Tuning Kytary- Fokus SG

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
DavidSvoboda
Bandzone: bandzone.cz/thevibrations

Tuning Kytary- Fokus SG

Příspěvek od DavidSvoboda »

Ahoj, mám kytaru Fokus SG a než se jí zbavit, mě teď napadlo ji trochu "vylepšit".
Nejprve, má vůbec takováhle snaha o tuning levnější kytary smysl, nebo je lepší rovnou si šetřit na Gibson a neřešit to?
Chtěl bych na ní dát třeba snímače co jsou na Gibson SG (P 90). Má s tím někdo zkušenost, bude to tam vůbec pasovat, na co mám dát pozor?

Budu rád, za každej postřeh,
díky.
minibb

Re: Tuning Kytary- Fokus SG

Příspěvek od minibb »

P90 neni humbucker ale singl (zvukově posazenej dost do středů) :idea: Bude ti vyhovovat zvuk p90?
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

DavidSvoboda: Snad teda nekecám, ale P90 jsou menší než běžné humbuckery, takže by sis asi musel buďto sehnat rámeček, který by tenhle problém řešil nebo by ses musel smířit s trochu jiným snímačem. Dají se běžně sehnat P90 jiné velikosti (výrobci je nazývají P94 a i Gibson nějaké dělá).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
DavidSvoboda

No, líbí se mi zvuk Gibson SG kytar vůbec (třeba tahle: http://kytary.cz/gibson-sg-special-trib ... /HN118231/), tam na ní je 2x P 90 pokud se nemýlím. Tak proto..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No jo, ale musí ti být jasný, že dvě SG od Gibsonu s různými snímači prostě nebudou hrát stejně... Vyber si podle toho, co hraješ. Na metal nebudou P90 kvůli brumu to pravé ořechové.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
DavidSvoboda

Tak na co jsou ty P90ky nejlepší?
Hraju indie, hodně delay, i čistýho, metal a nářez tolik ne..
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

P90 jsou tluste singly, zanry co jmenujes se na ne bezne hravaji. Jsou ale mensi nez HB, takze jestli tve srdce srdce touzi po P90 soundu, tak nejjednodussi je pouzit P94 (coz jsou P90 ve velikosti HB), origo nebo treba nase
http://rmpickups.cz/others0.html#RP-94
podivej se na YT, jsou tam tuny ukazek a srovnavacek snimacu, jestli je to opravdu to co hledas.
Ja osobne bych do toho upgradu sel, a pak treba nasetril na original, zbyde ti zalozni kytara ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nebo zkus mrknout na SD P-Rails. Máš to P90, rail a humbucker v jednom. Hlavně je stavěný na P90.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak to uz je snad trochu prehnany tuning fokuse :)
to by musel byt fakt povedeny kousek, drevo atd. SD P-Rails jsou fajn (taky jeden mam) ale levne teda nejsou :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
DavidSvoboda

Co když vyměním jen jeden za Gibsona a druhý byť buď nechal, nebo koupím ten český?
Co takovýhle mix?
Teorge

Příspěvek od Teorge »

hyenik píše:tak to uz je snad trochu prehnany tuning fokuse :)
to by musel byt fakt povedeny kousek, drevo atd. SD P-Rails jsou fajn (taky jeden mam) ale levne teda nejsou :)
No levné rozhodně nejsou, ale třeba ty P90 v mezipoloze na čistý zvuk a vybrnkávání, to miluju :-)

EDIT: jinak drahý tuning by to byl, ale snímač se neztratí v případě prodeje tam může hodit zpět původní
DavidSvoboda

jo, příjde mi to divný na kytaru za 5,5 tis koupit teď dva snímače každej za 3 tis. I jeden se mi na to nechce dávat. )
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Njn sry jsem si neuvědomil, kolik ty Fokusky stojí.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Snímače se neopotřebovávají, v případě prodeje fokusky ji můžeš prodat s původními a nové si nechat na další kytaru; a pokud by se na další nehodily, v šuplíku se jim nic nestane a můžou čekat na jinou. Případně pokud je koupíš použité, můžeš je prodat dál za stejnou cenu. Je to dost peněz, ale podle mě to za to stojí. Ale pokud budeš snímače kupovat nové, dobře si rozmysli, jaké že to vlastně chceš. Jinak P-90 ve formátu HB je Seymour Duncan Phat Cat. Příjemná a dost variabilní kombinace, kterou má na kytaře Kamahl tady z fóra, je SH-4 u kobylky (nejlépe s rozepínáním) a Phat Cat u krku, ale levné to není.
duri

Příspěvek od duri »

Já měl tyto německé P90 - velikost HB. David Barfuss - Mighty mouse.
Obrázek

Obrázek
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“