Nahráváni Elektrických Bicích

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
petrrandysek
Bandzone: http://bandzone.cz/thedust

Nahráváni Elektrických Bicích

Příspěvek od petrrandysek »

Ahoj , prosímvás chtěl bych se zeptat jakým způsobem je možné nahrát zvuk + video do hromady aby to znělo hezky ... jde o elektrické bicí ... :) :) no a aby výsledek vypadal třeba následovně :)

http://www.youtube.com/watch?v=VFqrsVRY ... re=related

Děkuji za rady :) :) Ahoj :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Nahráváni Elektrických Bicích

Příspěvek od Monikad »

O home nahrávání playalongů už se tu mluvlo mockrát, ale to co chceš je relativně jednoduché :wink:

Připravíš si:

vhodnou místnost, kde se zavřeš a nikdo tě tam nebude rušit
1ks PC s místem na disku pro nahrávku a nějakým obyč prográmkem pro záznam zvuku a pro zpracování audio + video souborů (postačí Win Movie maker, který je součástí operačních systémů Windovs)
1ks domácí videokameru + stativ (v nouzi postačí kamarád/ka/ kameraman/ka/ ), ale taky se to dá ošidit vhodně umístěnou webkamerou
1ks nahrávku patřičné skladby, ideálně bez origoš bicího partu, ale v nouzi postačí i s bicími
1ks elektronickou bicí soupravu

patřičné propojovací kabely
asi 1/2 hodiny času

propojíš výstup bicího modulu s line vstupem zvukovky na PC a spustíš nahrávání. Ve stejné chvíli kameraman spustí nahrávání videa na kameře.
Celé nahrávání je vhodné začít třeba rozklepem, který pak odmázneš, ale poslouží jako jednoduchý klíč pro synchro obrazu a zvuku.
Odehraješ zvolenou skladbu (doufám že líp než ten týpek z odkazu, ten je místy hodně mimo) a uložíš soubor zvuku. Do compu stáhneš i video data s kamery. V Movie makeru pak obraz i zvuk sloučíš dokupy, ostříháš film do tvé podoby, klidně doplníš i titulky, můžeš i upravit obraz i zvuk o nějaké efekty,.... záleží jen na tobě.

Věřím tomu že tohle domácí "vaření" u tebe dopadne líp než na tom linku!! Tohle je totiž velmi jednoduchá situace..... chtít to pořizovat na akustickou sadu, bylo by to technicky, i finančně o moc náročnější!!!! 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
petrrandysek
Bandzone: http://bandzone.cz/thedust

Příspěvek od petrrandysek »

Páni :) takhle by mi to snad nevysvětlil ani ledajaký zvukař .. 8) 8)
No samozřejmě mockrát děkuji :) Ted už jen vše připravit a jde se dotoho :) :)
Jo a video bylo jen ilustrační ... klikl jsem na první video co jsem našel :) :D
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

petrrandysek píše:Páni :) takhle by mi to snad nevysvětlil ani ledajaký zvukař .. 8) 8)
No samozřejmě mockrát děkuji :) Ted už jen vše připravit a jde se dotoho :) :)
Jo a video bylo jen ilustrační ... klikl jsem na první video co jsem našel :) :D
Sice celý život na podiích a ve zkušebnách hlavně mávám paličkama, ale pár let jsem paralelně s tím spoluvlastnila i malou firmu na světla a zvuk.... takže jsem i nějaký čas měla možnost sledovat kolegy muzikanty zpoza zvukových a světelných pultů:))
takže není zač!! 8)
Hodně zdaru v chystané nahrávce!! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“