zalezi co od volume ovladace vyzadujes ja ovladam volume pres GlobalLevelOut (tlumi uplne vsechno, i dozvuky reverbu a delaye, ale ladicka funguje), je to plynuly, ale napr. na volume swelling, pokud nechces pouzivat volume na kytare, musis volume ovladat pres GlobalIn a to neni ono, protoze zkresleny tony zesilujes z maximalniho vystupu co jde z kytary, takze houslovej efekt zni neprirozene. a snad ten global in ani neni tak plynuly jako volume na kytare.Krchna píše:Tak už jsem to rozchodil, pomohlo mi jedno video na you tube, http://www.youtube.com/watch?v=Z9Cd9OJ92NM ale pořád nevím jak to udělat aby pedál postupně zesiloval nebo naopak, zatím je to spíš takovej skok.
Behringer FCB 1010
Pravidla fóra
Re: Behringer FCB 1010
-
Libor.Guitar
No už jsem se progooglil k tomu, že to bude asi opravdu tím, že mám zkurvenou EPROM paměť, kde je nahraný firmaware, takže teďka shánim někoho kdo dokáže nahrát nový firmware na čistou EPROMku. A jinak jak se mimochodem dělá tovární reset FCBčka?Tempest2 píše:neni to tohle?Libor.Guitar píše:Zdravim, na FCBčku mi bliká hned po zapnutí 88 a nejde se vubec dostat do Global setings ani do Testunevíte někdo o co by mohlo jít?
https://secure.mtnsys.com/faq-fcb/origi ... FAQ=83#F83
pokud mas kabel v pedalu zapojeny i do midi-in tak ho zkus vypojit (ten ani nepotrebujes).
pokud to tim neni, tak nevim, mne se to nikdy nestalo, jeste zkusit vyresetovat do tovarniho nastaveni pokud to nepomuze.
Vypne se FCB -> Drží se switche 1 a 6 a přitom se zapne FCB -> objeví se 09 na LED a pomalu se to samo odpočítá do 00 -> hotovo, všechna uživ. data jsou v pr.
Zdarec chlapi ..Chci se zeptat jestli bymi mohl nekdo popsat podrobneji jak naprogramovat FCB 1010 abymi přepínalo kanály na hlave a zároven efekty na GSP 1101.Sem ztoho nejaký zmatený..
1. Vyber na FCB preset 1-100, ktery chces nastavit.Lukes píše:Zdarec chlapi ..Chci se zeptat jestli bymi mohl nekdo popsat podrobneji jak naprogramovat FCB 1010 abymi přepínalo kanály na hlave a zároven efekty na GSP 1101.Sem ztoho nejaký zmatený..
2. Podrz 2.5s tlacitko Down, zhasne cislo presetu a rozsviti se kontrolka switch vedle displeje. Podle typu hlavy zalezi jestli pouzijes oba switche nebo jen jeden. nastaveni switche provadis cislem 1 nebo 2. Pohyb v menu je pres UP-Enter / Down.
3. Po nastaveni switchu a das opet enter, rozsviti se ti Select. Tady si vybiras co vsechno chces aby pri zapnuti daneho presetu FCB udelal. Jednotlive funkce zapinas/vypinas podrzenim 1.5s tlacitka 1-10, pokud jiz sviti kontrolka, funkce je aktivovana. Danou funkci editujes kratkym zmacknutim prislusneho tlacitka, kontrolka zacne blikat. Pak das Enter.
Na cislech 1-5 si nastavujes midi program change - pro ovladani GSP ti postaci mit zaplou pouze jednicku - v tovarnim nastaveni FCB v presetu 1 vysila na kanalu 1 program change s c. 1 (takze na GSP bys mel mit zvoleny efekt c.1). Ale muzes si taky nastavit, aby ti to pri zmacknuti jednicky vybralo na GSP efekt c. 128.
Az nastavis co potrebujes, tak z menu muzes vyskocit dlouhym podrzenim Down.
