kombo do 6k

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
kajl 29

Re: kombo do 6k

Příspěvek od kajl 29 »

aha no takze to crate :D potom nasetrim na lampu :)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

a proč na lampu nenašetřit rovnou ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
jastud

Příspěvek od jastud »

kajl 29 píše:aha no takze to crate :D potom nasetrim na lampu :)
Ty si vůl. To se fakt nedá jinak říct. Tak si s tím tranďákem užij. Proč se ptáš co máš koupit, když tě vůbec nezajímají odpovědi?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Johny_Hard

Příspěvek od Johny_Hard »

já bych neváhal ani minutu a z těch možností co máš bych si koupil určitě lampu, přece nechceš doapdnout jak E!E každý song vychrchlany valvestatem.
kajl 29

Příspěvek od kajl 29 »

tak jako lampu jedine z bazaru a do toho se mi moc nechce, nevim no...
sebous

Příspěvek od sebous »

Vem to crate V50 od MC.koziase, když ti to pošle posraný tak ho můžeš jít zbít protože beztak by mu to bylo cennější než ban na foru :D (nadsazka)
Otoč volume doprava a na punk budeš šťastnej, starší není horší spíš naopak občas.
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
kajl 29

Příspěvek od kajl 29 »

nemam vubec zadny zkusenosti s lampou chci tranzistora
stejne me porad laka http://kytary.cz/randall-rx75rg2/HN101331/
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

sebous píše:Vem to crate V50 od MC.koziase, když ti to pošle posraný tak ho můžeš jít zbít protože beztak by mu to bylo cennější než ban na foru :D (nadsazka)
Otoč volume doprava a na punk budeš šťastnej, starší není horší spíš naopak občas.
:mrgreen:
ten randal je kram :D hele kup si co chces, za pulroku se budes mlatit do hlavy, mel jsem to same a nejednou :D
menil jsem tam lampy, kombo funguje a presne, pokud by se podelalo tak mi to holt obouchas o hlavu
nove stalo 10,5, necham ho za 6, ale pisu to naposledy, rozmysli si to :wink:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tranzistorové kombo v budoucnu neprodáš ani za polovinu dnešní ceny, jenž je dnes v obchodě. Až se ho budeš tedy zbavovat kvůli elektronkovému aparátu. Koupená věc z bazaru za určitou cenu je výhodná i v tom, že pokud bude třeba ji prodat, tak na ceně nebudeš tratit tak dramaticky a v podstatě se ti penízky mohou vrátit zpět. Pokud je to především otázka peněz, tak bys měl své rozhodování přehodnotit a zamyslet se. V tomto tématu je nabídka na 50W elektronkový zesilovač Crate V50 od McKoziase ze všech těch tipů a podobně nejlepší. Cenově, zvukově i z hlediska perspektivy (dříve vychytáš své "mouchy"). Investice do nějaké kreslící krabičky, popř. nakopávače je sice nutná, ale dává ti to možnost si zkreslení vybírat dle svého gusta.

Dej na rady zkušených...
sebous

Příspěvek od sebous »

jako casem nutna je, ale nerikejte mi ze si v punkove kapele s tim zkreslenym kanalem na nejakou dobu nevystaci. Oproti tomu trandu si budes spokojene chrochtat. A zkusenosti s lampou? K cemu, jen s tim tolik nemlatit a nechat to par minut pred hranim nazhavit nic sloziteho. Pozdeji to prodas za stejnou cenu dal. Ja nevim proc si lidi chodi nechat radit na fora, kdyz na ty dobry rady kaslou
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

kajl 29 píše:tak jako lampu jedine z bazaru a do toho se mi moc nechce, nevim no...
nevim co se ti na bazaru nezdá ... to že je ta věc třeba 5 let stará a výrobce vyběhnul s novejma kouskama automaticky neznamená že je to starej šmejd . jestli to hrálo dobře když to bylo nový bude to hrát stejně za 5 let ... ale jestli máš peněz dost tak dělej jak myslíš. bazar je taková cesta jak se dostat k dobrejm věcem který by si jako novinku nezaplatil .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Je to asi půlrok co jsem si kupoval kombo, chtěl jsem tranzistor, protože mi připadalo (jak tobě) že nepotřebuju extra zvuk. Měl jsem od borca domluvený Crate FX120 za 3500, ale po týdnu mi napsal, že jiný zájemce mu nabídl 5000 a to já neměl, tak jsem se ho vzdal a pěkně mě to naštvalo, teď jsem ale za to nejvíc rád, protože jsem na bazaru sehnal Blackheart BH5 za 4000, napsal jsem mu a domluvil se s prodejce (který bydlel nedaleko) ze mi to zaveze až domů (zdarma), pak mu ale napsal jiný zíjemce a nabídl mu 4500, no tak jsem moc neváhal a sehnal pětikilo. Nakonec sem teda koupil za 4500Kč 3 měsíce starý (tzn. ještě s 33 měsíci záruky) 5W lampový kombo, co se týče hlasitosti 5W aparátu tak jsem spokojen, protože s krabičkou hraju doma na hlasitost 1,5-2,0 a myslím, že minimálně do zkušebny bude stačit, stačí to malinko osolit a zbořím s tím barák :twisted: Takže po mé zkušenosti můžu říct, že pokud máš možnost, kup lampu, ja bych teď už do tranďáku nešel nikdy.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
kajl 29

Příspěvek od kajl 29 »

:) asi se fakt podivam po nake te lampe :D http://kytary.cz/laney-lc15-110/HN102569/ co tahle ?
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Jak jsem to kombo vybíral tak mi bylo hodně doporučovaný tohle (akorát 10W verze): http://kytary.cz/laney-cub12/HN112740/ už sem se domlouval s prodejcem, ale pak se objevil inzerát s blackheartem a protože se mi moc nelíbí vzhled toho komba Laney a bh bych mel navic se zarukou sel sem do toho bh, ale vzhled neni na 1. miste, myslím ze je to slušnej aparát, jen je to myslím AB třída.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
kajl 29

Příspěvek od kajl 29 »

tak na vzhledu nezalezi :D a stacilo by do zkusebny ? :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jo, na punk urcite :roll:
kajl 29

Příspěvek od kajl 29 »

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Na punk bude super, do zkušebny asi nemůžeš moc počítat s úplně čistým zvukem. Ale právě když bude hůř stíhat, tak o to líp se naučíš hrát. Vytavenej lampáč je těžký ukočírovat.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Je to jen jednokanál. O tisícovku míň dáš za tenhle 2-kanál (tj. čistý-zkreslený), navíc s větším reprákem:
http://www.hudebniraj.cz/kytary/komba/c ... ry-limited
Nebo zkus toto:
http://shop.guitarpark.cz/Komba-a-zesil ... mp-XD.html
http://www.bayger.com/kytary/eshop/4-1- ... r-Champ-XD
Je to lampáč s tranzistorovým preampem a lampovým koncem. A vejdeš se skoro do původního stropu 6 k.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Bummer píše:Na punk bude super, do zkušebny asi nemůžeš moc počítat s úplně čistým zvukem. Ale právě když bude hůř stíhat, tak o to líp se naučíš hrát. Vytavenej lampáč je těžký ukočírovat.
trochu bych mel strach s desitkou reprakem

prijde na to jaky punk mas na mysli, jestli nejaky stary bral bych nejaky jednoduchy jednokanal, ale na ten novejsi se to zvukove moc nehodi
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“