Pořídil jsem přítelkyni klávesy. Začala se učit, ale zjistily sme, že vůbec nedokáže cejtit rytmus, neumí napasovat melodii do rytmu a vůbec nechápe závislosti melodii na rytmu. Zkoušel jsem ji dokopat k metronomu, ale ne moc s úspěchem. Nedokázal by ste někdo poradit jak na to? Nějaký cvičení, rady a tipy? Předem moc díky
Rytmus
Pravidla fóra
-
Peepeeyopee
- Bandzone: www.bandzone.cz/oxoxox
Rytmus
Nevim jestli to sem tak úplně patří (předem se omlouvám) , ale potřebuju poradit.
Pořídil jsem přítelkyni klávesy. Začala se učit, ale zjistily sme, že vůbec nedokáže cejtit rytmus, neumí napasovat melodii do rytmu a vůbec nechápe závislosti melodii na rytmu. Zkoušel jsem ji dokopat k metronomu, ale ne moc s úspěchem. Nedokázal by ste někdo poradit jak na to? Nějaký cvičení, rady a tipy? Předem moc díky
Kytary - Ibanez GRG 170DX, Epiphone AJ100 a Squier Stratocaster 
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Re: Rytmus
sežeň ji hru stepmania. Podložku nepotrebuješ, stačí klávesnice.
-
Peepeeyopee
No mám dojem, že tohle zaprvé neprojde a zadruhý nepomůže 
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Co myslíš tím: "Zkoušel jsem ji dokopat k metronomu, ale ne moc s úspěchem."
Jako že metronom odmítá, nebo že ho neslyší (myšleno nevnímá jeho rytmus)?
Protože pokud je to ta druhá varianta, tak nezbývá, než ti popřát "upřímnou soustrast"
Jako že metronom odmítá, nebo že ho neslyší (myšleno nevnímá jeho rytmus)?
Protože pokud je to ta druhá varianta, tak nezbývá, než ti popřát "upřímnou soustrast"
-
Peepeeyopee
No problém je v tom, že podle toho nechce hrát, ale i v tom, že ona nějak vůbec nechápe jak s tim ta melodie souvisí... přece musí bejt nějakej způsob jak ji to narvat do hlavy ne? 
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Mám takovou manželku a dcera to rovněž podědila. Holt manželka nebude nikdy hrát na hudební nástroj. Za to umí skvélé buchty.
Každý má prostě buňky na něco jiného ...
Hmm, zkus jí pro začátek pustit nějakou jednoduchou písničku nebo melodii a ťukej ji k tomu rytmus třeba tužkou na stůl. Až to dostane trochu do ucha tak ať si to zkusí vyťukávat sama. Pokud to zvládne, zkoušej to s dalšíma melodiema, složitějšíma. Zkrátka napřed ji na hotových věcech nauč vnímat rytmus a až to zvládne, zkuste to naopak - pustíš ji metronom a ona do toho začne hrát!
Nezaručuji, že to bude fungovat, ale nic lepšího mě nenapadá!
Hodně štěstí a trpělivosti!
-
Peepeeyopee
To mi přijde jako docela rozumnej nápad...to zkusímeHush píše:Hmm, zkus jí pro začátek pustit nějakou jednoduchou písničku nebo melodii a ťukej ji k tomu rytmus třeba tužkou na stůl. Až to dostane trochu do ucha tak ať si to zkusí vyťukávat sama. Pokud to zvládne, zkoušej to s dalšíma melodiema, složitějšíma. Zkrátka napřed ji na hotových věcech nauč vnímat rytmus a až to zvládne, zkuste to naopak - pustíš ji metronom a ona do toho začne hrát!
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
-
KarolinaSt
- Kontaktovat uživatele:
Peepeeyopee píše:No problém je v tom, že podle toho nechce hrát, ale i v tom, že ona nějak vůbec nechápe jak s tim ta melodie souvisí... přece musí bejt nějakej způsob jak ji to narvat do hlavy ne?
Naposledy upravil(a) KarolinaSt dne 13.12.2011 9:00, celkem upraveno 1 x.
Ja bych to spis videl na to ucit, ucit, ucit. A zacit uplne od jednoducheho 4/4 nebo 2/4 taktu. Jo a nejlepe podle not, tam je to jasne.KarolinaSt píše:Peepeeyopee píše:No problém je v tom, že podle toho nechce hrát, ale i v tom, že ona nějak vůbec nechápe jak s tim ta melodie souvisí... přece musí bejt nějakej způsob jak ji to narvat do hlavy ne?Tak to má asi fakt problém, někdo prostě rytmus nevnímá a neslyší. Pokud ani metronom nepomohl, tak už maximálně zázrak a nebo učit, učit a učit, ale moc bych nevěřila. Pokud opravdu vůůůbec neslyší.