Epi LP - drnčení v krku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Filomen

Epi LP - drnčení v krku

Příspěvek od Filomen »

Zdravím, vlastním Epiphone LP a mám problém. Nejsem zase tak velkej odborník přes kytary tak se chci zeptat. Při hraní mi kytara drnčí ale nemůžu přijít na to odkud ten zvuk vychází. Struny mám výškově sladěné takže to bych vyloučil. Viděl bych to na výztuhu ale s ní nemám žádné zkušenosti tak do toho nechci vrtat bez optání. V tom případě bych potřeboval vědět jak a co a další problém mám s tím že kvůli blbnutí nultého pražce jsem ho musel přilepit, takže nevím jak se ke šroubu dostat. :roll: :? Děkuji za případnou radu :wink:
Jazzman
Rádce

Re: Epi LP - drnčení v krku

Příspěvek od Jazzman »

Nedává moc smysl, co píšeš:

1. copak sedlový pražec může být jiný než přilepený?
2. co jsou výškově sladěné struny? a proč by pak nemohly drnčet?
3. jak se můžeš přes pražec nedostat k matici výstuže?

Povolená výstuž může drnčet, stačí jí mírně přitáhnout, abys neprohnul krk.
U LP také často drnčí pružinky snímačů.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
wolf
Kontaktovat uživatele:

Re: Epi LP - drnčení v krku

Příspěvek od wolf »

Nejcasteji to bejva spatnym prohnutim krku ruku v ruce se spatne nastelovanym dohmatem ale ten jak rikas je v pohode...Podivej se po delce krku proti svetlu a uvidis zakriveni krku..Ten by mel mit tvar mirneho luku..Kdyz neni pouzij klic a pritahni nebo povol sroub vystuhy podle potreby...Druha vec je ladeni...Muj les paul sedi krasne V E i v D# ale jak jdu niz nebo do droped struny rezonujou a pri tyhle kratky menzure to pak proste spatne ladi nebo drnci...U levnejsich kytar to byva taky spatne zapustenyma a nesrovnanyma prazcema a to hlavne olkolo +- 20 prazce...Tam pomuze jenom pilnik....

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“