Barva zvuku - twang?
Pravidla fóra
Barva zvuku - twang?
Zdravím.Nevím jak to mám napsat,ale chtěl by jsem se zeptat,jak se říká zvuku,který je typický pro basové struny u fenderu(strat).Snad víte co myslím 
Re: Barva zvuku
Řekl bych, že je to použitým dřevem a snímači, ale nejsem si tím jistý. Zkušenější ti řeknou víc...
Ok,i tak díky.Já jsem si koupil kytaru za účelem hrát netal a ta to nemá.Předtím jsem měl v ruce mexického fendera a ten měl právě tento zvuk.Mno ale na metal je to asi na nic co?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Taky šroubovaný spoj krku a způsob uchycení strun (tremolo), snímače ani tolik ne.Amid píše:Řekl bych, že je to použitým dřevem a snímači, ale nejsem si tím jistý. Zkušenější ti řeknou víc...
Metal jde hrát skoro na cokoli, když to máš v rukou. Hrát metal na strata rozhodně není problém, akorát většina lidí upřednostní mít u kobylky HB nebo HB velikosti SC.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Barva zvuku - twang?
Já mám krkr šroubovaný a tremolo edge 3
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Super, díky za informaci. A co my s tím? 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nic,jen že k twang zkuju se nepřibližuju ani náhodou
Hlavní jsou ty pružiny, proto se také telecasteru říká mistr twangu 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Já vím,že jsem trochu natvrdlej,ale jaké pružiny?
Asi ty na tremolu u uchycení strun co?
Jenže Tele - "mistr twangu" - žádné pružiny nemá. 
Své dělají struny skrz tělo, dřevo (jasanové tele má výraznější twang než olšové), a kobylkový single. A pak taky pořádně rvát za struny, nejlépe vytrhávat prsty, trsátko má trochu jiný atak.
U strata se tomu dá přiblížit u kobylkového snímače, určitě pomůže přitáhnutí vibráta na tělo. Dopomoct lze kompresorem s výš nastaveným sustainem a krátkým (rychlým) atakem.
Své dělají struny skrz tělo, dřevo (jasanové tele má výraznější twang než olšové), a kobylkový single. A pak taky pořádně rvát za struny, nejlépe vytrhávat prsty, trsátko má trochu jiný atak.
U strata se tomu dá přiblížit u kobylkového snímače, určitě pomůže přitáhnutí vibráta na tělo. Dopomoct lze kompresorem s výš nastaveným sustainem a krátkým (rychlým) atakem.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak, pružiny ze zadu kytary co drží kobylku, takový téměř spring reverbCzLism píše:Já vím,že jsem trochu natvrdlej,ale jaké pružiny?

ale jak píše fořt, není to jen pružinama. celkovou konstrukcí ano, materiálem ano a i ty single snímače bych započítal byť jak psal Nero, není to hlavní.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
http://www.seymourduncan.com/products/p ... banger_is/
Tak podle toho má na twang vliv ten kovový popelník - kobylka u Telete, v němž je kobylkový snímač, rozptyluje magnetické pole.
Tak podle toho má na twang vliv ten kovový popelník - kobylka u Telete, v němž je kobylkový snímač, rozptyluje magnetické pole.
A co to dělá u akustických?Asi materiál a (tvar) co?
V životě jsem neslyšel u akustiky mluvit o "twangu". Což ale koneckonců nic neznamená. Jestli se ptáš v čem tkví barva zvuku u akustiky tak: materiál, žebrování, tvar, struny, prsty/trsátko, místo úhozu, player, ...CzLism píše:A co to dělá u akustických?Asi materiál a (tvar) co?
Naposledy upravil(a) Jester dne 30.11.2011 12:59, celkem upraveno 1 x.
Ok dík,je hrozně složitý popisovat zvuk slovama