Ahoj, chci se zeptat , jestli nemáte zkušenosti, nebo možnost posoudit kvalitu klaviatur u dnešních nástroju,
mám převážně na mysli syntetizárové (nekladívkové) klaviatury (oplatky) ? Kdo dělá nejspolehlivější syntetizárovou klaviaturu ?!
Já sám vlastním jako syntetizátor Roland Juno Stage a po 2 letech mi začala odcházet dynamika u některých kláves,
a celkově je klaviatura už křivá, některé klapky jsou níž, některé víš, a já se začínám bát, aby to najednou nepřestalo hrát.
Moji kamarádi a známí taky měli synťáky od Rolandu (Juno D, Juno G a též Juno Stage) a též jim brzy odcházela dynamika.
Začala jim odcházet už po půl roce. I když to nejsou kladívkové klaviatury jako u Roland Fantom G8, 700 GX , Kurzweil PC3K8,
Yamaha Motif XF8, Korg M3 nebo Kronos, kde tyhle kladívkové klaviatury musí vydržet (v podstatě) všechno.
Já mám stage piano Roland 700 GX a klaviatura je perfektní a myslím, že bez problému vydrží další 2 roky, teď ho mám 3 rokem.
Dneska se kladívka dělají tak kvalitní, že vydrží i neustálé (hrubé hraní).
Jsem z Olomouce, Juno Stage je už po záruce a opravu klaviatury bych udělal jen tak, že bych nástroj zabalil, poslal do Prahy
do Rolandu a čekal více než měsíc než by mi to přišlo zpět a dal bych za to 3000 kč + dopravu.
Hraju v zábavové živé kapele, a nemohu si dovolit být měsíc bez jednich kláves. Ale o opravu tady nejde.
Jde o to, jestli nevíte, kdo dělá kvalitní klaviatury (syntetizátorové 61-76 nevyvýžené, nebo polovyvážené).
Rád bych na přelomu březen/duben koupil náhradu místo Juno Stage kvůli novějším zvukům atd.. ale jde mi hlavně
o kvalitu klaviatury, aby to vydrželo a já se za chvilku nemusel začít být, že se mi rozbije, nebo že zase odcházet dynamika.
Kamarád má Yamaha Motif XS 7 přes 3 roky a klaviatura hraje bezchybně i dynamicky jak má, druhej kamarád má přes 20 let
starou Yamaha DX 7 a Korg M1 a oba nástroje mají v pořádku klaviaturu, hlavně dynamika je v pořádku, klaviatura je originální
a stále funguje i aftertouch atd...
Takže podle všeho kvalitní a bezproblémové klaviatury dělá Yamaha. Zjistil jsem si, že náhradní klaviatury na Yamahy a Korg se dají
objednat za pakatel na E-Bay, a pak vám to nějaký servis namontuje.
Přemýšlím nad Kurzweil PC3/PC3LE7/PC3K7, Yamaha Motif XF7, Yamaha MOX 6, Roland Juno-Gi (do Rolandu se mi už moc nechce, ovládání je nejjednoduší,
kvalita nástrojů ujde, ale dnes už Roland zaostává a chci něco lepšího, kvalitnějšího a spolehlivějšího, koupil bych si jej nejspíš,
jen kdybych neměl více peněz a zlepšila by se spolehlivost a kvalita klaviatury).
Nejlepšího by bylo, mít oba nástroje s kladívkovou mechanikou vše v 88 klávesách, protože tyhle klaviatury jsou nejkvalitnější,
a nejvíc vydrží, ale je to pro mě zbytečné, cenově náročnější a složitější na přepravu.
Díky moc za vaše názory a rady.
Martin Skácel
Kvalita klaviatur
Pravidla fóra
Re: Kvalita klaviatur
Myslím, že nejlepší nekladívkovou klaviaturu má Korg 01W/FD a Kurzweil PC3 76 nebo PC3K7.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Vstoupím jako amatér - co Fatary, u nich se klaviatura docela chválí, ne?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Však Kurzweil má klaviatury Fatar.
Jo Fatar prý dělá nejlepší klaviatury a dává je právě do kurzweilů, ale proti kurzweilům hovoří složitost ovládání, jinak ale nad nimi přemýšlím nejvíc a s největší pravděpodobnosti bych si je koupil... ale chci znát i jiné alternativy, kdybych kupoval něco jiného...
Rolandy jsou skvělé svojí jednoduchostí.. ale tak kvalita zpracování, hlavně té klaviatury je děsivá!!!
Rolandy jsou skvělé svojí jednoduchostí.. ale tak kvalita zpracování, hlavně té klaviatury je děsivá!!!