Bugera
Pravidla fóra
Re: Bugera
Jo počkat sice můžeš, ale stejně je budeš měnit
, protože ty bugerácký repra jsou špatný. Někdo tady ale psal, že měnil jen jeden a druhej tam nechal a zvuk zajímavej. Záleží samozřejmě co z toho chceš dostat no
clovece, slysel jsi tu bugeru vubec nekdy?Krchna píše:Jo počkat sice můžeš, ale stejně je budeš měnit, protože ty bugerácký repra jsou špatný. Někdo tady ale psal, že měnil jen jeden a druhej tam nechal a zvuk zajímavej. Záleží samozřejmě co z toho chceš dostat no
Do Buger se montuji podivne veci ve tvaru reproduktoru, neco jako hmota sýrového typu v hypermarketu.
Urcite to spoustu lidi uspokoji, ale s reprakem to ma pramalo spolecneho. Jinak je bugera zajimava lowcost varianta pro zacatecniky, priblizne 10x lepsi nez vsechno na co sem zacinal ja
Urcite to spoustu lidi uspokoji, ale s reprakem to ma pramalo spolecneho. Jinak je bugera zajimava lowcost varianta pro zacatecniky, priblizne 10x lepsi nez vsechno na co sem zacinal ja
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ano mám ji domalunchie píše:clovece, slysel jsi tu bugeru vubec nekdy?Krchna píše:Jo počkat sice můžeš, ale stejně je budeš měnit, protože ty bugerácký repra jsou špatný. Někdo tady ale psal, že měnil jen jeden a druhej tam nechal a zvuk zajímavej. Záleží samozřejmě co z toho chceš dostat no
parada, tak urcite muzes posoudit, jestli mu to bude hrat lepe nez to chrastitko co ma ted ... i s tema bugera reprakama ...Krchna píše:Ano mám ji domalunchie píše:clovece, slysel jsi tu bugeru vubec nekdy?Krchna píše:Jo počkat sice můžeš, ale stejně je budeš měnit, protože ty bugerácký repra jsou špatný. Někdo tady ale psal, že měnil jen jeden a druhej tam nechal a zvuk zajímavej. Záleží samozřejmě co z toho chceš dostat no
Jo hraje to lip
Ale V30 mi tam prostě chybí takže ji už kupuju... 
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Napadl mě takový mazaný dotaz ohledně Bugery 6262.
Je to zjevná kopie aparátu Peavey 6505+, o tom není řeč. Co mě ale zajímá, je poťák RESONANCE, který na originálu je, a na téhle Bugeře není.
Obrázek třeba na http://www.audiotek.cz/product-46426-bu ... 2-infinium
Náš kytarák zvažuje koupi aparátu, tak mě to i začlo zajímat a zajímá mě to i čistě teoreticky. Hlavně proto, že tím poťákem Resonance na svojem aparátu se dělá podstatná část zvuku a můžu říct, že je to asi jeden z nejdůležitějších potů na 6505+ vůbec. Celkem zásadně to ovlivňuje jak to tlačí, jak to hraje, prostě celkem hodně velkou část mojo toho zesíku
Na té Bugeře je místo toho Reverb.. Mají to tam teda fixně? To by byl podle mě celkem poděl!
Vzadu žádný pot není.
Rád bych ještě dodal, že jsem si vědom toho, že basy a spodky jdou poštelovat klasický EQ, ale ten reaguje jinak a nelze s ním dělat to, co s Resonance, který to ovlivňuje opravdu celkem zásadně (alespoň tedy dle mých koncertních zkušeností s různými boxy atd.)..
Tož jak?!
Je to zjevná kopie aparátu Peavey 6505+, o tom není řeč. Co mě ale zajímá, je poťák RESONANCE, který na originálu je, a na téhle Bugeře není.
Obrázek třeba na http://www.audiotek.cz/product-46426-bu ... 2-infinium
Náš kytarák zvažuje koupi aparátu, tak mě to i začlo zajímat a zajímá mě to i čistě teoreticky. Hlavně proto, že tím poťákem Resonance na svojem aparátu se dělá podstatná část zvuku a můžu říct, že je to asi jeden z nejdůležitějších potů na 6505+ vůbec. Celkem zásadně to ovlivňuje jak to tlačí, jak to hraje, prostě celkem hodně velkou část mojo toho zesíku
Rád bych ještě dodal, že jsem si vědom toho, že basy a spodky jdou poštelovat klasický EQ, ale ten reaguje jinak a nelze s ním dělat to, co s Resonance, který to ovlivňuje opravdu celkem zásadně (alespoň tedy dle mých koncertních zkušeností s různými boxy atd.)..
Tož jak?!
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak Presence a Resonance /na VHT mám Depth/ jsou před koncem, takže to reaguje jinak než korekce v preampu. Za ty prachy bych se na celý rezonanc vyprdl a tu 6262 koupil.
Jasně, je to regulace konce a říká se, že je to na doštelování podle boxu a tak. Ale je to celkem důležitý pot, tak mě to zajímábubucci píše:Tak Presence a Resonance /na VHT mám Depth/ jsou před koncem, takže to reaguje jinak než korekce v preampu. Za ty prachy bych se na celý rezonanc vyprdl a tu 6262 koupil.
