic.Budu muset hledat pomoc jinde...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Kdyby někto tento soft a klávesy používal, tak nejspíš poradí. Jinak je to mlácení prázdné slámy - a od toho tu nikdo opravdu není 8)

MIDI - systém digitálního propojení MIDI zařízení (syntezátor, kontroler, počítač, ...) pomocí standardizovaného protokolu. Takže lze například z tvých kláves nahrávat noty a další informace do počítače (přesněji - do programu, kterému se říká MIDI sekvencer). Poté je lze v přehlednějším prostředí., než bývá jednoduchý display kláves, různě upravovat a případně přehrávat s jinými zvuky.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
kigloo

Příspěvek od kigloo »

Měl jsem kdysi Casio samohrajku (to jsou klapky co v sobě mají ty 'demo songy' a taky přednastavené hudební styly) ukazovala mi na displeji dole co mám zmáčknuté a tak ale k učení to moc nebylo...
Umělo to i vychytávky jako C=Cdur, C+D=Cmi atd... ale zase tohle je pro naučení hry celkem k ničemu.
Ten program vypadá celkem dobře, logika = ukazuje mi to co mám mačkat na klávasnici (displeji) místo not je celkem dobrá, koukal jsem, že to nějak zahrnuje i kontrolu prstokladu... což se může hodit = osobní zkušenost s tím zatím nemám.
MIDI potřebuješ abys mohl klapky připojit do PC kde máš ten program kam si stáhneš MIDI soubory (s příponou .mid) můžeš mít dneska už běžné USB MIDI (jeden kablík na jedné straně USB A na druhé USB B konektor) nebo kasické MIDI kabel vypadá to jako dvojitý 'pětikolík'
Rozhodně bych se ale kouknul po klapkách s dynamikou (měřením rychlosti úhozu) tyhle klapky jí nemají a bude to hrát hodně monotónně... klidně i nějaký MIDI master keyboard (klapky bez svých zvuků a repráků použitelné jen s počítačem). :)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“