Šum v nahrávce
Pravidla fóra
-
JorgenCase
Šum v nahrávce
Zdravím,
Když chci nahrávat zvukovou stopu z kláves (ne MIDI), tak neustále mám na vstupu v PC šum... dřív když jsem měl notebook a nahrával jsem stejným způsobem, dělalo to taky, jenže tam to šlo obejít tak, že jsem notebook vypl z napájení a tu chvilku co jsem potřeboval nahrávat, tak jsem jel z baterie. U PC to možné není, ale i tak bych chtěl vědět v čem by to mohlo být, má někdo podobnou zkušenost? Mám klávesy Korg M50 (88.kl.)
Zde zasílám odkaz krátké nahrávky šumu... http://leteckaposta.cz/442614730
Mám pár známých co vlastní stejný nástroj, akorát v menším provedení a jim to nedělá... Napadá mě pár možností
- chyba v kabelu (používám INSERT)
- špatná zvukovka (zatím mám stále integrovanou)
- chyba v klávesách
Pozn: ale myslím že chyba bude v úplně něčem jiném
Ale nic z toho nemůžu říct přesně, a hlavně z toho důvodu, že to přestalo dělat u toho výše zmiňovaného notebooku při odpojení z napájení...
Děkuji za rady
Když chci nahrávat zvukovou stopu z kláves (ne MIDI), tak neustále mám na vstupu v PC šum... dřív když jsem měl notebook a nahrával jsem stejným způsobem, dělalo to taky, jenže tam to šlo obejít tak, že jsem notebook vypl z napájení a tu chvilku co jsem potřeboval nahrávat, tak jsem jel z baterie. U PC to možné není, ale i tak bych chtěl vědět v čem by to mohlo být, má někdo podobnou zkušenost? Mám klávesy Korg M50 (88.kl.)
Zde zasílám odkaz krátké nahrávky šumu... http://leteckaposta.cz/442614730
Mám pár známých co vlastní stejný nástroj, akorát v menším provedení a jim to nedělá... Napadá mě pár možností
- chyba v kabelu (používám INSERT)
- špatná zvukovka (zatím mám stále integrovanou)
- chyba v klávesách
Pozn: ale myslím že chyba bude v úplně něčem jiném
Ale nic z toho nemůžu říct přesně, a hlavně z toho důvodu, že to přestalo dělat u toho výše zmiňovaného notebooku při odpojení z napájení...
Děkuji za rady
Re: Šum v nahrávce
tohle je mi povedomy. zni to jako bezny sum v integrovane zvukovce. takze b) bude pravdepodobne spravne. nejlepsi reseni bude poridit novou (asi externi) zvukovku.
-
JorgenCase
Ještě jsem zapomněl zmínit, že hraju s klávesama v kapele.. a ve zkušebně máme celkem solidní výbavu... hraju tam přes mix a "koncertní" bedny... a při vyšší hlasitosti to dělá něco obdbobného... když nehrajem, vždycky to musíme zamutovat, protože to po chvilce leze na mozek.
Zkusím si od kamaráda pučit zvukovku M-Audio - fast track PRO... a uvidíme...
Zkusím si od kamaráda pučit zvukovku M-Audio - fast track PRO... a uvidíme...
zkus. to je dobry napad.
(nemuzu vyloucit, ze se jedna o jiny problem, ale ta nahravka je napadne podobna tomu, co slysim bezne z integrovane zvukovky...)
(nemuzu vyloucit, ze se jedna o jiny problem, ale ta nahravka je napadne podobna tomu, co slysim bezne z integrovane zvukovky...)
-
JorgenCase
No zkusím co pujde, ale kdyby ještě někoho něco napadlo, dejte vědět prosím
Taky problem někdy dělá zdroj, i když pravděpodobně bude original, doporučil bych vyzkoušet zdroj s galvanicky oddělenou zemí. Tyhle zdroje nejen pro krabičkáře dělá smrčka. a 99% to dělá právě někde špatná zem. Proto první vylučovací pravidlo platí pořád stejné - vše co je jakkoliv propojené musí být z jedné fáze ( zásuvky ) . Pak bych šel po zdroji ( odborník ti ho přesně změří ) , pokud ani to ne, pak bych až začal mít nejhorší obavy a začal schánět lepší klapky .
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
-
JorgenCase
O tom už jsem se taky s někým bavil, ale nedokázal jsem to takto vysvětlit.. a právě k této variantě se asi přikláním nejvic... zem mám společnou s veškerou elektronikou, kterou při nahrávání používám... klapky si myslím že za ty prachy jsou poměrně na vysoké úrovni... otázka je co se týče toho zdroje... skočím s tím do obchodu, kde jsem je kupoval a podle toho udělám další kroky... díky za radu
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
Jo, galvanický oddělení to by mohlo být ono, když ti to notebook při napájení z baterky nedlělal. Kromě úprav zdroje by taky mohlo být řešení nahrávat to přes DI-BOX, resp. dva, jestl je to stereo. Stejnou zkušenost mám totiž se šumem poslechových monitorů - dělalo to i s externí zvukovkou. DI-BOXy pomohly.