Jako dobře ta bugera hraje, to jo, o to strach nemám. Ale tohle mi vrtá hlavou ...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Ja som raz na koncerte videl horieť 333XL, ale zvukovo hrala veľmi pekne.. samozrejme pokiaľ nezadymila.
Takže bugera se dneska rozhučela a potom celá zhasnula. Jak na ni koukám, tak zjišťuju, že jste měli pravdu s tim, že to jde rychle dop*dele. Kontroloval jsem lampy ale ty jsou v pohodě, takže nevim čim by to mohlo bejt...
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Kde jsou v tom kombu pojistky?
edit: už vim, je to na kombu dokonce napsaný
jenom přemejšlim, jestli se to potom, co to necham opravit zase pose*e, tudíž by mohlo bejt lepší našetřit si tak ještě 3 tisíce(mam už nahrabáno za pár měsíců a vánoce 9k) a koupit na bazaru engl thunder...
edit: už vim, je to na kombu dokonce napsaný
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To potěší... Evidentně jsou fámy o zlepšení kvality buger opravdu jen fámy. 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak nějak.... Dám to do servisu, aby zjistili, proč se ta pojistka přepálila. Netušíte čim to je? Hrál jsem na to dohromady pár hodin a potom odešla pojistka
vyměnil jsem ji, ale ta druhá (stejnej typ) odešla cca1-2s po zapnutí...
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Hm a dáváš tam správné rači si najdi jaké tam mají být na stránkách výrobce, jo a taky mohl tam být šptný typ pojistky od výroby a ty jsi ho nahradil asi tím samým. Jo jinak najdi si funkci pojistky ta nemá s aparátem nic společného.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
Mely by tam prijit pomale pojistky - do primaru 5A a do sekundaru 0.5A. Ktera pojistka se ti tavi?
Je rozdil v tmo, když místo pojistky s pískem tam dám skleněnou? Jinak ta pojistka je hned zezadu za spínačem power. Vedle díry pro pojistku je nalepka, na který je toto: FUSE: T 1.6 A H 250V. Na tý puvodní pojistce bylo: T1.6H250V. A na tý skleněný je: F1.6L250V. Bylo mi řečeno, že se ta skleněná dá zaměnit s tou puvodní. Je to pravda?
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Budeš tam dávat pojistku s nízkou vypínací schopností (L), měla by tam být s vysokou (H). Co je to vypínací schopnost?
- Důležitým údajem je také vypínací schopnost pojistky. Vypínací schopnost znamená, že pojistku lze použít pro přerušení proudu jen do určité hodnoty. U trubičkových pojistek se většinou setkáme s vypínací schopností 35 A, což je proud, který je pojistka ještě schopná vypnout. Při větším proudu může dojít k vytažení oblouku nebo k přenesení proudu přes vodivé plochy, vzniklé napařením roztaveného kovu při přetavení pojistkového drátu na vnitřním skleněném krytu pojistky.
Větší vypínací schopnost mají pojistky, které jsou plněny křemičitým pískem. Ty mívají označení E (zvýšená vypínací schopnost) nebo H (vysoká vypínací schopnost). Naopak pojistky označené písmenem L mají malou vypínací schopnost.
Zda můžeš v tvém případě nahradit Hčko Lkem ti ale bohužel nepovím ...
- Důležitým údajem je také vypínací schopnost pojistky. Vypínací schopnost znamená, že pojistku lze použít pro přerušení proudu jen do určité hodnoty. U trubičkových pojistek se většinou setkáme s vypínací schopností 35 A, což je proud, který je pojistka ještě schopná vypnout. Při větším proudu může dojít k vytažení oblouku nebo k přenesení proudu přes vodivé plochy, vzniklé napařením roztaveného kovu při přetavení pojistkového drátu na vnitřním skleněném krytu pojistky.
Větší vypínací schopnost mají pojistky, které jsou plněny křemičitým pískem. Ty mívají označení E (zvýšená vypínací schopnost) nebo H (vysoká vypínací schopnost). Naopak pojistky označené písmenem L mají malou vypínací schopnost.
Zda můžeš v tvém případě nahradit Hčko Lkem ti ale bohužel nepovím ...
Poprví se přepálilo Hčko s pískem. Netušíte proč k tomu mohlo dojít?
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
davas tam spatnou pojistku - viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Tavn%C3%A1_pojistka
F = rychla T = pomala, takze si kup pomalu ucinkujici pojistku a dej ji tam. Taky 1.6A me prijde na 120W zesilovac trochu malo. Co jsem videl 100W zesilovace, tak pouzivaji pojistky kolem 3A v primaru a 0.5 v sekundaru (anodovy napeti)V praxi se pojistky rozdělují také na tzv. rychlé (značeno F) a pomalé (značeno T, někteří výrobci ještě na keramický obal tisknou symbol šneka – hlemýždě) v závislosti na tom, jak rychle se přepálí při konstantním nadproudu. Pomalejší pojistky se předřazují např. před elektromotory, u kterých při jejich startu dochází ke krátkodobému výraznému nárůstu proudu.