Zdravim , mám dotaz.
Na Aparátu mám problém se šumem - konkrétně Marshall VS 8100 -> při kanálu OD2 ( při vysokým gainu nastává docela velký šum) - někde jsem slyšel o aretaci pomocí Multiefektu (RP7) ,ale vůbec nemám potuchy co ta aretace přesně znamená , a ještě bych se chtěl zeptat na jinou alternativu než multiefekt - nejsem jejich zastánce.. používám radši krabičky. děkuji.
Šum
Pravidla fóra
-
Mr.Freeman
Šum
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Re: Šum
co třeba krabička?Mr.Freeman píše:a ještě bych se chtěl zeptat na jinou alternativu než multiefekt - nejsem jejich zastánce.. používám radši krabičky.
no a ten šum...zkus ubrat ten Gain...anebo zapni Noise gate..ale zkracuje to sustain
EDIT: teď uvažuju, že na tom Marshallovi Noise gate nemáš asi
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Noise gate nemusí zkracovat sustain. Záleží na tom, na jakém principu funguje. Kažodpádně Valvestaty mají v preampu lampu a hádám, že alespoň nějaký signál přes ní jde, takže kdybys tam vrazil nějakou nízkošumovou, tak by to třeba trochu pomohlo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
Mr.Freeman
aha , to bude tím ,že neznám noise gate - to tím asi myslel to slovo zagejtovat
)
Sustain potřebuju.o) právě abych ho měl delší musím přidat Gain aspoň na 3/4. ,ale zkusim tu alternativu s výměnou lampy - ostatně ten marshall je starý a celej je dost v nestabilním stavu : když by to šumělo kvůli zanešení špíně a bordelu na drahách uvnitř na desce vůbec bych se nedivil
Sustain potřebuju.o) právě abych ho měl delší musím přidat Gain aspoň na 3/4. ,ale zkusim tu alternativu s výměnou lampy - ostatně ten marshall je starý a celej je dost v nestabilním stavu : když by to šumělo kvůli zanešení špíně a bordelu na drahách uvnitř na desce vůbec bych se nedivil
ono i když se ti ten mulťák nelíbí jako alternativa, bude dobré když to zvážíš...přece jen se s tím dá vyhrát, a když zvolíš ten správný myslím že budeš příjemně překvapený
pokud potřebuješ sustain, tak kompresorem by sis mohl pomoct, otázka je kde ten kompráč sehnat
. Čímž ti vlastně dávám další důkaz k tomu, že koupě multiefektu nemusí být nutně špatná...drbat se s krabičkama taky občas není to pravé ořechové
pokud potřebuješ sustain, tak kompresorem by sis mohl pomoct, otázka je kde ten kompráč sehnat
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
-
Mr.Freeman
Kompresor mám doma.. , abych pravdu řekl - vůbec ho nepoužívám = vyhozené prachy:Danmelden píše:ono i když se ti ten mulťák nelíbí jako alternativa, bude dobré když to zvážíš...přece jen se s tím dá vyhrát, a když zvolíš ten správný myslím že budeš příjemně překvapený![]()
pokud potřebuješ sustain, tak kompresorem by sis mohl pomoct, otázka je kde ten kompráč sehnat. Čímž ti vlastně dávám další důkaz k tomu, že koupě multiefektu nemusí být nutně špatná...drbat se s krabičkama taky občas není to pravé ořechové
pak mam tedy otázku: proč lidé kupují krabičky spíše než mulťáky? - >
1/ na věrohodnosti zvuku mi záleží - používám jen analogové krabky. 2/ na větším podium by mohl multiefekt nepříjemně rušit? 3/ krabky mohu kombinovat i když v mulťákách dneska už také... - zkrátka stačí si přečíst rozdíl krabiček Vs. Multiefekty a máš odpověď - nejsem bohatý abych si koupil kvalitní multiefekt-Rack za (plácnu) 20 000,- kterej ,už by byl kvalitní.
Navíc mě stačí - Chorus , Wah Wah , delay , pak možná nějáké nakopávadlo a zbytek obstará Marshall.
-S kompresor-sustainer krabkama zkušenoti nemám , byl mi doporučen od Marshallu The Compressor , ale já slyším obrovský rozdíl ,když hraju s nebo bez kompresoru = s kompresorem stojí zvuk za prd.
tak ono je to o tom, co člověku sedne...v žádném případě nechci shazovat krabičky před mulťákama...
já jen že pokud ti padne pod ruku něco rozumného (viz třeba ten Tonelab od Voxe), tak jsi schopný tomu zvuku dopomoct celkem solidně...a když si vemeš, že za kvalitní krabičku dáš kolem 3K, a za ten mulťák dáš 6K z bazoše, a máš tam 3 hafa efektů, modulátorů a bůhví čeho co snad ani nevyužiješ, tak přece jen je to podle mně lepší investice, než nakoupit 5 krabiček, dát za to 15K, propojovat to do složitých smyček a párat se s tím...ono fakt pokud nehraješ někde na štaci na nějaké vyšší úrovni, tak je to podle mně stejně jen čistě individuální záležitost, co budeš k hraní používat, jestli krabičky, nebo multiefekt...zvukově je sice analog na tom lépe než digitální mulťáky...ale já osobně bych šel do multiefektu...toť jen můj názor, zařiď se jak uznáš za vhodné
já jen že pokud ti padne pod ruku něco rozumného (viz třeba ten Tonelab od Voxe), tak jsi schopný tomu zvuku dopomoct celkem solidně...a když si vemeš, že za kvalitní krabičku dáš kolem 3K, a za ten mulťák dáš 6K z bazoše, a máš tam 3 hafa efektů, modulátorů a bůhví čeho co snad ani nevyužiješ, tak přece jen je to podle mně lepší investice, než nakoupit 5 krabiček, dát za to 15K, propojovat to do složitých smyček a párat se s tím...ono fakt pokud nehraješ někde na štaci na nějaké vyšší úrovni, tak je to podle mně stejně jen čistě individuální záležitost, co budeš k hraní používat, jestli krabičky, nebo multiefekt...zvukově je sice analog na tom lépe než digitální mulťáky...ale já osobně bych šel do multiefektu...toť jen můj názor, zařiď se jak uznáš za vhodné
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Protože krabičky nabízí často jiné zvuk a pořád ještě i jiné možnosti. A pokud se člověk odtrhne od produkce mainstreamových gigantů typu Boss nebo Digitech, tak to platí tím víc.Mr.Freeman píše: pak mam tedy otázku: proč lidé kupují krabičky spíše než mulťáky? - >
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008