Marshall 1960B a Marshall MA50H
Pravidla fóra
Re: Marshall 1960B a Marshall MA50H
Podivej se na Thomanna, nebudu vypisovat vse. Namatkou Orange Dark/Tiny, Blackstar Studio, Peavey Vypyr, Bogner Alchemist, Valveking, beru tam i nizkovykonove takze Gigmaster atd.
Pokud me vybizis k tomu, abych tady neco napsal, tak to pisu sem a ne jsem.
Pokud me vybizis k tomu, abych tady neco napsal, tak to pisu sem a ne jsem.
Souhlasim s klobasnikem, to co pise rainmaker jsou hov...nesmysly(např.:proč hralou hlavy s marshall logem lip?
). Z těch dalších hlav do patnacti napr. Bugera 333,xl;krank rev./krankenstein junior(dvacet i padesat watu)
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Myslím že za tu cenu je to rozhodně slušnej aparát.
Určitě se dá sehnat (zvlášť na bazaru) lepší zesilovač ale když chce člověk, za ty prachy, !NOVOU! lampovou hlavu, tak bych mu tento aparát klidně doporučil.
Taky jsem se na ní koukal trochu z vrchu, ale po dlouhodobějších zkušenostech (hlavně po tom co jsem zjistil její cenu) jsem uznal že to je docela rozumná volba.
Sestava co "bandmate" používá: Gibson SG Special, Boss Overdrive, MA50H + 1960A
Čistej - moc pěknej cinkavej zvuk myslím že předčí lecjaký dražší aparáty
Zkreslenej - docela pěkně použitelnej crunch ale nesmí se to přehánět se zkreslením
Používá crunch jako základ který dokrmuje Overdrivem a ojediněle přidává i Boost v případě sól apod. Zní to jako prasárna ale poměrně mu to vychází
.
Určitě se dá sehnat (zvlášť na bazaru) lepší zesilovač ale když chce člověk, za ty prachy, !NOVOU! lampovou hlavu, tak bych mu tento aparát klidně doporučil.
Taky jsem se na ní koukal trochu z vrchu, ale po dlouhodobějších zkušenostech (hlavně po tom co jsem zjistil její cenu) jsem uznal že to je docela rozumná volba.
Sestava co "bandmate" používá: Gibson SG Special, Boss Overdrive, MA50H + 1960A
Čistej - moc pěknej cinkavej zvuk myslím že předčí lecjaký dražší aparáty
Zkreslenej - docela pěkně použitelnej crunch ale nesmí se to přehánět se zkreslením
Používá crunch jako základ který dokrmuje Overdrivem a ojediněle přidává i Boost v případě sól apod. Zní to jako prasárna ale poměrně mu to vychází
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
bohužel, ale aspoň něco..klobasnik píše:Pedrush: Nehraješ přes "to" na Cort X-6?
jinač taky souhlasim že to vubec neni o logu a podobně.. ale v té dané cenové kategorii to má konkurenci schopnost, záleží na každém individuálně co chce za zvuk..
hrál sem i na marsh. tranďáky a není to žádná slává, to je fakt..
a to, že overdrive kanál bez boostu je na h***o, je hrozná kravina.. spíš bych právě dokrmil tenhle kanál, než zapínat ten debilní boost..
Byl jsem na vašem koncertě, nechci říct že to byl nejhorší sound, který jsem kdy slyšel, ale hrálo to hrozně-v poměru k ceně. Huhlavý děda bez koulí.pedrush píše:bohužel, ale aspoň něco..klobasnik píše:Pedrush: Nehraješ přes "to" na Cort X-6?
jinač taky souhlasim že to vubec neni o logu a podobně.. ale v té dané cenové kategorii to má konkurenci schopnost, záleží na každém individuálně co chce za zvuk..
hrál sem i na marsh. tranďáky a není to žádná slává, to je fakt..
a to, že overdrive kanál bez boostu je na h***o, je hrozná kravina.. spíš bych právě dokrmil tenhle kanál, než zapínat ten debilní boost..
OT pro Pedrushe: Vyměň snímač, k tomu stylu ti stock nesedí.
budu stejně kupovat novou kejtru.. a na kterém koncertě jsi byl?klobasnik píše:OT pro Pedrushe: Vyměň snímač, k tomu stylu ti stock nesedí.
