Problem s Vermona Matador 26
Pravidla fóra
Problem s Vermona Matador 26
Zdravim,
mam klavesy Vermona Matador 26 z roku 1973 - jde o prvni verzi ( http://www.vermona.de/htm/mat26.htm ). Vsecko je original a v peknem stavu, ale nekdo z nej vyndal sitove trafo. Prohledaval jsem net uz X-krat, ale ani strejda Google mi nedokazal poradit.
Proto Vas prosim, nemate na tyto klavesy nekdo schema? Nebo pokud je mate doma funkcni, mohli byste je otevrit a vyfotit mi popisky na sitovem trafu? Nenapada me jina moznost jak to zjistit, klavesy mam uz hoodne dlouho u odbornika a ani ten si s tim nevi rady - ony se uz prece jen nejakej ten patek nevyrabej..
Za pripadne odpovedi predem moc dekuju
El Worel
mam klavesy Vermona Matador 26 z roku 1973 - jde o prvni verzi ( http://www.vermona.de/htm/mat26.htm ). Vsecko je original a v peknem stavu, ale nekdo z nej vyndal sitove trafo. Prohledaval jsem net uz X-krat, ale ani strejda Google mi nedokazal poradit.
Proto Vas prosim, nemate na tyto klavesy nekdo schema? Nebo pokud je mate doma funkcni, mohli byste je otevrit a vyfotit mi popisky na sitovem trafu? Nenapada me jina moznost jak to zjistit, klavesy mam uz hoodne dlouho u odbornika a ani ten si s tim nevi rady - ony se uz prece jen nejakej ten patek nevyrabej..
El Worel
Re: Problem s Vermona Matador 26
Tieto klavesy som kedysi mal doma a zhodou okolnosti boli tusim tiez bez trafa. Brat ich potom aj dal dokopy, ale ten ich zvuk ma vtedy prilis neoslovil. Asi preto, ze nikdy predtym som taky nastroj nevidel a ani nepocul a cakal som od nich nejaky hutny organovy zvuk, nieco ako hammond
Ak sa dobre pamatam, tak zneli nejak takto: http://www.youtube.com/watch?v=RWFghFiX ... re=related
Kedze to sa mi vtedy zdalo v kapele nepouzitelne, tak sa odlozili bokom a prestal som sa o ne zaujimat a teraz fakt neviem ze kde su. Asi sa budem musiet ist niekedy pozriet do nasej byvalej skusobne ci tam nahodou este niesu.
Kedze to sa mi vtedy zdalo v kapele nepouzitelne, tak sa odlozili bokom a prestal som sa o ne zaujimat a teraz fakt neviem ze kde su. Asi sa budem musiet ist niekedy pozriet do nasej byvalej skusobne ci tam nahodou este niesu.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Oslov Tomáše Matouška, servis EMA Ostrava, kontakt v rubrice "opraváři". Jinak ještě Leoš Malaník - www.aldax.cz .El.Worel píše:Zdravim,
El Worel
Stejné Matadory měli na hudebce: taky pokažené.
Na Vermonu byl oficiál servis v Hradci Králové myslím ten pán pořád žije akorád moc ochotný není
Na Vermonu byl oficiál servis v Hradci Králové myslím ten pán pořád žije akorád moc ochotný není
zase sa mi raz dostal do rúk tento nástroj, tentoraz je to ale model 26-2, ale to trafo by mohlo byť rovnaké. Tak ak ťa to ešte zaujíma, daj vedieťEl.Worel píše:Zdravim,
El Worel
Zdravim, bylo by to super, ted je mam zrovna doma, protoze porad nemuzu schrastit ty parametry
. Stacila by mi klidne fotka trafa, pokud jsou na nem napsane nejake hodnoty. Pokud mas ale schema, bude to uplne dokonale a budu Ti rikat "Velky vezire"
.
