Přeji hezký den a rovnou se omlouvám, jelikož tohle téma asi nepatří zrovna sem - lepší sekce jsem si totiž nevšiml(dobře, moc jsem se ani nesnažil).
Byl bych nesmírně vděčen a rád, kdyby mi někdo dokázal pomoct se zahráním písně Půlnoční od Václava Neckáře ( http://www.youtube.com/watch?v=cl21CEa8KFc ) na kytaru. Snažím se to nějak vykoumat a budu koumat dokud to nevykoumám, ale když jsem si uvědomil, že může být pomoc od někoho a tím pádem může být i veliké usnadnění práce, neodolal jsem. A tak sem píšu. Tímto dotazem bych asi rád věděl(pokud si říkáte, že jsem se dost nevyjádřil), jak byste píseň zahráli vy, pokročilí kytaristi, samozřejmě i začátečníci, pokud to půjde. Můžete sem napsat úplně cokoliv, rady, vaší ukázku a tak.. Díky moc!!!
Píseň od Václava Neckáře - Půlnoční
Pravidla fóra
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Píseň od Václava Neckáře - Půlnoční
a s čím zápasíš? myslíš to tlumení, ten rytmus? popravdě to v komplexu zrovna moc kytarovka není. Jinak krásná píseň, mám ji moc rád. Ale spíš o rytmice, bicích, base a unikátním projevu Neckáře.
Pust si original, tlum k tomu pravackou správné akordy (tuším to je od Ddur?) a hraj s tim dokud ti to co hrajes k tomu nesedne. Akordy jako takové určitě najdeš na supermusic.sk nebo jinde nebo je najdeš uchem a zkousenim
Pust si original, tlum k tomu pravackou správné akordy (tuším to je od Ddur?) a hraj s tim dokud ti to co hrajes k tomu nesedne. Akordy jako takové určitě najdeš na supermusic.sk nebo jinde nebo je najdeš uchem a zkousenim
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jasně! Je skvělá!pupack píše:a s čím zápasíš? myslíš to tlumení, ten rytmus? popravdě to v komplexu zrovna moc kytarovka není. Jinak krásná píseň, mám ji moc rád. Ale spíš o rytmice, bicích, base a unikátním projevu Neckáře.
Akordy jsem si našel už dřív, ale nevím právě, jak je hrát. Ono držet D - vybrnkávat jednu strunu - dlaní ,,bouchnout" do strun - přehodit na G a v zápětí na A - mi přijde, že nemusím ani hrát, protože to tomu stejně nic nedává
Ale vždyť je to docela jednoduché. Nemusíš
ukazováčkem a prostředníčkem vybrnkat ten krátký motiv a vzápětí to po nich palcem a částečně dlaní přejedeš a hned zatlumíš. Žádná věda, jen trochu cviku (jak psal pupack)
Píseň je vážně fajn...
, můžešpatriko1 píše:dlaní ,,bouchnout" do strun
ukazováčkem a prostředníčkem vybrnkat ten krátký motiv a vzápětí to po nich palcem a částečně dlaní přejedeš a hned zatlumíš. Žádná věda, jen trochu cviku (jak psal pupack)
Píseň je vážně fajn...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no já se přiznám, že si do ní brnkám často. Je to totiž se vším všudy přesně co mám rád
a dobře se do ní improvizuje.
takže takovej tip. drž klasické Ddur (otevřené, né baré) a brnkej jeho tři struny a pouštěj tenké E, kde je G přihod malíček na 3.pražci. V téhle oblasti si vymysli nějaký pěkný riff, to je na tobě. (hraju osobně s delayem, je to téměř U2 song jak akordově tak rytmicky )
)
Refrén mi pak zní krásně klasicky akordově v baré, spíš do sus verzí.
Sedí mi do toho i krásně v Ddur boxu pentatoniky brnkání. Stačí vzít kytaru a hrát si s originálem.
Nebo to můžeš hrát přesně jak je to tam, ale to sem pochopil, že asi nechceš, že spíš to upravit do hratelné podoby s jednou kytarou a k tomu třeba zpěv?.. hlavní je vzít si kytaru, a zkoušet, vymýšlet a hrát s origem.
takže takovej tip. drž klasické Ddur (otevřené, né baré) a brnkej jeho tři struny a pouštěj tenké E, kde je G přihod malíček na 3.pražci. V téhle oblasti si vymysli nějaký pěkný riff, to je na tobě. (hraju osobně s delayem, je to téměř U2 song jak akordově tak rytmicky )
Sedí mi do toho i krásně v Ddur boxu pentatoniky brnkání. Stačí vzít kytaru a hrát si s originálem.
Nebo to můžeš hrát přesně jak je to tam, ale to sem pochopil, že asi nechceš, že spíš to upravit do hratelné podoby s jednou kytarou a k tomu třeba zpěv?.. hlavní je vzít si kytaru, a zkoušet, vymýšlet a hrát s origem.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
jsem na tom stejně - písnička má všechno, co mám rád ,)pupack píše:no já se přiznám, že si do ní brnkám často. Je to totiž se vším všudy přesně co mám ráda dobře se do ní improvizuje.
takže takovej tip. drž klasické Ddur (otevřené, né baré) a brnkej jeho tři struny a pouštěj tenké E, kde je G přihod malíček na 3.pražci. V téhle oblasti si vymysli nějaký pěkný riff, to je na tobě. (hraju osobně s delayem, je to téměř U2 song jak akordově tak rytmicky ))
,,drž Ddur a brnkej jeho tři struny, pouštěj tenké E, kde je G přihoď malíček na 3. pražci" - Ddur chápu, ale druhou část s G jsem nepochopil, ale bomba
jinak klidně, jako je to v originále, chtěl bych jenom příjemnej základ, kterej bude slyšet a bude zpěvu dodávat cosi kouzelnýho (mimochodem ano, se zpěvem - chci tu píseň zahrát na jedné ,,akci" 22. prosince, náramně se totiž hodí - dva dny před Vánocema a přesně sedící píseň - jedu domů po trati, jedu přes kopce, za okny padá, padá sníh, budou Vánoce. Chmury, trable, starosti, nechal jsem ve městě).. a ano, zkouším, zkouším, jen bych rád co nejlepší základ
zkusím, ovšem nevím, jak moc jsem porozumněl, budu bojovatzzbar píše:Ale vždyť je to docela jednoduché. Nemusíš, můžešpatriko1 píše:dlaní ,,bouchnout" do strun
ukazováčkem a prostředníčkem vybrnkat ten krátký motiv a vzápětí to po nich palcem a částečně dlaní přejedeš a hned zatlumíš. Žádná věda, jen trochu cviku (jak psal pupack)![]()
Píseň je vážně fajn...