Sokolovna v létě.
tam bylo problémů víc, byly problémy s mixem, ani basa nešla pořádně slyšet, bylo to takové na nic.. ale s tím snímačem souhlasím, potřebuju tam dát nějaký dobrý pasiv
Doma mám MA50 v kombu a nemůžu si stěžovat. Zvuk to má přesně kterej chci a jsem spokojen. Zajimalo by mě jestli si na ten 'SH*T' hrál?? Chce to kroutit s poťákama a dobrej zvuk vyleze. S V30 si to vážně nerozumí, když reprobox k MA, tak přímo M412, nebo s tou 1960 to hraje slušně. Hlavně by mě zajímalo jestli víš co se všechno v Číně vyrábí?? Všechno čínský nemusí být špatný. Každej má svůj styl a když mu MA sedí, tak proč ne.Kai píše:Zahuhlavat V30tky bych vazne chtel realne slyset...pedrush píše:A ještě jedna věc, apec jsem měl u seriózního technika, který hlavu komplet rozebral a řekl mi, že jsou tam opravdu použity kvalitní součástky, pouze lampy v preampu jsou tam z valvestate hybridů a podle toho to tak nějak hraje.. Dále podotknul, že ho dost překvapilo, že pro každou lampu jsou tady trimry na upravení biasu, což se tak často nevidí.. Hlavička je teď přelampována a hraje úžasně, ale s V30 už to opravdu dost zahuhlává a není to moc konkrétní.. Určitě bude lepší použít nějakou 1960 nebo něco podobného.. Ale apec to rozhodně není špatný!
MA je sh*t.
Pokud nekdo rekne ze mel mesu atd. Tak na ni kroutil asi podobny sh*t zvuk proto to muze srovnavat s MA.
Pokud koupim kvalitni box a kvalitni kabely, porad mam na boxu postaveny nekvalitni predrazeny cinsky sh*t.
Kdyz se bavime o JCM 900 je uplne pstros ktery clovek koupi. SLX ma stejny pazvuky jak vsichni ostatni v tyhle rade. To ze JCM 900 piskuje, je problem jediny .. moc preamp gainu, malo vytaveny koncak ktery to ma vycistit. (ale jsou nazory lidi tady na foru ale i ktery znam osobne ze jcm 900 ma nejaky bordel ve zvuku at uz je to jakekoliv, ale to bude asi jeho "charakteristika").
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
kolik lampových zesilovačů jsi měl/ zkoušel že můžeš tohle tvrdit? ano, samozřejmě že když to máš doma tak ti to může vyhovovat, pokud nemáš s čím porovnávat, prostě si na to zvykneš
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Porovnával jsem to s docela slušnou řádkou aparátů, ale v týhle cenový kategorii se mi nic nezalíbilo, krom tohoto. Jako netvrdím že je nejlepší, ale něco do sebe má. Kdo to porovnává s osmikilem a tvrdí že je to sh*t podle mě moc rozumu nemá, osmistovce sice nesahá ani po paty, ale to je jako porovnávat co je lepší, jestli BMW nebo 120, je to jiná cenová kategorie.
Ale jakto? Pokud uvažuju že MA série chce udělat Marshall zvuk za nízkou cenu a osmikilo je aparát, kterej definuje Marshall zvuk, tak je srovnávání na místě. Když tomu nesahá ani po paty, tak se jim to moc nepovedlo ne? Co na tom že to stojí polovinu, pořád to něco stojí. Jak už jsem psal i v jinym threadu, MA zvuk je za ty prachy docela nic moc.Spacircv píše: Kdo to porovnává s osmikilem a tvrdí že je to sh*t podle mě moc rozumu nemá, osmistovce sice nesahá ani po paty, ale to je jako porovnávat co je lepší, jestli BMW nebo 120, je to jiná cenová kategorie.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Marshall zvuk??
Jo chápu charakteristiku Marshallovskýho zvuk, ale nepochází náhodou hned z raných let firmy. V tý době o nějakym osmikilu sis mohl nechat jenom zdát. Hlavně Marshall neni jenom jeden zvuk. Když porovnám celou jeho vintage sérii, tak zvukově začíná od čistýho, pak do lehce zkreslenýho, přez overdrive až po lead. Podle toho co píšeš tak Marshall měl vyrobit jenom 800 a nic víc.
Proč teda Marshall vyrábí MA, Class5 a podobný série, protože chce umožnit aby si lidi mohli koupit právě Marshallovskej zvuk.
Proč teda Marshall vyrábí MA, Class5 a podobný série, protože chce umožnit aby si lidi mohli koupit právě Marshallovskej zvuk.
