Hučeni z repra

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
mysak949

Hučeni z repra

Příspěvek od mysak949 »

Ahoj mam takový zvlaštní problem,Když zapojím svojí kytaru přes efektr grunge od digitechu začne se mi z komba,repra nebo i když to mam do počitače ozyvat celkem hlasity hučeni...ale přestane to jakmile se dotknu strun,nebo v podstatě čehokoliv kovoveho na kytaře...kde hledat chybu? v kytaře,špatné kabely...nebo fakt nevim.Jo dělá to u jakykoliv kytar co jsem zkoušel.(ephiphone,stagg,ibanez...Jen se to hučeni meni podle přepínání snímaču ...
majso
Kontaktovat uživatele:

Re: Hučeni z repra

Příspěvek od majso »

Skúšal si iný kábel?
mysak949

Příspěvek od mysak949 »

Zrovna po ruce žadný jiny nemám..jen tenhle typ..mohlo by to být tím?
Pointed

Příspěvek od Pointed »

Tim, ze se toho dotknes tu kytaru vlastne uzemnis, to stejny mas jako kdyz zapnes kombo a dotknes se nezapichleho kabelu do elektriky na jeho zive casti (spica).
To pod "carou" je vlastne nezive, neboli zem.
Nejsem zadny odbornik, ale myslim, ze je to normalni.
//to huceni co vlastne slysis, je 5Ohz ze site 230V, tim, ze menis snimace, tak kazdej ten "rachot" jinak prenasi, za to muze ta civka a poloha snimace.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

už to tu bylo - jde o to co máš za snímače - singly jsou na tohle náchylnější a jestli nehraješ v blízkosti něčeho s velkým magnetickým rušením (CRT monitor, televize) nebo může být špatná elektroinstalace v domě, špatný kabel, špatně vydrátovaná, uzemněná kytara
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Asi to bude kabelem, nebo elektrikou v domě... Přijde mi divný, že by měl špatnou zem ve všech kytarách, na který to zkoušel. Třeba ironie je, že moje Gibsonka má blbou zem, ale třeba při přepínání snímačů to nedělá nic, kdežto korejskej Les Paul pro změnu dělá bordel jen při přepínání snímačů... :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“