Vedle toho na 6-7 mas midi control change, pri vyberu presetu FCB zaroven odesle dalsi informace, podle kterych muzes ovladat napr. tap tempo nebo tuner mute, v zavislosti co GSP podporuje (pro ovladani te a te funkce si musis nastavit na shodny midi control number (0-127) a pote i midi value (hodnota, kterou ma na danem cisle vyslat - opet 0-127) - editujes bud cislama nebo expression pedalem A.
na 8-9 mas expression pedaly A/B - muzes opet skrz ruzne control number ovladat dalsi funkce, napr hlasitost, whammy, atd.
na 0 mas midi note - muzes vyslat pres midi i ton, v nekterych pripadech to vyuzijes i pro tap tempo, ale ja osobne toto nepouzivam.
- Steve Yzerman
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem si tenhle pedál a vše jede jak má. Jen druhý pedál začíná zabírat strašně pozdě, i když je nakalibrován podle instruktážních videí na youtube.První pedál jede v pořádku.
Četl jsem, že stačí "nahnout" nějakou diodou uvnitř. Je to složitá věc, nebo to zvládne i né elektronicky zdatný jedinec? Nerad bych to nějak zkurvil...
Četl jsem, že stačí "nahnout" nějakou diodou uvnitř. Je to složitá věc, nebo to zvládne i né elektronicky zdatný jedinec? Nerad bych to nějak zkurvil...
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
http://bandzone.cz/we2
http://bandzone.cz/intouch
http://bandzone.cz/we2
http://bandzone.cz/intouch
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť to jsem ti psal, ne?
Zvládneš to i sám.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Ahoj, všichni. Chtěl bych se Vás zeptat, jakým způsobem bych mohl zařadit do "midi řetězce" tvořeným FCB 1010 a G-majorem a non midi lamp. zesilovačem i analogovou krabičku typu tubescreamer?
Chtěl bych ji zamozřejmě zapojit před aparát... V současné době se chystám dělat speciální kabel (na MIDI, tak i sepínání relé) na propojení mého zesilovače, FCBčka a G-majora 2, a přemýšlím nad tím, že bych mohl zrovna "dotáhnout" obě relátka z FCB někam blíž k zesilovači (racku). Jedno z těch relátek budu mít volné, a proto bych jej chtěl využít k sepínání analogové krabky. Zbylá relátka z G-majora a FCB jsou již obsazená na přepínání 6505+ (2 relé Gmajora na clean/lead, clean/crunch, 1 relé z FCB na FX loop ON/OFF). Otázka tedy z ní, co všechno potřebuji k tomu, abych mohl zařadit tubescreamer do výše uvedeného řetězce a sepínat ho pomocí FCB 1010? Někde jsem slyšel o MIDI ovladatelné FX loop liště, ale nejsu si jistý...
Doufám, že to je pochopitelné. Nad MIDI jsem strávil ve zkušebně poslední týden, programování FCB
a G majora je mi poměrně jasné
Doufám, že to je pochopitelné. Nad MIDI jsem strávil ve zkušebně poslední týden, programování FCB
a G majora je mi poměrně jasné
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Co tohle?
http://kytary.cz/g-lab-midi-4-x-loop-m4l/HN107621/
http://www.glab.com.pl/midi_4xloop_en
(z manuálu na webu G-Lab vyplývá, že je to TB, ze stručné specifikace to tak jasné není)
http://kytary.cz/g-lab-midi-4-x-loop-m4l/HN107621/
http://www.glab.com.pl/midi_4xloop_en
(z manuálu na webu G-Lab vyplývá, že je to TB, ze stručné specifikace to tak jasné není)
Dík za reakci... Jákým způsobem bych to zapojil před aparát? To bych dal celý aparát do jedné ze smyček toho g-labu a do druhé smyčky ten tubescreamer nebo jak? Nějak mi to propojení nejde na rozum
Do čeho bych pak zapojoval kytaru? Do toho G - labu? Pro mé účely je 4x fx loop patrně příliš (?), protože plánuji dát před amp jen Tubescreamer (+ WAH, ale tam je to jasné...).
Kapela:
Studio:
Studio:
Když klikneš na web výrobce, který jsem ti hodil, tak tam jsou hned v Description 3 obrázky, myslím, že bys použil ten třetí, tj. kytara do IN toho looperu, z OUT looperu do zesilovače (tj. preampu). Looper pak samozřejmě propojíš přes MIDI s kontrolerem. Využiješ zatím jen jednu smyčku, ale časem můžeš do zbývajících třeba přihodit jiný OD/Dist/fuzz, kompresor, nějakou modulaci (a nabourat zažitý mýtus, že chorus/flanger musí až za zkreslení) ...