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
-
JorgenCase
Tak myslím že jsem našel i vhodného kandidáta na dvoukanálový DI-BOX... Art DUALZDirect
http://www.electroharmonix.co.jp/art/im ... ect_fr.jpg
Tím se můj problém zcela jistě vyřeší, děkuji všem, kteří si našli čas na odpovědi.
http://www.electroharmonix.co.jp/art/im ... ect_fr.jpg
Tím se můj problém zcela jistě vyřeší, děkuji všem, kteří si našli čas na odpovědi.
Pcháš to do Line In alebo mic vstupu?
-
JorgenCase
Tak z kláves beru tím INSERT kabelem z výstupu na sluchátka (3,5mm - stereo jack)... a druhou stranu, kde je rozdělená zvlášť levá a pravá strana, tu teď hodím do toho Stereo DI BOXu, a pak výstupy z XLR hodím do zvukovky (kterou si budu pořizovat). Padla mi do oka -> M-audio Fast Track Ultra 8R a když se podívám trochu do budoucna... pro těch 8 vstupů bych dokázal najít uplatnění.
http://www.bayger.com/fotky2708/fotos/_ ... TRA+8R.JPG
Jestli reaguješ na muj první dotaz, tak jsem měl INSERT obráceně, L a R zvlášť a do integrované zvukovky jsem dal stereo jack... jak do LINE IN, tak i do MIKROFONOVÉHO VSTUPU... ale výsledek byl stejný.
http://www.bayger.com/fotky2708/fotos/_ ... TRA+8R.JPG
Jestli reaguješ na muj první dotaz, tak jsem měl INSERT obráceně, L a R zvlášť a do integrované zvukovky jsem dal stereo jack... jak do LINE IN, tak i do MIKROFONOVÉHO VSTUPU... ale výsledek byl stejný.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No - ale je ti jasné, že ten sluchátkový zesilovač v klávesách je stejně děsný jako skoro kdekoli jinde
Proč nepoužiješ linkové výstupy k tomu určené (Audio Output L a R)?
P.
P.
-
JorgenCase
Jo s těmi výstupy je mi to jasné... také z 90% využívám ty L a R...
Z výše zmiňovaných rad nepomohla ani jedna, měl jsem půjčenou externí zvukovku M-Audio Fast Track Pro se zároveň propojeným DI-BOXem. Trochu jsem pohledal na netu a s naprostou jistotou můžu říct, že jde o ZEMNÍ SMYČKU.
Mé propojení doma:
- Zásuvka => Přepěťová ochrana s 5-ti výstupy => a do nich mám nastrkané: PC, HIFI, i KLÁVESY.
- Takže tedy společnou zem by měli mít, ale pravděpodobně to nestačí...
Je někdo, kdo měl stejný problém a dokázal ho vyřešit nebo někdo, kdo by dokázal vyplodit cíle-vedoucí radu? Je mi jasné, že by pomohlo odpojení ochranného kolíku buď od PC nebo kláves, ale k tomuto kroku se uchylovat nechci z důvodu bezpečnosti.
Děkuji
Z výše zmiňovaných rad nepomohla ani jedna, měl jsem půjčenou externí zvukovku M-Audio Fast Track Pro se zároveň propojeným DI-BOXem. Trochu jsem pohledal na netu a s naprostou jistotou můžu říct, že jde o ZEMNÍ SMYČKU.
Mé propojení doma:
- Zásuvka => Přepěťová ochrana s 5-ti výstupy => a do nich mám nastrkané: PC, HIFI, i KLÁVESY.
- Takže tedy společnou zem by měli mít, ale pravděpodobně to nestačí...
Je někdo, kdo měl stejný problém a dokázal ho vyřešit nebo někdo, kdo by dokázal vyplodit cíle-vedoucí radu? Je mi jasné, že by pomohlo odpojení ochranného kolíku buď od PC nebo kláves, ale k tomuto kroku se uchylovat nechci z důvodu bezpečnosti.
Děkuji
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo - tak v tom případě doporučuju upajcnout z jedné zásuvky ochranný kolík a zapojovat tam třeba jen ty klávesy. Tahle akce nebude mít na funkci rostlináře vliv a podle výsledku nedávné rady jednomu klučinovi, který měl podobný problém, bych tipoval na 100% vyřešení.
P.
P.
(pavlii: poslouchals tu nahravku? rekl bys, ze je to zemni smycka?)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Poslouchal a neřekl bych - nicméně jsem prostě přidal další radu; kdoví - třeba to pomůže. Já bys spíš sázel na ten sluchátkový zesilovač, ale budiž.
P.
