Drncanie
Pravidla fóra
Re: Drncanie
vyfoť to, dej sem link ať víme jak to vlastně vypadá...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
fuu tak vo foťáku skončili baterky a odfotil som to len s mobilom... dosť zlá kvalita a vidno len celú kobylku, ten drôtik ani veľmi nie, ale môžem to uploadnúť ak pomôže.
kobylka

trošku zlá kvalita

tu je trošku viac vidno ten drôtik (obrysom)... v strede je trošku "dohora" tak neviem či to tak má byť, alebo je to zle...

Tak vyzerá to nakoniec skutočne na ten drôtik... Najprv som tu strunu "rozdnrnčal" keď som hral tie bendy na 17ke,19ke atď, a keď som zahral prázdnu strunu a potlačil trošku ten drôtik smerom ku kobylke, tak struna nedrnčala, keď som pustil, začala drnčať. Tak neviem teraz, čo môžem spraviť? Ako ho viac "pripevním" ku kobylke?
edit: trošku uponáhlené
Keď som sa dotkol drôtika, tak som sa nechtiac dotkol aj tej šrúby na ladenie oktáv a rezonuje tá. Nie samotný drôtik. Ale nezdá sa mi že tá šrúba rezonuje o drôt. Teraz už vážne neviem prečo mi to robí - v podstate šrúba sa stále po pár minútach (resp. sekundách) hrania uvoľní. 

trošku zlá kvalita

tu je trošku viac vidno ten drôtik (obrysom)... v strede je trošku "dohora" tak neviem či to tak má byť, alebo je to zle...

Tak vyzerá to nakoniec skutočne na ten drôtik... Najprv som tu strunu "rozdnrnčal" keď som hral tie bendy na 17ke,19ke atď, a keď som zahral prázdnu strunu a potlačil trošku ten drôtik smerom ku kobylke, tak struna nedrnčala, keď som pustil, začala drnčať. Tak neviem teraz, čo môžem spraviť? Ako ho viac "pripevním" ku kobylke?
edit: trošku uponáhlené
Máš tu kobylku naopak 
EDIT:
Mělo by to být takto, protože struny, tím jak jsou ohlý, tlačí kameny směrem ke krku. A jelikož ty máš kobylku naopak, tak se ty kameny kousek posunou, pružinka se uvolní a drnčí. Snad jsem to trochu vysvětlil a pokud to nepomůže tak už nevím

EDIT:
Mělo by to být takto, protože struny, tím jak jsou ohlý, tlačí kameny směrem ke krku. A jelikož ty máš kobylku naopak, tak se ty kameny kousek posunou, pružinka se uvolní a drnčí. Snad jsem to trochu vysvětlil a pokud to nepomůže tak už nevím

Naposledy upravil(a) Nessino dne 2.12.2011 23:04, celkem upraveno 1 x.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
hmmm... takto mi gitara prišla a aj väčšina gitár s tune-o-matic ju má takto. Ale myslím, že sa dá dať aj opačne
okej, tak to idem vyskúšať, tiež dúfam, že to pomôže. Lebo ptom fakt už neviem čo
A ináč prečo má väčšina tune-o-matic tak ako mám ja? Záleží aj od kvality, že napr. takému Gibsonu sa nemôže stať aby drnčala šrúba?
Na obrázcích z googlu je to pokaždé jinak, ale za zkoušku nic nedáš a bude tě to stát akorát trochu času.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
Tak Nessino diki moc, pomohlo to nakoniec
Naladil som aj oktávy a všetko v pohode. Tie šrúby tam teraz oveľa viac zapasovali, predtým keď som ladil oktávy a krútil som nimi, tak raz išli ťažšie, raz úplne ľahučko a teraz všetko približne rovnakým ťahom
Takže ešte raz vďaka a aj všetkým čo sa mi snažili pomôcť, dúfam že zajtra keď budem hrať viac tak sa to nepokazí a bude to dobre 
děkuj sobě, že ses na to nevykašlal, a šel jsi dál až jsi to vyřešil 
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)