Píseň od Václava Neckáře - Půlnoční

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
patriko1

Píseň od Václava Neckáře - Půlnoční

Příspěvek od patriko1 »

Přeji hezký den a rovnou se omlouvám, jelikož tohle téma asi nepatří zrovna sem - lepší sekce jsem si totiž nevšiml(dobře, moc jsem se ani nesnažil).

Byl bych nesmírně vděčen a rád, kdyby mi někdo dokázal pomoct se zahráním písně Půlnoční od Václava Neckáře ( http://www.youtube.com/watch?v=cl21CEa8KFc ) na kytaru. Snažím se to nějak vykoumat a budu koumat dokud to nevykoumám, ale když jsem si uvědomil, že může být pomoc od někoho a tím pádem může být i veliké usnadnění práce, neodolal jsem. A tak sem píšu. Tímto dotazem bych asi rád věděl(pokud si říkáte, že jsem se dost nevyjádřil), jak byste píseň zahráli vy, pokročilí kytaristi, samozřejmě i začátečníci, pokud to půjde. Můžete sem napsat úplně cokoliv, rady, vaší ukázku a tak.. Díky moc!!!
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Píseň od Václava Neckáře - Půlnoční

Příspěvek od pupack »

a s čím zápasíš? myslíš to tlumení, ten rytmus? popravdě to v komplexu zrovna moc kytarovka není. Jinak krásná píseň, mám ji moc rád. Ale spíš o rytmice, bicích, base a unikátním projevu Neckáře.
Pust si original, tlum k tomu pravackou správné akordy (tuším to je od Ddur?) a hraj s tim dokud ti to co hrajes k tomu nesedne. Akordy jako takové určitě najdeš na supermusic.sk nebo jinde nebo je najdeš uchem a zkousenim ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
patriko1

Příspěvek od patriko1 »

pupack píše:a s čím zápasíš? myslíš to tlumení, ten rytmus? popravdě to v komplexu zrovna moc kytarovka není. Jinak krásná píseň, mám ji moc rád. Ale spíš o rytmice, bicích, base a unikátním projevu Neckáře.
Pust si original, tlum k tomu pravackou správné akordy (tuším to je od Ddur?) a hraj s tim dokud ti to co hrajes k tomu nesedne. Akordy jako takové určitě najdeš na supermusic.sk nebo jinde nebo je najdeš uchem a zkousenim ;)
Jasně! Je skvělá!
Akordy jsem si našel už dřív, ale nevím právě, jak je hrát. Ono držet D - vybrnkávat jednu strunu - dlaní ,,bouchnout" do strun - přehodit na G a v zápětí na A - mi přijde, že nemusím ani hrát, protože to tomu stejně nic nedává :D. Takže jsem asi chtěl spíš nějakej nápad, jak to zhudebnit sólově.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ale vždyť je to docela jednoduché. Nemusíš
patriko1 píše:dlaní ,,bouchnout" do strun
, můžeš
ukazováčkem a prostředníčkem vybrnkat ten krátký motiv a vzápětí to po nich palcem a částečně dlaní přejedeš a hned zatlumíš. Žádná věda, jen trochu cviku (jak psal pupack) :wink:

Píseň je vážně fajn...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no já se přiznám, že si do ní brnkám často. Je to totiž se vším všudy přesně co mám rád :) a dobře se do ní improvizuje.

takže takovej tip. drž klasické Ddur (otevřené, né baré) a brnkej jeho tři struny a pouštěj tenké E, kde je G přihod malíček na 3.pražci. V téhle oblasti si vymysli nějaký pěkný riff, to je na tobě. (hraju osobně s delayem, je to téměř U2 song jak akordově tak rytmicky ) :))
Refrén mi pak zní krásně klasicky akordově v baré, spíš do sus verzí.
Sedí mi do toho i krásně v Ddur boxu pentatoniky brnkání. Stačí vzít kytaru a hrát si s originálem.

Nebo to můžeš hrát přesně jak je to tam, ale to sem pochopil, že asi nechceš, že spíš to upravit do hratelné podoby s jednou kytarou a k tomu třeba zpěv?.. hlavní je vzít si kytaru, a zkoušet, vymýšlet a hrát s origem.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
patriko1

Příspěvek od patriko1 »

pupack píše:no já se přiznám, že si do ní brnkám často. Je to totiž se vším všudy přesně co mám rád :) a dobře se do ní improvizuje.

takže takovej tip. drž klasické Ddur (otevřené, né baré) a brnkej jeho tři struny a pouštěj tenké E, kde je G přihod malíček na 3.pražci. V téhle oblasti si vymysli nějaký pěkný riff, to je na tobě. (hraju osobně s delayem, je to téměř U2 song jak akordově tak rytmicky ) :))
Refrén mi pak zní krásně klasicky akordově v baré, spíš do sus verzí.
Sedí mi do toho i krásně v Ddur boxu pentatoniky brnkání. Stačí vzít kytaru a hrát si s originálem.

Nebo to můžeš hrát přesně jak je to tam, ale to sem pochopil, že asi nechceš, že spíš to upravit do hratelné podoby s jednou kytarou a k tomu třeba zpěv?.. hlavní je vzít si kytaru, a zkoušet, vymýšlet a hrát s origem.
jsem na tom stejně - písnička má všechno, co mám rád ,)

,,drž Ddur a brnkej jeho tři struny, pouštěj tenké E, kde je G přihoď malíček na 3. pražci" - Ddur chápu, ale druhou část s G jsem nepochopil, ale bomba :)

jinak klidně, jako je to v originále, chtěl bych jenom příjemnej základ, kterej bude slyšet a bude zpěvu dodávat cosi kouzelnýho (mimochodem ano, se zpěvem - chci tu píseň zahrát na jedné ,,akci" 22. prosince, náramně se totiž hodí - dva dny před Vánocema a přesně sedící píseň - jedu domů po trati, jedu přes kopce, za okny padá, padá sníh, budou Vánoce. Chmury, trable, starosti, nechal jsem ve městě).. a ano, zkouším, zkouším, jen bych rád co nejlepší základ :)
patriko1

Příspěvek od patriko1 »

zzbar píše:Ale vždyť je to docela jednoduché. Nemusíš
patriko1 píše:dlaní ,,bouchnout" do strun
, můžeš
ukazováčkem a prostředníčkem vybrnkat ten krátký motiv a vzápětí to po nich palcem a částečně dlaní přejedeš a hned zatlumíš. Žádná věda, jen trochu cviku (jak psal pupack) :wink:

Píseň je vážně fajn...
zkusím, ovšem nevím, jak moc jsem porozumněl, budu bojovat :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“