P.
- SmallRabit
- Kontaktovat uživatele:
Zeptám se tady, at' nezákládám nové téma.
Začal jsem tochu experimentovat s domácím nahráváním a mám problém se šumem/ brumem v nahrávkách.
Řetězec vypadá takto: Kombo - mikrofon Soundking eh002 - externí zvukovka Lexicon Lambda - FL studio.
Úroven šumu stoupá s tím, jak zvyšuju citlivost na zvukovce a šumí i tehdy, pokud vypojím mikrofon a kabel od něho nechám zapojený.
Předesílám, že s nahráváním nemám pražádné zkušenosti, takže problém může být opravdu kdekoliv, včetně obsluhy zařízení.
Tenhle topic jsem našel přes tlačítko hledat a nevšiml si že je v sekci klávesy. Patří to spíš do sekce recording
Začal jsem tochu experimentovat s domácím nahráváním a mám problém se šumem/ brumem v nahrávkách.
Řetězec vypadá takto: Kombo - mikrofon Soundking eh002 - externí zvukovka Lexicon Lambda - FL studio.
Úroven šumu stoupá s tím, jak zvyšuju citlivost na zvukovce a šumí i tehdy, pokud vypojím mikrofon a kabel od něho nechám zapojený.
Předesílám, že s nahráváním nemám pražádné zkušenosti, takže problém může být opravdu kdekoliv, včetně obsluhy zařízení.
Tenhle topic jsem našel přes tlačítko hledat a nevšiml si že je v sekci klávesy. Patří to spíš do sekce recording
...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Určitá míra šumu je normální a čím lacinější komponenty v řetězci, tím je ta hladina vyšší (ano, mám na mysli například Lambdu a Soundking). Problém je pouze v okamžiku, kdy i takové komponenty šumí víc než je zdrávo a než by měly (to, že to je low-end neznamená, že nutně musejí šumět v nepoužitelné úrovni, zase tak dramatické to není).
Takže otázka zní, jak silný je ten šum (udělat nahrávku a zanalyzovat....ideálně pro třeba 2-3 polohy ovladače Gain na tom mikrofonním vstupu). Jo a rozhodně BEZ připojeného kabelu. Chyba totiž může být i v něm (ano, i kabely jsou low-endové nebo nějaké lepšatější
).
P.
Takže otázka zní, jak silný je ten šum (udělat nahrávku a zanalyzovat....ideálně pro třeba 2-3 polohy ovladače Gain na tom mikrofonním vstupu). Jo a rozhodně BEZ připojeného kabelu. Chyba totiž může být i v něm (ano, i kabely jsou low-endové nebo nějaké lepšatější
P.
- SmallRabit
- Kontaktovat uživatele:
Díky odpověd', tady posílám ke stažení ty nahrávky.
V první jsou tři části, nenahrával jsem nic, kombo bylo vypnuté, ale šum je. Každá ze tří částí je s jiným gainem na zvukovce nedříve je půl, poté tři čtvrtě a poté naplno.
http://www.edisk.cz/stahni/92411/Zvukov ... .94MB.html
V druhé nahrávce je to opět tři části s váše uvedenými úrovněmi gainu, tentokrát s kytarou.
http://www.edisk.cz/stahni/34627/Zvukov ... .59MB.html
V první jsou tři části, nenahrával jsem nic, kombo bylo vypnuté, ale šum je. Každá ze tří částí je s jiným gainem na zvukovce nedříve je půl, poté tři čtvrtě a poté naplno.
http://www.edisk.cz/stahni/92411/Zvukov ... .94MB.html
V druhé nahrávce je to opět tři části s váše uvedenými úrovněmi gainu, tentokrát s kytarou.
http://www.edisk.cz/stahni/34627/Zvukov ... .59MB.html
...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Šmankote, proč v dnešní moderní době vůbec někdo používá takhle deb**** (pardon) služby pro nabízení souborů ke stahování? 
Takže se můžu vyjadřovat jen k té první ukázce, no.... Přijde mi to jako zcela standardní chování; první část (gain na cca 1/2, jak jest psáno), vykazuje úroveň šumu někde okolo -70 dB. Do zbytku se pak promítá ještě vrčení komba (v první třetině není, asi to byl záměr), hladina šumu narůstá, ale to je u každého preampu.
Myslím, že to jsou odpovídající kvalitativní ukázky pro Lambda zvukovku.
P.
Takže se můžu vyjadřovat jen k té první ukázce, no.... Přijde mi to jako zcela standardní chování; první část (gain na cca 1/2, jak jest psáno), vykazuje úroveň šumu někde okolo -70 dB. Do zbytku se pak promítá ještě vrčení komba (v první třetině není, asi to byl záměr), hladina šumu narůstá, ale to je u každého preampu.
Myslím, že to jsou odpovídající kvalitativní ukázky pro Lambda zvukovku.
P.