Psal jsem že 800 definovala zvuk Marshallu, samozřejmě že taková Plexi měla stejnej, ne-li vyšší význam, ale řešil jsem sérii MA kterou k Plexi rozhodně přirovnávat nebudu, proto to osmikilo. Nicméně moc jsem teda nepochopil příspěvek. Prostě akorát tvrdim, že MA se snaží nabídnout tenhle zvuk za levnější peníze a nejde mu to. Takovej je můj názor. Ty máš zase jinej noSpacircv píše:Podle toho co píšeš tak Marshall měl vyrobit jenom 800 a nic víc.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
Kdyby to MA tomu osmikilu sahalo po paty a mělo srovnatelnej zvuk, tak kdo by si kupoval osmikilo za trojnásobnou cenu? Ten zvuk je opodstatněnej nízkou cenou.
Ono to ani moc jako Marshall nevypadá (je to hrozně tlustý, nahoře to má nějakou divnou mřížku atp.). Každopádně, za ty peníze to rozhodně špatně nehraje ... dají se sehnat lepší aparáty v podobnej ceně ale není to špatnej aparát, zvlášť když se spojí s nějakou rozumnou krabičkou.
Ono to ani moc jako Marshall nevypadá (je to hrozně tlustý, nahoře to má nějakou divnou mřížku atp.). Každopádně, za ty peníze to rozhodně špatně nehraje ... dají se sehnat lepší aparáty v podobnej ceně ale není to špatnej aparát, zvlášť když se spojí s nějakou rozumnou krabičkou.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Souhlasím, tím, že budeš někde v hudebninách půl hodiny kroutit poťákama, stejně nepřijdeš na všechno, co ten aparát dokáže nabídnout. Mě z té hlavy a 4x12 boxu leze fakt pěkný zvuk, rozhodně bych to nesrovnával s osmikilem nebo plexinou, ale za těch 15 000,- za hlavu i box, si rozhodně nestěžuju. Box 1960 s G12T-75 se mi moc neosvědčil, kroutil sem to sice jenom chvíli, ale ten zvuk byl možná ještě horší, než u Orange boxu s V30.. Ten apec fakt dokáže hrát a né všichni mají na to, aby se jim ve zkušebně válela Mesina nebo 6505, Engly a podobně..
Žádný hi-gain to sice není, ale dokáže to hrát fakt obstojně a určitě bych to jen tak nezatracoval, je třeba to slyšet naživo a neloudit z toho zvuky někde při pokojové hlasitosti v paneláku.. Je to moje první lampa a jsem na ní hrdý, za ty prachy z toho žádný "sh*t" neleze, jak tady poukazuje jeden nechci říkat radši kdo, abych nebyl sprostý 
Ahoj,
Jeden čas jsem o koupi série MA uvažoval, bylo to když vyběhla jako novinka a moc zklamaných majitelů nebylo, nakonec jsem se upnul na DSL 2000 a jsem rád. Po pár letech jsem vstoupil do nové kapely kde solový kytarista hrál na MA 100 a celkem si to chválil když nakopnul sola krabičkou....? Hlavní problém nastal cca po třech letech stáří zesilovače, kdy začala "lítat" pojistka, odvezl ho proto do opravy k "společností né moc oblíbenému", ale podle mě nejlepšímu . S udivením nás všech mu zdělil že MAček tam pár už měl, a že je to z konstrukčního a následně uživatelského hlediska špatný aparát... pro plnohodnotný lampový aparát chybí jedna lampa, trafa namotaná od oka.... a vodiče silně poddimenzované... atd.
Proto si myslím že to není moc dobrá volba, ani "za ty prachy"
Jeden čas jsem o koupi série MA uvažoval, bylo to když vyběhla jako novinka a moc zklamaných majitelů nebylo, nakonec jsem se upnul na DSL 2000 a jsem rád. Po pár letech jsem vstoupil do nové kapely kde solový kytarista hrál na MA 100 a celkem si to chválil když nakopnul sola krabičkou....? Hlavní problém nastal cca po třech letech stáří zesilovače, kdy začala "lítat" pojistka, odvezl ho proto do opravy k "společností né moc oblíbenému", ale podle mě nejlepšímu . S udivením nás všech mu zdělil že MAček tam pár už měl, a že je to z konstrukčního a následně uživatelského hlediska špatný aparát... pro plnohodnotný lampový aparát chybí jedna lampa, trafa namotaná od oka.... a vodiče silně poddimenzované... atd.
Proto si myslím že to není moc dobrá volba, ani "za ty prachy"