Rada při výběru zvukové karty
Pravidla fóra
Re: Rada při výběru zvukové karty
ok diky moc, ja uz jsem tak nejak rozhodnutej stejne, takze to odkliknu a beru ji.........
keď ju budeš mať daj nejakú recenziu
zdravim, to me pobavilo, nemyslim, ze by tu nekdo chtel cist ode me recenzi, fakt se v tom nevyznam, ani nevim jak to mam zapojit:) takze kartu uz mam doma, ale vyskytl se problem, na linkovem vystupu karty jsou zdirky na nejake dva divne konektory, ktere absolutne nehraji dohromady se stereo kabelem z meho zesilovace, ktery ma jen jedno zakonceni:))))))))) mam pasivni bedny a zesilovac mam s pc vystupem realtek zvukovky zapojen prave timhle kabelem, ktery ale zrejme neni se Scarlett kompatibilni, vubec nevim, jaky druh kabelu si sehnat, abych to propojil, myslel jsem, ze tohle bude uz v krabici a tam je jen USB kabel, to je jediny co zvladnu zapojit:)))))))) bracha rika, ze potrebuju nejakou redukci na jedne strane ci co. kazdopadne to bude kabel ktery je rozdelen na obou koncich na dva........ale na kazde strane jiny typ jacku......zesilovac je stary........tak a ted babo rad:)))))))))))
pro vas je to urcite hracka, pro me bordel, ja mam jen cvicene usi, ale technik nejsem
pro vas je to urcite hracka, pro me bordel, ja mam jen cvicene usi, ale technik nejsem
baba poradi, jen potrebuje vedet, jake ma konektory ten zesilovac 
edit: zkusim naslepo: http://www.thomann.de/cz/the_sssnake_spr2030.htm tohle by se nehodilo?
edit: zkusim naslepo: http://www.thomann.de/cz/the_sssnake_spr2030.htm tohle by se nehodilo?
Naposledy upravil(a) Paris dne 6.12.2011 20:04, celkem upraveno 1 x.
tak bracha uz mi to ZREJME nasel, pry potrebuju 2x6,3 mono jack x 2 RCA phono kabel.....nejak takto:)
snad to budou mit zitra v nejblizsim elektru nebo tak......ale moc odkazu na to na netu neni....
(viz edit predhoziho prispevku. ano, to je asi ono.)
kdyztak si budes chvilku hrat jen do sluchatek, no...
tak dik, koukal na to a ze pry to bude ono.......takze zkusim nekde sehnat. akorat nechapu proc vsechny ty kabely jsou tak drahy:)))))))) ps: monitoring do sluchatek na zacatek tracku uplne nesnasim, ono se to jevi sice vyborne, ale absolutne tam nejde poznat vliv komprese, reverbu, celkovy feeling tracku, pak to hodim na bedny a vse totalne prebasovane. co se mi ale osvedcuje je drobne doladovani sterea, panningu, melodicke veci a odstranovani chybek v mixu na sluchatka, kdyz uz jsou dolni frekvence udelane predtim na bednach..............
tak zrejme ani to mi neni dano, vse jsem nainstaloval, kabel na zesilovac bude az zitra, ale ze to vyzkousim aspon do sluchatek.....nic nehraje:).........a to hadam, ze kam strcit sluchatkovy jack jsem trefil napoprve......
)))))))
Paris píše:(viz edit predhoziho prispevku. ano, to je asi ono.)
a co by melo hrat? v jaky aplikaci to pouzivas? mas spravne nastaveny zarizeni?
no ocekavam, ze bych mel slyset jakykoliv vystup (youtube, winamp) do sluchatek, kdyz jsem je pichnul do te karty.......bedny mam zatim jeste na realteku nez sezenu ten kabel........
to si ovsem musis nastavit v ovladacim panelu zvuku.
to jsem samozrejme udelal, bez vysledku.........misto vystupu realtek jsem zmenil na Scarlett......nic:) takhle vlastne ty sluchatka uz nehrajou vubec pri zadnym nastaveni
a nemas treba prepnutej monitor na karte? (nebo v ovladacim panelu?)
na karte jsem vyzkousel vsechny kombinace vypnuti prepnuti zapnuti a nic, v ovladani zvuku taky, asi to zabalim a necham to na zitra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2andrew: při vší úctě bych se nejdřív vyspal, pak v klidu posnídal a potom si otevřel manuál a projel instalační instrukce spolu s příklady nastavení jak pro OS tak pro případný DAW program. Pokud není chyba v kartě (zmetkovitý výrobek se prostě semtam objeví kdekoli), tak nevidím důvod, proč by "to" nemělo hrát de-facto na první zapnutí
chce to jen jaksi neignorovat pokyny výrobce, když už člověk nemá praxi a podobné manuály nepotřebuje
P.
