Nové snímače do Cort M600
Pravidla fóra
Nové snímače do Cort M600
Ahoj, mám Cort M600 s krytýma Duncan Designed snímačema. Uvažuju, že bych bych je vyměnil, nejradši taky za krytý, myslíte že by se zvukově vyplatilo tam strčit třeba SD SH-2 nebo nějaký jiný?
STAY ROCK'N'ROLL
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nové snímače do Cort M600
SH2+SH4 je klasika nejklasičtější. S tím chybu neuděláš. Ale zrovna tak můžeš volit z DiMarzií, já bych třeba zvážil ještě Gibson 57 Classic + 57 Classic Plus. Je toho hodně 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
prijde na to, co hrajes apod...jestli mas nejake oblibene kytaristy u kterych se ti libi jejich zvuk, zkus se podivat co maji oni
No ono jaký mám oblíbený kytaristy...stejně dle mýho názoru minimálně tak 80% dělá ve finále stejně kombo, případně efekty... i když hrajeme rock s příměsí melo HC, tak mám rád právě zvuk těch krytejch snímačů, protože to tolik nerezonuje a je to pěkně čistý. Právě proto otázka jesli ten rozdíl mezi Duncan Designed a originál Duncanama stojí za ty peníze 
Naposledy upravil(a) syges dne 7.12.2011 14:39, celkem upraveno 1 x.
STAY ROCK'N'ROLL
Tohle jsem mel na M600 a bylo to super. Dneska bych zvazil, jestli misto SH4 nesoupnu Alternative 8.DL píše:SH2+SH4 je klasika nejklasičtější.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak to musíš být vcelku netopýr, když slyšíš rozdíl mezi snímačem s krytem a bez krytu. Hlavní rozdíl je v charakterice snímače a ne v jeho provedení. Slyšel jsem už i výborně hrající Duncan Designed /kytara Valley Art/, jde o to z jaké kytary je. Snímač má o dost větší vliv na to, jak ty vnímáš hru/dynamiku než na to co leze potom z aparátu. Každý snímač má svoje specifika a nedá se jednoznačně říct, co ti bude sedět.syges píše:No ono jaký mám oblíbený kytaristy...stejně dle mýho názoru minimálně tak 80% dělá ve finále stejně kombo, případně efekty, což hraju na lampu od VHT a i když hrajeme rock s příměsí melo HC, tak mám rád právě zvuk těch krytejch snímačů, protože to tolik nerezonuje a je to pěkně čistý. Právě proto otázka jesli ten rozdíl mezi Duncan Designed a originál Duncanama stojí za ty peníze
Netopýr snad ani nebubucci píše:Tak to musíš být vcelku netopýr, když slyšíš rozdíl mezi snímačem s krytem a bez krytu. Hlavní rozdíl je v charakterice snímače a ne v jeho provedení. Slyšel jsem už i výborně hrající Duncan Designed /kytara Valley Art/, jde o to z jaké kytary je. Snímač má o dost větší vliv na to, jak ty vnímáš hru/dynamiku než na to co leze potom z aparátu. Každý snímač má svoje specifika a nedá se jednoznačně říct, co ti bude sedět.syges píše:No ono jaký mám oblíbený kytaristy...dle mýho názoru minimálně tak 80% dělá ve finále stejně kombo, případně efekty, což hraju na lampu od VHT a i když hrajeme rock s příměsí melo HC, tak mám rád právě zvuk těch krytejch snímačů, protože to tolik nerezonuje a je to pěkně čistý. Právě proto otázka jesli ten rozdíl mezi Duncan Designed a originál Duncanama stojí za ty peníze
STAY ROCK'N'ROLL
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mám BKP HolyDiver a měl jsem ho v krytu, pak jsem kryt sundal a rozdíl jsem nezpozoroval, tož nevím...
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Podle me je to placebo.syges píše:Netopýr snad ani nebubucci píše:Tak to musíš být vcelku netopýr, když slyšíš rozdíl mezi snímačem s krytem a bez krytu. Hlavní rozdíl je v charakterice snímače a ne v jeho provedení. Slyšel jsem už i výborně hrající Duncan Designed /kytara Valley Art/, jde o to z jaké kytary je. Snímač má o dost větší vliv na to, jak ty vnímáš hru/dynamiku než na to co leze potom z aparátu. Každý snímač má svoje specifika a nedá se jednoznačně říct, co ti bude sedět.syges píše:No ono jaký mám oblíbený kytaristy...dle mýho názoru minimálně tak 80% dělá ve finále stejně kombo, případně efekty, což hraju na lampu od VHT a i když hrajeme rock s příměsí melo HC, tak mám rád právě zvuk těch krytejch snímačů, protože to tolik nerezonuje a je to pěkně čistý. Právě proto otázka jesli ten rozdíl mezi Duncan Designed a originál Duncanama stojí za ty penízeale podle mě je dost velkej rozdíl mezi krytým a nekrytým
Tak to musíš být vcelku netopýr, když slyšíš rozdíl mezi snímačem s krytem a bez krytu. Hlavní rozdíl je v charakterice snímače a ne v jeho provedení. Slyšel jsem už i výborně hrající Duncan Designed /kytara Valley Art/, jde o to z jaké kytary je. Snímač má o dost větší vliv na to, jak ty vnímáš hru/dynamiku než na to co leze potom z aparátu. Každý snímač má svoje specifika a nedá se jednoznačně říct, co ti bude sedět.[/quote]
Netopýr snad ani ne
ale podle mě je dost velkej rozdíl mezi krytým a nekrytým
[/quote]
Podle me je to placebo.[/quote]
Tyjo tak to bych ti oponoval. Z čistě elektrikářskýho hlediska ten kus plechu působí jako odpor mezi strunou a magnetem snímače, tudíž se lehce sníží výstupní signál, ale zároveň to působí jako obal, kterej snižuje chytání rezonancí
Asi to hodně záleží na snímači a taky na výšce snímače, ale znát to je. Je teda pravda, že sem osobně nezkoušel porovnat vedle sebe dva úplně stejný snímače s krytem a bez krytu, to ne.
Netopýr snad ani ne
Podle me je to placebo.[/quote]
Tyjo tak to bych ti oponoval. Z čistě elektrikářskýho hlediska ten kus plechu působí jako odpor mezi strunou a magnetem snímače, tudíž se lehce sníží výstupní signál, ale zároveň to působí jako obal, kterej snižuje chytání rezonancí
STAY ROCK'N'ROLL
- DL
- Kontaktovat uživatele:
A tím bych navrhoval tuto diskusi zakončit.syges píše:Je teda pravda, že sem osobně nezkoušel porovnat vedle sebe dva úplně stejný snímače s krytem a bez krytu, to ne.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.