Já bych volil raději zvukovou kartu pro PCI sběrnici, určenou dovnitř počítače. Důvodem je nejen vyšší datová propustnost sběrnice a tím i nižší dosažitelná latence, ale především kompatibilita různých ovladačů - já používám Linux (Windows mi nesmí do baráku) a tam je zvykem používání software s otevřeným zdrojový kódem. Znamená to, že ovladače jsou neustále vylepšovány a případné chyby jsou odstraněny během hodin, zatímco proprietární ovladače ve Windows mají dnes obecně mnohem horší kvalitu a odstranění případných chyb trvá měsíce. Stejně tak nepoužívám notebook, ale běžný desktop (vlastní konstrukce), takže instalace zvukové karty na sběrnici je dílem okamžiku.
Tyhle USB udělátka pracují zpravidla jen pod Windows (většině lidí to nevadí), ale jejich parametry jsou diktovány ovladačem.
"Připojte kytaru, mikrofon a další nástroje do jednoduchého, vysoce kvalitního zvukového USB rozhraní " je dost nesmysl, pravdivé v téhle větě jsou akorát čárky

Nejdůležitější na zvukové kartě jsou kvalitní A/D a D/A převodníky, proto má volba padla na ESI Juli@
http://kytary.cz/esi-egosys-juli/HN005305/
Sice to má jen 2 analogové vstupy a výstupy, žádné XLR (symetrické vstupy/výstupy jsou na běžný 1/4" TSR Jack), docela příjemné je "obratitelné" vstupně/výstupní rozhraní, ale podstatné jsou převodníky VIA Envy24HT-S ve spolupráci s AKM AK4114 resp. AKM AK5385A a dynamický rozsah 114dBA (ADC), resp. 112dBA (DAC) při THD + Noise: -94dB. To jsou hodnoty obvyklé spíš pro profesionální studio, než pro domácké nahrávání. To je důvod, proč mám jasno...