Worel
Worel
carver píše:zase sa mi raz dostal do rúk tento nástroj, tentoraz je to ale model 26-2, ale to trafo by mohlo byť rovnaké. Tak ak ťa to ešte zaujíma, daj vedieťEl.Worel píše:Zdravim,
El Worel
človeče, to si sa ozval v poslednej chvíli, zrovna som ich ponúkol na predaj
na trafe je napísané toto:
110 V / 127 V F 0,16 A
220 V F 0,1 A
napíš mi v sz maila a pošlem ti aj foto
110 V / 127 V F 0,16 A
220 V F 0,1 A
napíš mi v sz maila a pošlem ti aj foto
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No - tohle jsou jen parametry vstupu, což je zrovna to, co nepotřebuje vědět (to je jasné). Ale určitě mu to odfoť; nicméně pokud nebudou nikde na štítku údaje o výstupu (čili ta sekundární strana trafa), tak nic než změření (nenajde-li se to v nějaké literatuře) nepomůže.
P.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to ale bude potom prob
podstatné je právě, kolik napájecích větví (a s jakými napětími) to trafo dává; že bude na 230V je nasnadě. Takže jedině změřit, pokud se to opravdu nenajde někde v dokumentaci na webu apod.
P.
P.
No jeste neni uplne prohrano, podle fotky je to trafo jen pod krytem, takze pokud bude carver tak hodnej a zkusi mi udelat fotku samotnyho trafa pod krytem, tak tam to jeste muze byt napsano. Koneckoncu, nadeje umira posledni, ze 
W.
W.
if it moves, it has a penguin behind 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
SIce dřevní téma, ale přesto: zkontaktoval mě na Skype uživatel "ondra_statek" s informací, že by na Matador 26 měl nějaké náhradní díly. Zájemce nechť ho pomocí Skype zkontaktuje.
P.
P.
Zdravim,
pavlii, diky za tip. Funkcni trafo by touhle dobou melo byt na ceste
.Takze kdyz to dobre dopadne, tak se pristi tyden ozvu s tim jak to hraje
Jinak diky i ostatnim za rady a kontakty, ty uz teda tak uspesne nebyly..
Worel
pavlii, diky za tip. Funkcni trafo by touhle dobou melo byt na ceste
Worel
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No paráda - pokud v tom figuruje ten kontakt ode mě, tak jsem rád, že jsem mohl zprostředkovat
P.
P.
to Worloy: sorry že som sa neozval, ale bracho ako to trafo vtedy vybral z klávesov a vzal do práce s tým ešte stále nič nespravil, tak ich mám nefunkčné teraz aj ja . . . len dúfam že to trafo v práci niekde nezaložil a nestratil
Ahoj neva, i tak diky za pomoc. Kdyby to bracha ztratil a ja mel to funkcni, tak ti ho zmerim at si muzes nechat udelat novy 
W.
W.
Update pro uzavreni - Matadorky hrajou! 
Diky Ondrovi za poslani kompletniho zdroje, jen jsem udelal sitovou snuru, zacvaknul konektor, prisrouboval a hraje to. Prekvapive fungujou vsechny tlacitka a hejblatka, vibrato je uplne klasicky, je to jak Limonadovy Joe
Zvuk jsem zatim nenahraval, ale casem to urco udelam.
Kazdopadne diky vsem za pomoc a rady a at to hraje!
Worel
Diky Ondrovi za poslani kompletniho zdroje, jen jsem udelal sitovou snuru, zacvaknul konektor, prisrouboval a hraje to. Prekvapive fungujou vsechny tlacitka a hejblatka, vibrato je uplne klasicky, je to jak Limonadovy Joe
Kazdopadne diky vsem za pomoc a rady a at to hraje!
Worel
Dobrý deň, mám Vermona matador 26-2, ale nefunguje! Chcem predať to! aká je hodnota na to? Ospravedlňujem sa za môj jazyk! Preložil som s "Google Translate", ja som z Rumunska! Čakám na odpoveď! Ďakujem vám!