Jinak se dělá totéž jen se 2 smyčkami:
http://www.glab.com.pl/midi_2xloop_en
http://kytary.cz/g-lab-midi-2-x-loop-m2l/HN104062/ (bohužel chybí cena)
Jinak se dělá totéž jen se 2 smyčkami:
http://www.glab.com.pl/midi_2xloop_en
http://kytary.cz/g-lab-midi-2-x-loop-m2l/HN104062/ (bohužel chybí cena)
Ještě jeden dotázek
Tím glabem 4x fx loop (ale i 2x fx loop) bych vlastně zbylými relátky mohl přepínat kanály na zesilovači, což znamená, že bych nemusel táhnou kabel od behringera FCB 1010 k zesáku, nemýlím-li se?
Vypadá to jako dobrá mašinka, za relativně slušný peníz
Díky za doporučení a rady, začínám o tomto přístroji uvažovat. Akorát to programování stavu relátek bude asi porod
Na druhou stranu, když jsem se jakž takž prokousal FCBčkem, tak se to snad nějak vykrystalizuje 
Kapela:
Studio:
Studio:
No, ty zbylé loopy na to nevyužiješ, protože ty 4 (2) loopy jsou za sebou v sérii a vedou signál z kytary. Na přepínání kanálů bys měl mít právě ty 2 relátkové switche v FCB. Takže vedení kabelů mezi ampem a FCB pro přepínání kanálů ampu se asi nevyhneš.
Aparát ti může přepínat přímo G-major. Taky nezapomínej na to, že relé v FCB je jedno stereo, a druhé mono.Múžeš použít obě, ale pozor spínaj současně obě jeden povel.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Ahoj muzikanti,jelikož o MIDI moc nevím potřeboval bych poradit.Mám Roland GR55,na hraní dobrý,ale po čase jsem musel koupit FCB 1010 pro lepší ovládání synťáku.Banky a presety jsem nastavil ty komunikujou -přepínají,akorát nevím,jak ovládat FCB-čkem CTL pedál na GR55,nejsem z toho moc moudrej
.Díky za každou radu.
Prosím, můžeš mi to trochu více objasnit? Co to v praxi znamená, že spínají současně jeden povel? Znamená to, že tím stereo relátkem můžu přepínat jakoby 2 věci naráz, nicméně u obou je to buď ON nebo OFF? Chtěl bych z FCB použít jedno relé na spínání (a vypínání) FX loop, čímž bych docílil absolutního odpojení G majora z řetězce, takže na toto použiju zřejmě mono relátko... Zbylé kanály na zesáku pořeším g-majorem.feki píše:Aparát ti může přepínat přímo G-major. Taky nezapomínej na to, že relé v FCB je jedno stereo, a druhé mono.Múžeš použít obě, ale pozor spínaj současně obě jeden povel.
Kapela:
Studio:
Studio:

spíná se aktivací buton 1 a 2 = switch 1 a 2.

Aktivace Switch 1 propojí na stereo jacku S + R a na mono jacku nic
Aktivace Switch 2 propojí na stereo jacku S + T a na mono jacku S + T

Aktivace Switch 1 propojí na stereo jacku S + R a na mono jacku nic
Aktivace Switch 2 propojí na stereo jacku S + T a na mono jacku S + T
-
real_dead_one
Ahojte,
je to vhodná volba k Marshall JMP1 a G-major?
V MIDI se ještě neorientuju, jsem v tom teď nově, takže se nejdřív ptám, než něco koupím.
Počítám s tím že cena bude odpovídat kvalitě zpracování.
Jsou k tomu nějaké alternativy?
V MIDI se ještě neorientuju, jsem v tom teď nově, takže se nejdřív ptám, než něco koupím.
Je to vhodná volba, máme tuto kombinaci na zkušebně a vše OK. Kvalita FCB mi přijde normální, teda až na ty pedály, mohly by být trošku bytelnější...real_dead_one píše:Ahojte,
Kapela:
Studio:
Studio: