Rytmus

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Peepeeyopee
Bandzone: www.bandzone.cz/oxoxox

Rytmus

Příspěvek od Peepeeyopee »

Nevim jestli to sem tak úplně patří (předem se omlouvám) , ale potřebuju poradit.
Pořídil jsem přítelkyni klávesy. Začala se učit, ale zjistily sme, že vůbec nedokáže cejtit rytmus, neumí napasovat melodii do rytmu a vůbec nechápe závislosti melodii na rytmu. Zkoušel jsem ji dokopat k metronomu, ale ne moc s úspěchem. Nedokázal by ste někdo poradit jak na to? Nějaký cvičení, rady a tipy? Předem moc díky :wink:
Kytary - Ibanez GRG 170DX, Epiphone AJ100 a Squier Stratocaster :D
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Janaj

Re: Rytmus

Příspěvek od Janaj »

sežeň ji hru stepmania. Podložku nepotrebuješ, stačí klávesnice.
Peepeeyopee

No mám dojem, že tohle zaprvé neprojde a zadruhý nepomůže :lol:
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Hush

Příspěvek od Hush »

Co myslíš tím: "Zkoušel jsem ji dokopat k metronomu, ale ne moc s úspěchem."
Jako že metronom odmítá, nebo že ho neslyší (myšleno nevnímá jeho rytmus)?
Protože pokud je to ta druhá varianta, tak nezbývá, než ti popřát "upřímnou soustrast" :cry:
Peepeeyopee

No problém je v tom, že podle toho nechce hrát, ale i v tom, že ona nějak vůbec nechápe jak s tim ta melodie souvisí... přece musí bejt nějakej způsob jak ji to narvat do hlavy ne? :D
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Mám takovou manželku a dcera to rovněž podědila. Holt manželka nebude nikdy hrát na hudební nástroj. Za to umí skvélé buchty. :wink: Každý má prostě buňky na něco jiného ...
Hush

Příspěvek od Hush »

Hmm, zkus jí pro začátek pustit nějakou jednoduchou písničku nebo melodii a ťukej ji k tomu rytmus třeba tužkou na stůl. Až to dostane trochu do ucha tak ať si to zkusí vyťukávat sama. Pokud to zvládne, zkoušej to s dalšíma melodiema, složitějšíma. Zkrátka napřed ji na hotových věcech nauč vnímat rytmus a až to zvládne, zkuste to naopak - pustíš ji metronom a ona do toho začne hrát!
Nezaručuji, že to bude fungovat, ale nic lepšího mě nenapadá!
Hodně štěstí a trpělivosti! :twisted:
Peepeeyopee

Hush píše:Hmm, zkus jí pro začátek pustit nějakou jednoduchou písničku nebo melodii a ťukej ji k tomu rytmus třeba tužkou na stůl. Až to dostane trochu do ucha tak ať si to zkusí vyťukávat sama. Pokud to zvládne, zkoušej to s dalšíma melodiema, složitějšíma. Zkrátka napřed ji na hotových věcech nauč vnímat rytmus a až to zvládne, zkuste to naopak - pustíš ji metronom a ona do toho začne hrát!
Nezaručuji, že to bude fungovat, ale nic lepšího mě nenapadá!
Hodně štěstí a trpělivosti! :twisted:
To mi přijde jako docela rozumnej nápad...to zkusíme :D jinak trpělivost budem potřebovat řádnou, ženuška je tak trocchu nervák :D
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
KarolinaSt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KarolinaSt »

Peepeeyopee píše:No problém je v tom, že podle toho nechce hrát, ale i v tom, že ona nějak vůbec nechápe jak s tim ta melodie souvisí... přece musí bejt nějakej způsob jak ji to narvat do hlavy ne? :D
:D Tak to má asi fakt problém, někdo prostě rytmus nevnímá a neslyší. Pokud ani metronom nepomohl, tak už maximálně zázrak a nebo učit, učit a učit, ale moc bych nevěřila. Pokud opravdu vůůůbec neslyší.
Naposledy upravil(a) KarolinaSt dne 13.12.2011 9:00, celkem upraveno 1 x.
kcg

Příspěvek od kcg »

KarolinaSt píše:
Peepeeyopee píše:No problém je v tom, že podle toho nechce hrát, ale i v tom, že ona nějak vůbec nechápe jak s tim ta melodie souvisí... přece musí bejt nějakej způsob jak ji to narvat do hlavy ne? :D
:D Tak to má asi fakt problém, někdo prostě rytmus nevnímá a neslyší. Pokud ani metronom nepomohl, tak už maximálně zázrak a nebo učit, učit a učit, ale moc bych nevěřila. Pokud opravdu vůůůbec neslyší.
Ja bych to spis videl na to ucit, ucit, ucit. A zacit uplne od jednoducheho 4/4 nebo 2/4 taktu. Jo a nejlepe podle not, tam je to jasne. :-) Sam mam nejhorsi vnimani rytmu v rodine (zena se mi obcas smeje), ale i kdyz se hodne kriticky zamyslim, musim rict, ze uceni pomaha...
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“