P.
- FLAMING.RECORDS
M-audio Delta 1010LT
Chtel bych dokoupit tuto pci zvukovku, co myslite je to dobrá volba? Kdyz to propojím s tím zedkem 24 mixem, je možné více stopové nahrávání? I když ne, nevadí napište co si o ní myslíte a kdybych ji mel? Jak je lepsi nahravat?
Primo pres zvukovku, nebo propojit mix a zvukovku a hnat signal prvne pres mix?
Nezmeni se kvalita v horsim slova smyslu?
Kdyz budu nahravat pres mix a nasledne zvukovku?
Jde mi hlavne i o lepsi datovy tok, nez pres to rozhrani USB co je na mixu. Díky za rady.
Chtel bych dokoupit tuto pci zvukovku, co myslite je to dobrá volba? Kdyz to propojím s tím zedkem 24 mixem, je možné více stopové nahrávání? I když ne, nevadí napište co si o ní myslíte a kdybych ji mel? Jak je lepsi nahravat?
Primo pres zvukovku, nebo propojit mix a zvukovku a hnat signal prvne pres mix?
Nezmeni se kvalita v horsim slova smyslu?
Kdyz budu nahravat pres mix a nasledne zvukovku?
Jde mi hlavne i o lepsi datovy tok, nez pres to rozhrani USB co je na mixu. Díky za rady.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - 1010LT je dobrá karta, má jen 2 MIC preampy, zbytek (6x analog) je linkový vstup. Takže ano - MIX by ti vyplnil absenci mikrofonních preampů, takže by se dalo nahrávat s celkem 8 mikrofony naráz.
Propojení budeš muset zrealizovat v daném případě (pro využití všech 1010LT vstupů) Insert kabely, což ale celkem nevadí, protože vstupy na 1010LT jsou také nesymetrické; bude třeba ovšem pořídit speciální kabely (TRS <-> RCA) případně s propojeným Tip a Ring polem v TRS (aby se signál dostal i dál do mixpultu, bylo-li by třeba).
Neposoudím kvalitativní rozdíl řetězce MIC -> ZED preamp -> nesym. kabel -> 1010LT a MIC -> 1010LT (mikrofonní vstup).
P.
Propojení budeš muset zrealizovat v daném případě (pro využití všech 1010LT vstupů) Insert kabely, což ale celkem nevadí, protože vstupy na 1010LT jsou také nesymetrické; bude třeba ovšem pořídit speciální kabely (TRS <-> RCA) případně s propojeným Tip a Ring polem v TRS (aby se signál dostal i dál do mixpultu, bylo-li by třeba).
Neposoudím kvalitativní rozdíl řetězce MIC -> ZED preamp -> nesym. kabel -> 1010LT a MIC -> 1010LT (mikrofonní vstup).
P.
pri vsi ucte, to neni manual, tam proste nic neni. ja zas nejsem tkaovy ignorant. tesil jsem se, ze si projedu slozity manual a pohrabu se v tom. ale je tam na dvou mini strankach velky H...neco ve stylu 1/vlozte prilozene DVD do mechaniky 2/pripojte scarlett k repro a pc 3/vse je hotovo a muzete zacit nahravat....ne nekecam. tohle tam je. podrobnejsi to neni.......jinak, pluginy co byly k tomu uz mam davno nainstalovany a driver taky......ae v zivote jsem nezazil, ze bych neco ve windows jen zapnul a ono to fungovalo samo:)))))))))))))
pavlii píše:2andrew: při vší úctě bych se nejdřív vyspal, pak v klidu posnídal a potom si otevřel manuál a projel instalační instrukce spolu s příklady nastavení jak pro OS tak pro případný DAW program. Pokud není chyba v kartě (zmetkovitý výrobek se prostě semtam objeví kdekoli), tak nevidím důvod, proč by "to" nemělo hrát de-facto na první zapnutíchce to jen jaksi neignorovat pokyny výrobce, když už člověk nemá praxi a podobné manuály nepotřebuje
![]()
P.
jediny co me napadlo, ze to proste nefunguje na ty sluchatka doku nepripojim i ty bedny skrz zesilovac, jinak fakt nevim