lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: lampy, flašky, elektronky

Příspěvek od Stanley06 »

jen tak nadhodím nabídku GESu:
http://www.ges.cz/cz/elektronky/elektro ... /XRCS.html?

teď jde o to co tam máš teď, jsou 6V6 a 6V6GT (ty zvládnou větší napětí) takže se podívat co tam je teď a podle toho vybrat
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jestli je tam 6V6 tak se tam klidně můžou dát ty 6V6 GT (EHX) prípadně 6V6-S (JJ) Opačně by to asi moh bejt problem hlavně kuli tomu anodovýmu napětí.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dubla »

Lachim: Další alternativa je ruská 6P6S (viz Tonda o pár příspěvků výše) - sám mám vojenskou verzi z roku 78 - stála mě asi 60kč.
Arcilucifer: Zkus objednat adaptér a symfonický metal ti kombíčko bude sypat samo ;)
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
lunchie

Příspěvek od lunchie »

misto to 6v6 tam klidne muzes nacpat i 6l6 nebo el34 ... se zesilovacem ti to nic neudela a treba se ti to bude libit ....
Lachim

Příspěvek od Lachim »

ha, EL34. To jsem chtěl vědět. Díky Lunchi :wink:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Lachim píše:ha, EL34. To jsem chtěl vědět. Díky Lunchi :wink:
tohle jsem nasel na jednom foru:
Hi John,

Thank you for your interest in VHT. Both Special 6 speaker cabinets (open back with Celestion G12H 30, closed-back with our own VHT ChromeBack speaker) are made from high-quality birch plywood.

The Special 6 head and combo cabinets are made of high-quality MDF.

The Special 6 was designed to be the world's most-affordable hand-wired tube amp; our design-target price for the combo was $200 USD MAP.

It was a very challenging cost-reduction exercise for the head and combo, but we managed to meet our target price by reducing materials costs whenever possible.

MDF is a good choice for smaller cabinetry, where plywood's extra resonance would be minimal, and MDF's less-resonant nature can be beneficial to the reduction of tube microphonics, etc.

Note that most high-end audio speaker cabinets are made from MDF, where it's selected for its lower-resonance and more consistent properties.
Yes, MDF is lower cost than the equivalent-quality birch plywood, but lower cost doesn't have to immediately imply lower quality.
That, in essence, is our mission and goal with the Special 6 — to provide, with the help of savvy design and cost management, "boutique values" at an unprecedentedly low price, and to introduce a new age of boutique-grade amplification.

The Special 6 output tube socket is wired with pin 1 (EL34 suppressor grid) tied to ground, so yes, we anticipated tube experimentation. Although the power transformer's heater-current capability is stressed with larger tubes like a 6550 or KT88, we have successfully thermal tested the Special 6 with a wide range of output tubes. (The socket wiring is not compatible with a 7027, please don't try!)

JJ
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

qwer píše:K tomu Blackheartu... Ja se s tim pral uz nekolikrat a to i primo u blackheartu. Jakmile se ty dva otolexovane dily uchyti sroubama na pevno k sobe, tak je to jak prilepene. U made in china zesiku to je snad i pravidlo, delaly me to vsechny. Zadni desku z 112 Orange jsem sundaval tak hodinu a to jsem se s tim moc nemazal. Dobry je si necim i pomoct, jen bacha na tolex a at to nedolames - chce to silu, ale ne hrubou silu bez premysleni.
A vyndat bych měl kryt se zesikem že? Ja sem si na to pozval i kamoše, ktery ma značne vetší sílu než já :D ale nic, drží to jak kameň. :?
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
kojas
Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kojas »

Zdravím vás..... Poraďte prosím.
Od léta mám Rockwell Biohazard HCR 80 - KT88 v konci. Zes normálně šlapal, pohoda. Asi tak před měsícem jsem si chtěl trochu pohrát se zvukem a tak jsem koupil do preampu nový lampy z Tube Townu. 1x 12AX7 a 4X E83CC.
Od té doby co jsem je vyměnil začal zesilovač blbnout. Nevím jestli je to zrovna tim nebo jestli odešly koncový lampy? Jsou staré rok a půl....
Zesilovač nehraje... Vše mam zapojený jak má být. Zkoušel jsem jiný kabely, jiný box, jinou kytaru a nic. Hned po výměne to hrálo hrozně potichu, spíš chrčelo. Pak jsem proházel lampy v preampu na jiný pozice a vše OK. Ale teď už to nehraje zase vůbec.
Zdá se mi taky, že koncový lampy se jen rozsvítí, ale po zapnutí stand by už se dál nenažhavý... (do modra).
Je to tím koncem nebo něco ještě jiného? Preamp asi teda ne...? Opravdu nevím.
Zrovna teď co to píšu tak sem nasra..., protože se to podělolalo zrovna na podiu.
Díky za odpovědi...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Vezmi MP3 přehrávač, píchni ho do Returnu a zkus. Když to bude hrát, tak konec funguje. Bacha, abys měl přehrávač na začátku úplně ztišený, jinak bys mohl vymlátit okna.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 25.11.2011 21:06, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Spíš bych to teda píchl do returnu a o okna bych se taky moc nebál, s mp3 to tak nahlas nehraje...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jasně, do returnu. Sry, opraveno. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Dan Rohanský píše:Spíš bych to teda píchl do returnu a o okna bych se taky moc nebál, s mp3 to tak nahlas nehraje...
No pokud to píchneš rovnou na PI tak to ta MP3 moc nerozehraje . ale když to píchneš na RETURN tak to asi bude už rachot smyčka (pokud tamje) ten signál zase zesiluje ne ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

muze pichnout kytaru primo do fx-return ...
kojas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kojas »

Dík za rady. Jo smyčku to má, vyzkouším to po víkendu. Jak s kytarou přímo do returnu, tak s tou MP3 nebo i mobilem s přehrávačem?? Normálně kabel z výstupu na sluchátka do zesilovače? Nikdy jsem to nezkoušel...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

ano, přesně tak :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Dan Rohanský

core88 píše:
Dan Rohanský píše:Spíš bych to teda píchl do returnu a o okna bych se taky moc nebál, s mp3 to tak nahlas nehraje...
No pokud to píchneš rovnou na PI tak to ta MP3 moc nerozehraje . ale když to píchneš na RETURN tak to asi bude už rachot smyčka (pokud tamje) ten signál zase zesiluje ne ?
Jo vidíš to, moje chyba, já to dával přímo do PI..
kojas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kojas »

OK, vyzkouším to. A kdyby to nehrálo i tak? Asi lepší to rovnou někam odnést.... Nebo v čem by mohl být problém? Lampy, trafo........?
Dan Rohanský

Vyzkoušej a podle toho budeš pak řešit co dál. Ale trafem to nejspíš nebude.
kojas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kojas »

Tak záhada vyřešena... Prasklá pojistka :D docela banalita... Přitom jsem ji měnil a ona praskla zase. Takže buď bude problém nějakej uvnitř nebo tam měli v tom klubu nějaký pojeba.. prodlužky.
Každopádně leden/únor pojedu přímo k Vladykovi vyměnit lampy a rovnou se na to mrkne.
A dík za rady.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Která pojistka? Hodnota?
Jestli blbly nové preampovky, tak cvičně vrať staré, vyměň pojistku, a uvidíš. Přes return to hrálo, nebo pojistka zase vypadla?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“