Odstranění zámků z nulťáku?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Aranhias

Odstranění zámků z nulťáku?

Příspěvek od Aranhias »

Zdravím

Kamarád mi nedávno jenom za protislužbu dal http://kytary.cz/ibanez-grg-270b/HN071696/

Což je fajn, ale jsem začátečník a tak trochu mě tam vadí ty zámky. Naladit nebo vyměnit struny je katastrofa a jelikož si nemyslím, že to tremolo budu používat, tak bych zámky rád odstranil. Otázka je jestli můžu? :D

A bude se pak moct ladit přímo na hlavě? ... přes to tělo co jsem čet´, že se to dělá mi běhají mžitky před očima :)

Prosím poraďte :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Odstranění zámků z nulťáku?

Příspěvek od Nero »

Bude bohatě stačit, když tremolo zašpalkuješ, zámky odemnkneš a nebudeš používat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A je dobrý nejen odemknout, ale úplně ty 3 imbusové šroubky a čelisti vyšroubovat a někde bezpečně schovat, pro případ, že bys je chtěl znovu používat nebo kytaru prodat. Jinak budou drnčet a časem je ztratíš.
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

zámky odemkni imbusovým klíčem a schovej... Pak odšroubuj zadní kryt, pod kterým se schovávaj pružiny od tremola... ty dva šrouby, co tremolo drží, tak povol a kup si nějaké pružiny (myslím, že já nějaké kupoval v hudebninách za 9 kč) a přidej je tam, aby se s tremolem nedalo hnout... :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nebo se s tím nauč zacházet. Jemné dolaďování na kobylce je k nezaplacení, ikdyž nepoužíváš tremolo. Moje kytary se zámky všechny drží líp ladění.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

sám se kloním ke kmensikovi,
1)struny měníš jednou za 3 měsíce (né li víc)
2)lepší ladění díky zámkům
3)nemusíš do kytary nijak "vrtat" a časem možná přijdeš tremolu na chuť
:wink:

PS: nehledě na to že ty mechaniky tam možná budou celkem sh*t, protože nejsou určeny na přesný ladění
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ty mechaniky tam budu úplně stejný jako na všech Ibanezkách nebo Cortkách v téhle cenové relaci, zámky nezámky :roll:

Když tremolo nepoužívá a třeba někdy mění ladění, tak je zbytečné ho do jeho užívání nutit, vrtat do kytary tak jako tak nemusí, pokud jde jen o bloknutí tremola a oddělání zámků.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

Já obávám,že tady to asi nebude tak úplně jenoduché- pokud se jedná o zámky přímo v nuláku a ne až za ním. Ta struna na zbytku zámku může přeskakovat při bendingu a dělat neplechu...Já bych doporučil zablokovat to tremolo, natáhnout a naladit struny už půjde daleko líp a rychleji, pak zamknout a doladit na tremolu. Víc na zámky nebude nutno sahat až do výměny strun.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“